Kouvottaret pätki naisten Korisliigan runkosarjan ykkösen Hyvinkään Pontevan ja kohtaa puolivälierissä Forssan Alun — Päävalmentaja Mika Hartonen: ”Ei tässä sarjassa ole mieluisia tai mieluisampia vastustajia”

Katja Juurikko

Kouvottarien Camille Zimmerman oli hyvällä pelipäällä Pontevaa vastaan. Zimmerman tilastoi 25 pisteen lisäksi 15 levypalloa. Hyvinkääläisten kokenut Taru Tuukkanen (5) oli joukkueensa selvä ykkönen.
Kouvottarien Camille Zimmerman oli hyvällä pelipäällä Pontevaa vastaan. Zimmerman tilastoi 25 pisteen lisäksi 15 levypalloa. Hyvinkääläisten kokenut Taru Tuukkanen (5) oli joukkueensa selvä ykkönen.

Kouvottaret lataa naisten Korisliigan pudotuspeleihin runkosarjan kolmannelta sijalta. Asia varmistui päätöskierroksella, kun Kouvottaret niputti runkosarjan voittaneen Hyvinkään Pontevan ja Espoo Basket Team hävisi samaan aikaan Vimpelissä.

Kouvottaret kaatoi suurimman mestarisuosikin lauantaina Mansikka-aholla toisen kerran kuluvan vuoden puolella. Nyt kouvolalaisten voittolukemat olivat 89—72 (48—35).

Kouvottaret saa puolivälierissä vastaansa Forssan Alun, joka sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. Moni olisi valmis tarjoamaan kouvolalaisille vapaalipun mitalipeleihin, mutta totuus on toisenlainen.

Kouvottaret ja Alku kohtasivat toisensa runkosarjassa kolme kertaa ja jokainen matsi päättyi forssalaisten voittoon.

— Forssa on meille kova haaste. Palaamme halliin sunnuntaina kello 13.20 ja alamme miettimään seuraavaa matsia, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen sanoi.

Ennen runkosarjan päätöskierrosta näytti siltä, että EBT hoitaa pudotuspelien ulkopuolelle jäävän Vimpelin Vedon ja sijoittuu kolmanneksi. Toisin kuitenkin kävi. Espoo otti taateliin ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä halusi puolivälieriin vastustajaksi epävireisen Catzin.

Myös Kouvolassa Catz olisi saattanut maistua forssalaisia paremmalta, mutta päävalmentaja Mika Hartonen ei tätä myöntänyt.

— Ei tässä sarjassa ole mieluisia tai mieluisampia vastustajia, Hartonen kuittasi.

Kouvottaret aloittaa puolivälieräsarjan Forssan Alkua vastaan tiistaina Mansikka-aholla.

Hyvä matsi

Kouvottaret pelasi Pontevaa vastaan hyvän ottelun. Vierailija jurnutti harjoitusmielessä koko 40-minuuttisen paikkapuolustusta, joka tuotti kotijoukkueelle ongelmia vain ensimmäisen viiden minuutin pätkän.

Sen jälkeen kuusi kolkkia kahdeksasta naulannut Taeler Deer (24/3/8s) ja Emma Virtanen (kolmoset 3/3) puhkoivat kaukolaakeillaan hyvinkäälaisten paikan riekaleiksi.

Virtanen veti parketilla todella laadukkaat vajaat yhdeksän minuuttia, joiden aikana hän viimeisteli yhdeksän pistettä, repi kaksi levypalloa ja antoi kaksi aivan ihanaa koriinjohtanutta syöttöä.

Deer, Camille Zimmerman (25/15) ja sarjan levypallotilaston ykkösnimi Claire Lamunu (12/20) olivat voittajien ehdotonta eliittiä. Eleetön Deer on varmasti sarjan paras pelintekijä, jonka avulla kouvolalaisjoukkue voi edetä tänä keväänä hyvinkin pitkälle.

Heitto kulki

Päävalmentaja Mika Hartonen oli pääosin tyytyväinen omiensa esitykseen.

— Olen iloinen, että kolmen pisteen heittoprosentti on noinkin hyvä. Olemme heittäneet kauden aikana 28-prosenttisesti kaaren takaa, mutta nyt tuo prosentti oli yli 40.

— Joukkueena laitoimme itsemme likoon. Puolustuksessa intensiteetti säilyi koko matsin.

Lievää moitetta Hartonen löysi joukkueensa kolmannen kympin pelaamisesta.

— Jotenkin menimme kävelyyn mukaan ja unohdimme tauon jälkeen, että pitäisi vain jaksaa juosta. Lisäksi toisella puolikkaalla tuli sellaisia transition-kolmosia, joita ei valmentajana toivo näkevän.

Pontevan päävalmentajan Miikka Sopasen mukaan Kouvottaret pelasi fiksusti ja heitti hienosti.

— Kotijoukkue oli selvästi energisempi ja ansaitsi voittonsa hyvän kaukoheittopelinsä ja hyvän levypallopelinsä ansiosta. Me saimme tästä hyvää oppia ja materiaalia pudotuspeleihin. Hieno kevät tulossa.

Taru Tuukkanen (21/9) oli vieraiden paras pelaaja. Randi Brown pääsi myös kaksinumeroisille, mutta osumatarkkuus oli heikko: 20 laakia ja vain viisi verkkoihin.

Luetuimmat