Kouvolan Terpsikerhon Harjulla ja Pyykkösellä hyvä MM-kenraali — ”Harjoiteltu rutiini tuntuu näillä kuvioilla säilyvän hyvin”

Pyörätuolitanssipari pyörähteli Puolassa pelkkiä mitalisijoja.

Tuuli Harju

Kouvolan Terpsikerhon Tuuli Harju ja Timo Pyykkönen (oikealla) tanssivat Puolassa menestyksekkäästi. Kuvassa myös pari Tuija Pajunen-Mikko Hakkarainen.
Kouvolan Terpsikerhon Tuuli Harju ja Timo Pyykkönen (oikealla) tanssivat Puolassa menestyksekkäästi. Kuvassa myös pari Tuija Pajunen-Mikko Hakkarainen.

Kouvolan Terpsikerhon pyörätuolitanssipari Tuuli Harju—Timo Pyykkönen tanssi viikonvaihteessa Puolan Lomiankissa järjestetyssä maailman cup -osakilpailussa kaikissa kolmessa lajissa odotetusti mitaleille.

Vakiotansseissa pari nappasi toisen sijan ja freestylessä sekä latinalaistansseissa sijoitus oli kolmas.

— Vakioissa oli lattialle mennessä aika mukava jännitys. Tuumittiin, että se tunne pitää muistaa säilyttää myös MM-kisoissa, Pyykkönen kertoo.

— Ei tehty suuria virheitä, vaan harjoiteltu rutiini tuntuu näillä kuvioilla säilyvän hyvin.

”Vähän lisää teatteri-ilmaisua”

Freestyle-ohjelmassa kouvolalaispari luottaa edelleen akrobatian sijasta ilmeikkääseen ja laadukkaaseen tanssiin.

— Vähän pitää lisätä teatteri-ilmaisua ja uusia elementtejä vaikkapa ulkoasuun tarinaa tukemaan, Pyykkönen arvioi.

Latinalaistanssien kolmas sija oli parin mielestä myös hyvä.

Tovi vedetään henkeä

Harjun ja Pyykkönen vetävät nyt pienen tovin henkeä. Sen jälkeen ohjelmassa on tehovalmennusta, pienimpienkin asioiden hiomista sekä ohjelmien toistoja.

— Vietämme tulevina viikkoina paljon aikaa salilla ja hiomme kaikki kuviot viimeisen päälle kuntoon ennen marraskuun lopun Bonnin MM-kilpailuja, pari lupaa.

Harju ja Pyykkönen ovat viimeisissä kilpailuissa voittaneet muutaman sellaisenkin parin, jotka ovat vuosia olleet tuloslistoilla heitä edellä.

— Valmentajat ja tuomarit ovat tulleet kisapaikoillakin kertomaan, että olemme heidän mielestään kehittyneet. Kyllä tuloksetkin puhuvat sen puolesta, Pyykkönen kertoo.

— Toivotaan, että pysytään terveinä, eikä tulevalla tiukalla harjoittelujaksolla satu mitään haavereita, Harju lisää.