MyPan kausi päättyi kelpo peliin Valkeakoskella — ”Se on varmaa, että tulee paljon muutoksia”

MyPa-kärki Jussi-Pekka Rämä ja TPV-pelin sankari Johannes Kytilä loukkaantuivat merkityksettömässä kauden päätöspelissä.

Janne Torikka

MyPa varmisti paikkansa Ykkösessä jo pari viikkoa sitten Saviniemessä pelatussa kuolemanpelissä TPV:tä vastaan.
MyPa varmisti paikkansa Ykkösessä jo pari viikkoa sitten Saviniemessä pelatussa kuolemanpelissä TPV:tä vastaan.

MyPa pelasi sunnuntaina sille merkityksettömässä ottelussa kelvollisesti, mutta Ykkösen ottelun jälkeen nousujuhlia viettäneen FC Hakan 2—1-voitto vastasi hyvin pelitapahtumia.

— Pystyimme latautumaan hyvin, vaikka sarjapaikka varmistui aiemmin. Pelin kulku oli sitä mitä odotettiin, tosin Hakan varhainen johtomaali ja samalla Jussi-Pekka Rämän loukkaantuminen vaikuttivat peliin, sanoi valmentaja Jukka Karjalainen.

Taloustilanne edellä mennään eli omat juniorit saavat näyttömahdollisuuksia. — Jukka Karjalainen

Toinen takaisku tuli jakson lopulla, kun TPV-ottelun sankari Johannes Kytilä loukkaantui. Hän ja Hakan Tino Palmasto iskivät päät yhteen pallontavoittelutilanteessa. Viiden minuutin paikkailun ja tikkien jälkeen Kytilä käveli omin jaloin pukusuojaan, mutta hänen osaltaan ottelu päättyi siihen.

— Toisella puoliajalla uskallettiin pitää enemmän palloa eikä tasoituskaan hirveän kaukana ollut, vaikka Hakalla kieltämättä oli enemmän paikkoja, Karjalainen sanoi.

Kavennuksen teki 75. minuutilla Rämän 9. minuutilla korvannut Niklas Rautomäki.

Valmiita sopimuksia jonkun verran

Ottelun jälkeen Karjalainen kertoi jo valmiita sopimuksia olevan jonkin verran ensi kautta varten.

— Käyn läpi kaikki nykyiset, selvitän kenen kanssa haluan jatkaa ensi kaudella. Tomi Räikkönen on varma lopettaja, mutta on niitä muitakin, jotka eivät jatka. Kun tämä prosessi on ohi, niin aloitetaan keskustelut muualta hankittavien pelaajien kanssa, Karjalainen sanoi.

MyPan puheenjohtaja Mika Kaleton laski kahdeksan sopimuksen jatkuvan ensi kaudelle. He ovat Anttoni Huttunen, Valtteri Kangasniemi, Olli Kähkönen, Joakim Lindberg, Leevi Perkiö, Niklas Rautomäki, Tommi Roponen ja Kaarel Usta.

— Kuten Karjalainen on sanonut, niin ensin selvitetään tarve. Kiirettä ei pidetä, Kaleton tiivisti.

Kuten nimilista kertoo, niin useimmilta kauden avainpelaajilta sopimus puuttuu.

— Se on varmaa, että tulee paljon muutoksia. Taloustilanne edellä mennään eli omat juniorit saavat näyttömahdollisuuksia. Kokemattomuus näkyi tällä kaudella alkukaudesta ja kesällä, vasta syksyllä saimme homman loksahtamaan kohdilleen, Karjalainen sanoi.

”Paikallispelit tärkeitä”

Kesä-elokuussa MyPa kärsi neljä peräkkäistä kotitappiota, maaliero näissä oli 0—14. Sen jälkeen tuli kotitasapeli Kajaania vastaan, syyskuun alussa vierasvoitto EIF:stä ja kotivoitto MuSasta. Lokakuun alussa kaatui TPV ratkaisuottelussa. Kolmessa viimeksi mainitussa MyPa nousi voittoon viimeisillä minuuteilla.

Kovalla taistelulla MyPa voitti myös yleisön puolelleen. Keskiarvo oli 1 144 katsojaa, mitä voi pitää hyvinkin kelvollisena lukuna. Huippu oli 2387 toukokuun lopulla KTP:tä vastaan.

— Paikallispelejä pelattiin tällä kaudella 11 vuoden tauon jälkeen ja kyllä ne ovat tärkeitä jatkossakin kaikin puolin, Kaleton sanoi.

Luetuimmat

Kommentoidut