Huomio jääkiekon ystävä, tämä ei ole ennenaikainen aprillijuttu: KPL:n Sasu Toikka siirtyy KooKoohon, kun konsolipeli korvaa Liigan playoffit

AOP/Juha Tamminen

KPL:n Sasu Toikka pelaa keväällä pudotuspeleissä KooKoossa.
KPL:n Sasu Toikka pelaa keväällä pudotuspeleissä KooKoossa.

Tämä ei ole aprillijuttu.

Jääkiekon SM-liigakausi jatkuu virtuaalisilla ePlayoffseilla huhtikuussa.

Liiga ja Telia tarjoavat kiekkokansalle viihdettä myös huhtikuussa, kun Liigan pelaamatta jääneet pudotuspelit mitellään NHL 20 -konsolipelillä.

– Jääkiekkokausi päättyi tänä vuonna ennenaikaisesti koronavirusepidemian vuoksi. Halusimme kuitenkin tarjota Liiga-faneille viihdettä ja mahdollistaa virtuaaliset ePlayoffsit, sanoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

ePlayoffsit pelataan Liigan runkosarjasijoitusten perusteella.

Ottelut pelataan NHL 20 -pelillä ja ottelusarjat ratkotaan paras kolmesta -menetelmällä, eli jatkoon edetään kahdella voitolla.

Liiga-pelaajat ovat sopimustensa mukaisella harjoitusvapaalla, joten he eivät ratkaise virtuaalisen Kanada-maljan kohtaloa. Seurat ovat saaneet itse valita omat edustuspelaajansa kauden viihteelliseen loppumittelöön. Pelimuoto on yksi vastaan yksi.

KooKoota ePlayoffseissa edustaa KPL:n pesäpalloilija Sasu Toikka.

Pelaajat mittelevät kotoaan ja pelit koostetaan ottelulähetyksiksi, joita voi seurata MTV-palvelussa, C Morella ja Telia TV:n extra-kanavalla keskiviikkoisin ja lauantaisin 8. huhtikuuta alkaen.

Noin kahden tunnin mittaiset, selostetut ottelulähetykset alkavat kello 18.

Virtuaalisessa ePlayoffs-studiossa häärivät Telian Liiga-lähetyksistä tutut kasvot Suvi Puukangas ja Ari Vallin. Vauhdikkaalla selostustyylillään väriä lähetyksiin tuo Jani Alkio.

Finaalilähetys nähdään 25. huhtikuuta.

Luetuimmat