Raihnainen MyPa antautui neljästi sarjakärki AC Oulun vieraana – Päävalmentaja Ilkka Mäkelä: "Pojat tekivät sen, minkä pystyivät"

Teija Soini

AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen nyrkkeilee pallon pois MyPan Jari Hasselin ahdisteluista huolimatta.
AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen nyrkkeilee pallon pois MyPan Jari Hasselin ahdisteluista huolimatta.

Jalkapallon Ykkösen kärkijoukkue AC Oulu oli liian paha pala MyPalle lauantaina Oulussa. Kotijoukkue iski pallon neljästi vieraiden verkkoon ja voitti ottelun maalein 4–0 (1–0).

MyPa matkusti Ouluun pahasti raihnaisena. Sivussa olivat EIF-pelin poissaolijoiden (Samuel Lindeman, Nathael Ishii ja Jussi-Pekka Rämä) lisäksi topparit Juuso Laitinen ja Ahmed Said Ahmed, Ismail Mekhalfa, Arjan Goljahanpoor sekä maalivahti Tomas Turunen. Laitapuolustaja Lassi Forss on puolestaan parhaillaan Eerikkilässä maajoukkueleirillä.

– Pojat tekivät sen, minkä pystyivät, MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä kommentoi.

Avausjaksolla AC Oulu piti palloa ja MyPa kyttäsi tilaisuuksia vastahyökkäyksiin. Muutaman kerran kouvolalaiset onnistuivatkin pallonriistossa, mutta kotijoukkueen puolustus piti pintansa.

Ottelun avausmaalin latasi pilkulta konkaritoppari Rafinha. MyPan lainapelaaja Manneh Foday rikkoi kotijoukkueen pelaajaa kulmapotkutilanteessa ja nahkakuula vietiin pilkulle.

– Nämä ovat aina vähän hankalia tilanteita, että kuka siellä ruuhkassa repii ja ketä. Nyt sitten meidän pelaaja nähtiin repijäksi ja Oulu iski pilkulta ottelun voittomaalin, Mäkelä sanoi.

AC Oulun toisen maalin survoi keskikenttäpelaaja Jere Aallikko. Lisää hyytävää satoi vieraiden niskaan heti perään, kun vaihdosta sisään tullut Juho Mäkelä siirsi kotijoukkueen jo 3–0-johtoon.

Mäkelä viimeisteli myös loppulukemat syötönkatkon jälkeen.

– Pelissä oli toki vaikeita hetkiä, mutta niitä tulee välillä. Tästä on hyvä jatkaa, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola sanoi.

MyPan kausi jatkuu ensi lauantaina, kun Saviniemeen saapuu Vaasan Palloseura.