Kouvottarille kovan luokan pelintekijä – Aliyah Collier kokosi massiiviset tilastot viime kaudella Portugalissa: "Hyökkäykseen Collier tuo paljon tulivoimaa"

Scott Kinser/CSM/Shutterstock/All Over Press

Aliyah Collier johtaa ensi kaudella Kouvottarien peliä naisten Korisliigassa.
Aliyah Collier johtaa ensi kaudella Kouvottarien peliä naisten Korisliigassa.

Kouvottaret on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Aliyah Collierin kanssa. 175-senttinen pelintekijä aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Portugalista. Yliopistopelinsä Collier pelasi itärannikolla Clemsonin yliopistossa Etelä-Carolinassa.

Georgian Augustassa syntynyt Aliyah Collier, 22, pelasi koko yliopistouransa Clemsonissa. Neljän kauden aikana pelejä kertyi yhteensä 95 tehoilla 9,0/6,7/1,3s/1,7r.

Viimeinen kausi oli hänen tilastollisesti tehokkain: 11,0 pistettä, 7,1 levypalloa, 1,7 syöttöä ja 2,1 riistoa ottelua kohden.

Kovaa jälkeä Portugalissa

Collier korkkasi ammattilaisuransa viime kaudella Portugalin pääsarjassa.

Siellä, kuten muuallakin, kausi päättyi kesken jo maaliskuussa. Collier pelasi joukkueensa kaikki 19 ottelua, joissa viimeisteli 19,4 pistettä, 9,9 levypalloa, 4,7 syöttöä ja 3,1 riistoa ottelua kohden teholukeman osoittaessa hurjaa 25,9.

Kolmoset tarkkakätinen takapelaaja upotti kovalla 42 prosentin tarkkuudella. Vapaaheitot osuivat 80 prosentin sihdillä.

Joukkueensa Uniao Sportiva oli keskeytyshetkellä 12 joukkueen sarjassa toisena voitettuaan 19 ottelustaan 16. Collier oli joukkueensa ykköspelaaja ja koko sarjassakin useassa kategoriassa kärkikymmenikössä: Pisteissä kolmas, levypalloissa viides, syötöissä kuudes, riistoissa toinen ja torjunnoissa jaettu viides (0.8).

– Olen innoissani liittyessäni Kouvottarien joukkueeseen ja odotan malttamattomana mitä uusi kausi tuo tullessaan. Toiveena on tietysti, että voittaisimme mestaruuden ja onnistuisimme kauden aikana joukkueena monella osa-alueella, Collier kertoo Kouvottarien tiedotteessa.

– Henkilökohtaisena tavoitteena on myös oppia enemmän koripallosta, saada lisättyä peliini uusia elementtejä ja samalla monipuolistaa peliäni millä tahansa pelipaikalla.

Tulivoimaa hyökkäykseen

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig luonnehtii hankintaa isokokoiseksi combo guardiksi.

– Hän sopi ominaisuuksien ja taitojensa puolesta parhaiten siihen mitä haettiin. Pituutensa ja hyvän fysiikan ansiosta hän pystyy puolustamaan pelipaikkoja 1–4 sekä vaihtamaan palloskriineissä.

– Tämä oli viime kaudella meillä selkeä vahvuus Ameryst Alstonin kanssa ja haimme tätä samaa elementtiä alkavallekin kaudelle. Hyökkäykseen Collier tuo paljon tulivoimaa.

Kouvottarien sopimustilanne 5.7: Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Sarah Toeaina (USA), Roberta Björnman ja Aliyah Collier (USA).

Luetuimmat