Kymiringillä ei ole vielä GP-luokitusta, koska järjestäjien virallinen tarkastus on tekemättä – Dornan toimitusjohtaja Ezpeleta vihjaisi, että kauden aloituskisat saatetaan ajaa tyhjille katsomoille

Katja Juurikko

Dorna Sportsin toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta vieraili viime vuoden elokuussa Kymiringillä.
Dorna Sportsin toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta vieraili viime vuoden elokuussa Kymiringillä.

Iitin Kymiringillä saatetaan ajaa MotoGP-kauden avauskilpailu, mutta tyhjille katsomoille.

Sarjan kaupalliset oikeudet omistavan Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta kertoi espanjalaiselle AS-lehdelle, että yksi mahdollisuus kauden aloittamiselle on kilpailujen ajaminen ilman yleisöä.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Iitissä oli tarkoitus ajaa sarjan kahdeksas osakilpailu. Kymiringin paikka on kilpailukalenterissa edelleen 10.–12. heinäkuuta, mutta vallitsevassa koronatilanteessa kilpailun toteutuminen on hämärän peitossa.

Koronavirus on aiheuttanut Kymiringille myös toisen ongelman, sillä radalla ei ole päästy tekemään järjestäjien virallista tarkastusta. Näin ollen Kymiring ei vielä täytä kisakelpoisuutta.

Dornan turvallisuuspäällikkö Franco Uncini kertoi Speedweek.com -sivustolle olevansa kotimaassaan Italiassa, eikä pysty matkustamaan tällä hetkellä Suomeen.

– On totta, että KymiRingillä ei ole tällä hetkellä Grand Prix -luokitusta. Milloin voin sen antaa, se on epävarmaa. Se selviää vasta, kun voin matkustaa. Toistaiseksi olen jumissa kotona Recanatissa kotiarestissa, Uncini kertoi.

MotoGP-kauden piti alkaa maaliskuun alussa Qatarissa. Tähän mennessä on peruttu jo kuusi kisaa, joista osa on siirretty syksyyn. Kalenteriin toukokuun 31. päiväksi merkitty Italian GP Mugellossa kokee suurella todennäköisyydellä saman kohtalon.

MotoGP-sarjan Suomen MM-osakilpailu on tarkoitus ajaa Kymiringin radalla 12. heinäkuuta.

Uusimmat uutiset