KooKoo teki viime tilikaudella 158 000 euroa voittoa – Toimitusjohtaja Sakari Välimaa: "Ylitimme monelta osin budjetoidut tulomme ja inhorealistinen budjettimme kantoi nyt hedelmää"

Puheenjohtaja Mikko Pulkkinen: "Kysymysmerkkejä on ilmassa, mutta suhtaudumme varsin luottavaisin mielin tulevaan kauteen"

Katja Juurikko

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa ei halua parkua kaatuneen maidon perään.
KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa ei halua parkua kaatuneen maidon perään.

Kaikkien aikojen kymenlaaksolainen jääkiekkokausi onnistui myös taloudellisesti. KooKoo Hockey Oy kasvatti liikevaihtonsa uusiin ennätyslukemin ja teki vahvan taloudellisen tuloksen.

Yhtiön viime tilikauden liikevaihto oli 5 481 000 euroa ja liikevoitto 158 000 euroa.

– Ylitimme monelta osin budjetoidut tulomme ja inhorealistinen budjettimme kantoi nyt hedelmää. Tässä tilanteessa kokonaisuuteen pitää olla erittäin tyytyväinen, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi seuran tiedotteessa.

KooKoo sijoittui koronaviruspandemian keskeyttämällä Liiga-kaudella viidenneksi.

– Kaatuneen maidon perään on turha parkua, mutta tottakai oli valitettavaa, että yksi runkosarjaottelu ja historialliset pudotuspelit jäivät pelaamatta. Ilman koronavirusta liikevaihtomme olisi ollut yli 6 000 000 euroa ja liikevoittokin ainutlaatuinen.

Kaatuneen maidon perään on turha parkua. — Sakari Välimaa

KooKoo Hockey Oy:n liikevaihto kasvoi edelliskauden ennätyslukemista 422 000 euroa (2018-2019: 5 059 000 euroa). Viiden Liiga-kauden aikana yhtiön liikevaihto on kasvanut yli miljoona euroa. Voitollinen liiketulos oli KooKoolle yhdeksäs viimeisen kymmenen kauden aikana.

Lumon Areenan kotipeleissä kävi kauden aikana yhteensä 114 370 katsojaa eli 3943 katsojaa ottelua kohden (2018–2019: 3313 katsojaa per ottelu).

– Kasvun taustalla on upea yleisömääräkehitys, kasvaneet ottelutuotot ja onnistunut yhteistyökumppanimyynti. Ne myös auttoivat meitä vahvistamaan joukkuetta kauden aikana. Myös playoffs-tukikampanja otettiin vastaan positiivisesti.

Koronavirustilanne aiheuttaa epävarmuutta myös KooKoon toimintaan. Liiga ja Liiga-seurat rakentavat koko ajan tulevaa kautta, mutta varautuvat samalla poikkeuksellisen ja vaikeasti ennustettavan tilanteen jatkumiseen kesän yli. Liigan tavoite on pelata normaali 60 ottelun runkosarja.

– KooKoo Hockey Oy on yhtiönä hyvällä kehityksen tiellä kaikilla osa-alueilla. Myös erittäin hyvin käynnistyneen osakeannin myötä vahvistamme talouttamme ja luomme mahdollisuudet jatkokehittämiseen, toteaa KooKoo Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Pulkkinen.

– Kysymysmerkkejä on ilmassa, mutta suhtaudumme varsin luottavaisin mielin tulevaan kauteen. Viime kausi oli kaikkien aikojen kymenlaaksolainen kiekkokausi, mutta haluamme edelleen parantaa siitä, mihin nyt jäimme, Pulkkinen päättää.

Luetuimmat