KPL voiton päässä Superpesiksen mitalimatseista — Luokanopettaja Matti Latvala jakelee mieluusti muikkareita JymyJussien ulkokentälle: ”Sinne rajoille pitää välillä ampua varoituslaukauksia”

Juha Vesala

KPL:n Matti Latvala on lyönyt Seinäjokea vastaan kahdessa matsissa viisi juoksua.
KPL:n Matti Latvala on lyönyt Seinäjokea vastaan kahdessa matsissa viisi juoksua.

Kouvolan Pallonlyöjien Matti Latvala tietää, kuinka Seinäjoen JymyJussien ulkokenttä pidetään varpaillaan Superpesiksen puolivälierissä.

— Sinne rajoille pitää välillä ampua varoituslaukauksia. JymyJussit pelaa aika rohkeasti keskelle ja niitä pitää muistutella, että tulee täältä joskus vähän muutakin kuin kumuroita, Latvala sanoo.

Latvala pommitti sunnuntaina toisessa puolivälieräottelussa Seinäjoella kaksi juoksua nimenomaan painavilla kumuroillaan, mutta yhden hän sivalsi rajasta.

— Hyviä ruiskaisuja. Lyönti on osunut ehkä hitusen paremmin parissa viime pelissä, Latvala kommentoi.

Latvala löi runkosarjan 30 ottelussa kaksi kunnaria ja 68 tavallista juoksua. Sillä irtosi lyöjätilaston kymmenes sija yhdeksän jokeripaidan vanavedessä. JymyJusseja vastaan luotettava kakkosvahti on juoksuttanut etenijän kotipesään viidesti.

— Vastustajat ovat lukeneet läksynsä ja siellä on videoita katseltu. Tämä on tuttua syksyn aikaa. Lyöjien pitää yllättää ulkokenttiä uusilla ratkaisuilla.

Kerran vielä

Kopla on pelannut itselleen makoisan asetelman JymyJussit-sarjassa. Kouvolalaisjoukkue tarvitsee enää yhden voiton paahtaessaan Superpesiksen mitaliotteluihin. Samassa tilanteessa ovat myös muut runkosarjan kärkikvartetin joukkueet Vimpelin Veto, Sotkamon Jymy ja hallitseva mestari Joensuun Maila.

— Meillä on nyt kolme ottelupalloa, joista yksi pitää hyödyntää.

Kopla on ollut hallitsevampi osapuoli molemmissa joukkueiden välisissä kohtaamisissa.

— Olemme pelanneet kaksi kohtuullisen tasapainoista ottelua. Seinäjoella tuntui, että peli oli vielä paremmin hallussa hyvän ulkopelin ansiosta.

Koplan ulkokenttä saa olla hereillä myös kolmannessa puolivälieräottelussa Kouvolassa. Sen takaa lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpää, joka on paukuttanut kahteen peliin yhdeksän kotiutusta.

— Siihen pitää varautua, että hän lyö viisi juoksua sellaisilla lyönneille, joihin ulkokentällä ei ole nokan koputtamista.

Koplan leirissä JymyJussien toinen merkitty mies on Henri Puputti, joka oli runkosarjassa pohjanmaalaisten toiseksi paras kotiuttaja.

— Se on meille eduksi, jos he joutuvat käyttämään Puputtia vaihtotilanteissa. Vainionpään ja Puputin jälkeen kotiuttajien taso on selkeästi heikompi.

— Ulkopeli on se juttu, joka syksyisin kantaa. Kyllä kolme juoksua pitäisi riittää jaksovoittoon.