Päivän peli: Tasapelit eivät riitä sarjapaikan säilyttämiseen, MyPa tarvitsee voittoja — Nuori nousijajoukkue otti Ykkösen ensimmäisellä kolmanneksella kotipeleistä vain kaksi tasuripistettä

MyPa alkukausi on tilastojen valossa karua tulkittavaa.

Moises Garibay

Keskikenttäpelaaja Samuel Lindeman (vasemmalla) oli ensimmäisen kolmanneksen tehokkain MyPa-pelaaja kahdella maalilla.
Keskikenttäpelaaja Samuel Lindeman (vasemmalla) oli ensimmäisen kolmanneksen tehokkain MyPa-pelaaja kahdella maalilla.

Tilastot eivät ikinä valehtele. Tästä syystä Myllykosken Pallon kauden ensimmäinen kolmannes jalkapallon Ykkösessä on varsin karua tulkittavaa.

Yhdeksän kierroksen jälkeen MyPa on sarjassa viimeisenä, tasapisteissä AC Kajaanin kanssa. MyPa on voittanut yhden pelin ja pelannut kolme kertaa tasan. Tappioita on kertynyt viisi.

MyPan paras maalintekijä on ollut kahdesti osunut keskikenttäpelaaja Samuel Lindeman.

MyPa on tehnyt seitsemän maalia ja vain TPV on tehnyt yhdeksässä pelissä vähemmän (6). Eli myllykoskelaiset ovat osuneet keskimäärin 0,77 kertaa ottelussa. Sarjajohtaja FC Hakan lukema on 2,33 ja paikallisvastus KTP:n 1,55.

Omissa MyPalla on soinut karmeat 18 kertaa, eli vastustaja on tehnyt keskimäärin kaksi maalia ottelussa. KTP ja MuSa ovat päästäneet 17 maalia. Kolmantena oleva AC Oulu imaisi yhdeksään peliin hämmästyttävästi vain kaksi maalia.

MyPa pelasi yhdeksästä pelistä neljä Saviniemessä, mutta ei voittanut kertaakaan. Ainoan voiton se haki Porista MuSalta maalein 1—2.

Kauden päätteeksi Kakkoseen putoaa vain yksi joukkue. MyPa tarvitsee voittoja, sillä pelkillä tasureilla ei sarjapaikkaa kuitenkaan säilytetä.

TPS Saviniemeen ja toisen kerran tällä kaudella

Jos unohdetaan kylmät tilastot, niin kentällä sarjanousija MyPan peli on koko ajan parantunut surkean alkukauden jälkeen. Orastavan positiivisuuden puolelle voi lukea myös sen, että ennen viime viikolla Valkeakoskella sarjakärki Hakalle kärsittyä 0—2-tappiota MyPa pelasi kolme tasapeliä putkeen.

Edellisen kerran MyPa jäi kokonaan ilman pisteitä 18. toukokuuta EIF:n voitettua kouvolalaiset kotonaan 7—2.

Keskiviikkona Saviniemeen saapuu jo toisen kerran tällä kaudella taulukon kakkospaikkaa pitävä Turun Palloseura. MyPa kohtasi Palloseuran heti avauskierroksella ja silloin pisteet matkasivat Aurajoen rannoille niukasti 0—1.

Myllykoskelle ennakkosuosikkina saapuva TPS on saalistanut yhdeksästä pelistä 19 pinnaa kuudella voitolla ja yhdellä tasapelillä.

Turkulaisilla on kuitenkin allaan sunnuntaina kotikentällä kärsitty 1—2-tappio MuSalle. Sitä ennen Palloseura kävi kaatamassa Kotkassa KTP:n 3—0 ja voitti kotona FF Jaron 3—2.

MyPan Lindeman osunut kahdesti

MyPan paras maalintekijä oli ensimmäisellä sarjakolmanneksella kahdesti osunut keskikenttäpelaaja Samuel Lindeman. Edelliskausien tykki Jussi-Pekka Rämä sai myös maalihanat auki ja kärkipelaaja on vertymässä pienten kolhujen jälkeen iskuun.

Vaikka omissa onkin soinut taajaan, on maalivahti Tomas Turunen ehtinyt pelastaa MyPan jo monta kertaa.

Päävalmentaja Jukka Karjalainen johdatti MyPan Kolmosesta Ykköseen kahdessa kaudessa, eikä happi nuoren ja kokemattoman joukkueen peräsimessä näytä loppuvan vieläkään.

Palloseuran kolumbialaishyökkääjä Eliecer Espinosa on viimeistellyt tällä kaudella jo neljä maalia.

MyPa—TPS, jalkapallon Ykköstä keskiviikkona kello 18.30 Saviniemen jalkapallostadionilla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut