Kymiringillä järjestetään tänä vuonna vielä kolme moottoriurheilukilpailua –Porschet radalle tulevana viikonloppuna

Moises Garibay

Kymiringillä on tehty kesän aikana muutakin kuin pärisytetty moottoreita. Kymiring Running Day järjestettiin radalla jo toista kertaa.
Kymiringillä on tehty kesän aikana muutakin kuin pärisytetty moottoreita. Kymiring Running Day järjestettiin radalla jo toista kertaa.

Iitin Kymiringillä järjestetään tänä kesänä ja alkusyksystä vielä kolme moottoriurheilukilpailua. Ratajohtaja Timo Pohjola kertoo, että Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan osakilpailun lisäksi 29.–30. elokuuta ajetaan radalla kansallinen mootoripyöräkilpailu, joka on ilmeisesti ratamoottoripyörien SM-osakilpailu. 5.–6. syyskuuta Kymiringillä kisaavat historic-luokan autot.

Viikonlopun Porsche-cup on kesän ensimmäinen mootorurheilukilpailu joka ajetaan Kymiringillä. Koronapandemian takia ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan heinäkuulle suunniteltu MM-osakilpailu sekä 22.–23. elokuuta kalenteriin merkitty motocrossin MM-osakilpailu siirrettiin ensi vuoteen.

Kesän aikana Kimiringillä on ajettu erilaisia testiajoja ja järjestetty yksityisiä klubitapahtumia. Vastaavanlaisia tapahtumia tullaan myös järjestämään loppukesän ja syksyn aikana.

Iitin radalla on tehty tänä kesänä muutakin kuin päristelty moottoreita. Radalla muun muassa juostiin heinäkuussa jo toista kertaa Kymiring Running Day -kilpailu, sekä poljettiin Kymi Ring pyöräily.

Porshet kisaavat ensimmäistä kertaa

Rata-autoilun Porsche Sprint Challenge NEZ -sarja kisaa tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa Kymiringillä.

Kilpailuviikonloppu alkaa perjantaina vapailla harjoituksilla. Iltapäivän aika-ajoissa ratkotaan lähtöjärjestys lauantain ensimmäiseen kilpailuun.

Viikonlopun toiseen ja kolmanteen osakilpailun lähtöpaikat jaetaan edellisen kilpailun nopeimpien kierrosaikojen perusteella.

Sarjan kärki on tiukka ja kuskit ovat kolmen pisteen sisällä toisistaan. Kuuden osakilpailun jälkeen kärkipaikalla ovat Luka Nurmi ja Tommi Haru, Jim Rautiaisen hengittäessä niskaan kolmen pisteen päässä heistä.

Testipäivistä ja radalla ajaneiden kuljettajien raporteista voi päätellä, että rata tarjoaa sarjan autoille sopivia haasteita, mutkayhdistelmiä ja kovia suoranopeuksia.

– Rata on todella hieno ja haastava. Ohituksiakin tullaan todennäköisesti näkemään jonkin verran. Paikkoja ainakin pitäisi löytyä, ennakoi sarjaa johtava Relaa Racingin Luka Nurmi tulevan viikonlopun kisaa.