KooKoo latoi loppuhetkien maalikimaralla Kouvolan jäähallin tulostaulun koreaksi

KooKoo otti ensimmäisen kolmen pisteen kotivoittonsa sitten syyskuun 23. päivän. Pelicans tuntuu tällä kaudella sopivalta vastustajalta.

Lukas Pearsall

Siim Liivik palasi yhden ottelun poissaolon jälkeen KooKoon kokoonpanoon. Varakapteeni Liivik pelaa KooKoossa sekä yli- että alivoimaa.
Siim Liivik palasi yhden ottelun poissaolon jälkeen KooKoon kokoonpanoon. Varakapteeni Liivik pelaa KooKoossa sekä yli- että alivoimaa.

KooKoo nyhtää Lahden Pelicansilta tänä syksynä jääkiekon Liigassa pisteitä sen minkä kerkeää. Yhdeksästä jaossa olleesta sarjapisteestä KooKoo on kiskonut peräti seitsemän. Maalintekokin on kouvolalaisjoukkueelle varsinaista herkuttelua Pelicansia vastaan, sillä se jysäytti lauantaina toisen kerran peräkkäin kuusi kiekkoa lahtelaismaaliin.

Numerot 6—1 (1—0, 2—1, 3—0) eivät kerro pelitapahtumista aivan täyttä totuutta. KooKoo koristeli toiseksi viimeisellä minuutilla aloittamallaan kolmen maalin kimaralla Kouvolan jäähallin tulostaulua. Ville Vainikaisen (1+1), Miikka Pitkäsen (1+1) ja Toni Hyvärisen (1+1) triplalla ei kuitenkaan hätyytellä SM-liigan tai sen edeltäjän SM-sarjan ennätystä. Tamperelainen KooVee teki nopeimmat kolme maalia 22 sekunnissa marraskuussa 1963.

Pelaamme toisillemme, eikä joukkueessamme ole isoja egoja.

Kauden avausmaalinsa tehneen Vainikaisen, KooKoon sisäisen pörssin jaetulle kärkipaikalle nousseen Pitkäsen ja hyvätapaisen rymistelijän Hyvärisen osumien välillä pelikello kävi 47 sekuntia.

Runkopuolustajiensa Mikko Kousan, Jordan Rowleyn ja Libor Sulakin loukkaantumisista kärsivän Pelicansin lento on katkennut. Edellisestä KooKoo-tappiosta alkaneella yhdeksän ottelun jaksolla Pelicans on ottanut vain kaksi voittoa.

Kähköseltä ja Liivikiltä väkevä paluu kaukaloon

Syyskaudella koko illan pitkiä jännäreitä järjestänyt KooKoo louhi ensimmäisen kolmen pisteen kotivoittonsa sitten syyskuun 23. päivän, jolloin Lukko murskaantui Sumulaaksossa. Kapteenistoon kuuluvat Toni Kähkönen (0+2) ja Siim Liivik palasivat kouvolalaismiehistön kokoonpanoon. Kaksikon merkittävä rooli kävi ilmi, kun molemmat pelaavat sekä yli- että alivoimaa.

Lukas Pearsall

Patrick Bjorkstrand onnitteli KooKoon toisen maalin tehnyttä Jake Newtonia, joka napautti kauden seitsemännen maalinsa tanskalaisen hyökkääjän namusyötöstä.

— Heidän tärkeyttään ei voi olla kiistämättä. Persoonillaan ja omalla toiminnallaan he tuovat tähän joukkueeseen palan lisää, päävalmentaja Tuomas Tuokkola kehui.

Tuokkolan mukaan KooKoo osasi odottaa Pelicansilta nähdynlaista aktiivista ja ärhäkkää karvausta siitä huolimatta, että edellisillan Pelicans—Lukko-ottelu venyi kolmetuntiseksi valmentajan haastojen värittämäksi mittelöksi.

— Pelsu tuli niin lujaa, ettei täällä ole vielä yksikään jengi tullut. Oli äärettömän kova ja tiukka peli. 3—1-tilanteessa pelasimme yhtä kauden parasta alivoimaamme, Tuokkola viittasi Hyvärisen, Mikko Virtasen ja Michael Keräsen jäähyjen tappamiseen.

Vakavan polvivamman takia koko viime kauden pelaamatta ollut Juha Järvenpää (30/31 torjuntaa) on tehnyt jykevän paluun KooKoon maalivahdiksi.

— Järvenpää piti meitä hengissä. Loppu oli mannaa niin meille kuin yleisölle, Tuokkola sanoi.

Samu Perhosen loukkaannuttua Järvenpää on nyt entistä selkeämmin ykkösvahti. Jotkut ihmettelivät viime keväänä, kun Järvenpää sai jatkosopimuksen, vaikkei pystynyt pelaamaan yhtään sarjaottelua. Urheilujohtaja Jarno Kultanen ei ihmetellyt.

— Järvenpää treenasi kesän todella hyvin, teki maalivahtivalmentaja (Kari) Lehtosen kanssa tekniikkaviilauksia ja on hoitanut myös kuntoutusjakson tunnollisesti. Jatkosopimuksen tekeminen ei ollut meille edes vaikea päätös, Kultanen kommentoi huhtikuussa Kouvolan Sanomissa.

"Pelaamme toisillemme, eikä joukkueessamme ole isoja egoja"

Ensi kevään MM-kotikisoihin tähtäävät KooKoon tanskalaiset Patrick Bjorkstrand ja Emil Kristensen pelasivat sarjatauolla kolme maaottelua kolmen päivän aikana Itävallan Innsbruckissa. Bjorkstrand (1+1) osoitti Pelicansia vastaan olevansa näyttävä pelaaja: 1—0-maali ylivoimalla Joona Voutilaisen (24/29 torjuntaa) yläkulmaan ja nappisyöttö Jake Newtonin (1+0) napauttamaan 2—1-osumaan.

— Otteluohjelma on juuri nyt meille suotuisa: tiistai–lauantai–torstai. Meillä oli pari hyvää harjoituspäivää alla. Pelin nopeudessa näkyi, että meillä oli paremmat jalat, Bjorkstrand arvioi.

Seurahistoriansa ensimmäistä Liigan pudotuspelipaikkaa janoavan KooKoon alkukauden avainsana on ollut tasaisuus. Kuusi KooKoo-pelaajaa on tehnyt vähintään viisi maalia. Maalintekijöiden kärkikaarti on laajempi ainoastaan Kärpillä, HIFK:lla ja TPS:llä.

— Olen alusta lähtien nähnyt, että joukkueessamme on neljä hyvää kenttää, joista jokainen voi tehdä tulosta hyökkäyksessä. Pelaamme toisillemme, eikä joukkueessamme ole isoja egoja.

Lukas Pearsall

Anrei Hakulinen jujutti maaliviivan takaa KooKoon 3—1-maalin toisessa erässä. Joulutauolla 2015 Lahdesta Kouvolaan siirtynyt Hakulinen on pelannut entistä seuraansa Pelicansia vastaan 12 kertaa ja tehnyt niissä otteluissa kaksi maalia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet