Lue kooste viikon liigajutuista: KooKoon liigakausi alkaa tänään SaiPan kohtaamisella — Päävalmentaja Jussi Ahokas pistää jauhot suuhun epäilijöille: ”Playoffit on meille täysi tavoite”

KooKoon tavoite on ensi kevään pudotuspeleissä. Viikon mittaan julkaistuista jutuista selviää, miten joukkue on valmistautunut tulevaan kauteen.

Moises Garibay

KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas painottaa ihmisjohtamista. Pelitapa ja muut taktiset asiat ovat tärkeitä, mutta niillä ei tee mitään, jos ilmapiiri ei ole kunnossa.
KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas painottaa ihmisjohtamista. Pelitapa ja muut taktiset asiat ovat tärkeitä, mutta niillä ei tee mitään, jos ilmapiiri ei ole kunnossa.

KooKoo ja SaiPa aloittavat liigakauden kahdella Kaakon derbyllä. Ensimmäinen kohtaaminen on tänään perjantaina Lappeenrannassa ja toinen lauantaina Kouvolassa.

SaiPa on vienyt suurimman osan paikallisväännöistä. 24 derbyssä Lappeenranta on voittanut peräti 16 kertaa. Lue juttu aiheesta täältä.

KooKoota luotsaa 1+1-vuotisella sopimuksella Jussi Ahokas, jolle on kertynyt kuuden vuoden kokemus juniorimaajoukkueiden valmennuksesta. Ihmisjohtamista painottava päävalmentaja lähtee luottavaisena kauteen.

— Olemme sellainen kortti, jota moni ei osaa odottaa. Joukkueesta ei tiedetä muualla kovin paljon, mutta playoffit ovat meille täysi tavoite, Ahokas totesi tiistaina Kouvolan Sanomissa.

Lue Ahokkaan haastattelu täältä.

Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen aloittaa neljännen kautensa KooKoossa. Hän sanoo nauttivansa siitä, että asioita tehdään vähän pilkettä silmäkulmassa. Lue Lehtosen haastattelu täältä.

KooKoo aloittaa uutta liigakautta seurahistorian ensimmäisten norjalaispelaajien voimin. KooKoossa pelaa peräti kahdeksan ulkomaalaista, jotka edustavat kuutta eri kansalaisuutta. Lue norjalaispelaajien haastattelu täältä.

Jenkkihyökkääjä Joonas Oden uskoo, että KooKoo nähdään ensi keväänä pudotuspeleissä. Oden uskoo, että hänellä on mahdollisuudet isompaan rooliin tällä kaudella.

— Pitää pelata tosi hyvin ja yhteen muiden joukkueen jäsenien kanssa. Pitää voittaa kiekkoja ja tehdä maaleja. Eikä saa luovuttaa, Oden totesi tiistaina Kouvolan Sanomissa.

Lue Odenin haastattelu täältä.

Uutta säpinää KooKoohon tuo myös Vaasasta Kouvolaan siirtynyt Oskari Manninen. 28-vuotiaalla peruspakilla on takanaan yli 250 liigapeliä.

— Pidän itseäni puolustuksen yleismiehenä, eli pystyn pelaamaan vähän jokaisessa roolissa, Manninen totesi keskiviikona Kouvolan Sanomissa.

Lue Mannisen haastattelu täältä.