KooKoo löysi alemmilla sarjatasoilla kovia tehoja takoneen työmyyrän — ”Näemme, että hänellä on potentiaalia tehdä tulosta myös Liigassa”

30-vuotias Markus Jokinen siirtyy JYPistä Kouvolaan yksivuotisella sopimuksella.

AOP/Jaakko Stenroos

Markus Jokinen pelasi menneellä kaudella JYPissä runkosarjassa 39 ottelua tehopisteillä 4+4=8.
Markus Jokinen pelasi menneellä kaudella JYPissä runkosarjassa 39 ottelua tehopisteillä 4+4=8.

KooKoon kokoonpano jääkiekon Liigassa täydentyy, kun kouvolalaisseura hankki hyökkääjä Markus Jokisen.

Kuorevedeltä lähtöisin oleva Jokinen, 30, teki yksivuotisen sopimuksen KooKoon kanssa. Menneellä kaudella Jokinen kiekkoili Jyväskylän JYPissä.

184-senttistä ja 91-kiloista Jokista kuvaillaan työmyyräksi. Hän pelasi JYPissä runkosarjassa 39 ottelua tehopisteillä 4+4=8.

Pudotuspeleissä kolmessa ottelussa Jokinen teki ottelusarjassa Rauman Lukkoa vastaan yhden JYPin kuudesta maalista.

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kuvailee tuoreinta hankintaa pelaajaksi, jonka ominaisuuksia jokainen valmentaja haluaa joukkueeseensa.

— Jokisella on monipuolisuutta, urheilullisuutta ja taisteluasennetta, Kultanen kiteyttää.

Kultanen korostaa Jokisen olevan joukkuepelaaja isolla J:llä.

— Näemme, että hänellä on potentiaalia tehdä tulosta myös Liigassa. Hän on hyvä luistelija ja hänellä on hyvä laukaus, Kultanen arvioi.

Kultasen kommentti tuloksenteosta viittaa Jokisen kausiin Mestiksessä ja Suomi-sarjassa. Laitahyökkääjä on alemmilla sarjatasoilla pelatessaan osoittanut pistenikkarin kykyjään. Jokinen on voittanut Suomi-sarjan pistepörssin kahdesti.

Jokisella on monipuolisuutta, urheilullisuutta ja taisteluasennetta. — Jarno Kultanen

KeuPasta tuttu valmentaja Kouvolassa

Vuosi sitten Jokinen edusti Mestiksessä Keuruun Palloa, joka voitti Suomen Jääkiekkoliiton mestaruuden.

Jokinen oli KeuPan kapteeni ja takoi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kovat tehopisteet: runkosarjassa 29+22=51 ja playoffeissa 12+6=18. Jokinen palkittiin pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana.

KeuPan mestaruuskaudella Jokinen teki Mestiksessä eniten alivoimamaaleja (neljä).

KeuPa-kauden aikana Jokinen pelasi myös kolme liigaottelua lainalla JYPissä.

Kapteeni Jokista odottaa Kouvolassa tuttu valmentaja. KeuPan mestaruuteen luotsannut Mikko Heiskanen jatkaa KooKoon valmennusryhmässä, johon uudeksi päävalmentajaksi löydettiin Jussi Ahokas.

AOP/Vesa Pöppönen

Markus Jokinen pääsi JYPissä esiintymään myös kansainvälisissä otteluissa, kun seura oli mukana Mestarien liigassa CHL:ssä.
Markus Jokinen pääsi JYPissä esiintymään myös kansainvälisissä otteluissa, kun seura oli mukana Mestarien liigassa CHL:ssä.

Liigaa myös Ilveksessä

Ennen KeuPaa ja JYPiä Jokinen pelasi jo kaksi liigakautta Tampereen Ilveksessä. Kummallakin Ilves-kaudella tehopisteitä kilahti 11.

Aiemmin Jokinen kiekkoili Mestiksessä LeKissä ja Suomi-sarjassa KooVeessä.

Jokisen kasvattajaseura on Kuoreveden Pallo. Juniorivuosien lähtöpisteestä on kehitelty pelaajalle kutsumanimeksi Kuoreveden Kurittaja.

Nimi viitannee vastustajan kurittamiseen pistelukemilla eikä jäähyminuuteilla. Kaudella 2013—14 Jokinen latoi Suomi-sarjassa KooVeessa 38 ottelussa huimat tehot 37+35=72.

KooKoon sopimustilanne

Maalivahdit: Henrik Haukeland 2020, Oskari Salminen 2020.

Puolustajat: Santeri Salmela 2020, Arttu Pelli 2020, Peetro Seppälä 2020, Martin Berger 2020, Oskari Manninen 2021, Alexander Bonsaksen 2020, Kalle Valtola 2020.

Hyökkääjät: Sami Tamminen 2020, Kim Strömberg 2020, Toni Suuronen 2021, Olli Korhonen 2020, Markus Jokinen 2020, Joonas Oden 2021, Erik Karlsson 2020, Kasperi Ojantakanen 2020, Kimi Koivisto 2021, Juha-Pekka Haataja 2020, Anrei Hakulinen 2020.