Diktaattori hallitsi säälimättä Kouvolan raveissa — Illan kovin kerroin saatiin päätöslähdön troikassa

Satu Pitkänen

Diktaattori ja Karoliina Sinkkilä kilpailivat ensimmäisen kerran raviratsastuksessa viime vuonna. Kouvolassa tuli kolmastoista monté-voitto 14 yrityksestä.
Diktaattori ja Karoliina Sinkkilä kilpailivat ensimmäisen kerran raviratsastuksessa viime vuonna. Kouvolassa tuli kolmastoista monté-voitto 14 yrityksestä.

Kouvolan ravi-illan ensimmäinen palkintoloimi jaettiin kylmäveristen montén Prix du Nord-karsinnassa. Se oli kuten ennakoitiin Diktaattorin heiniä.

Kakkossuosikki Vanjali teki Diktaattorin tehtävän vielä helpommaksi laukkaamalla lähtösuoralla.

Vanjali oli kuitenkin ainoa, joka pysyi Diktaattorin kannoilla maaliin asti. Diktaattori on nyt voittanut yhtä lukuunottamatta kaikki monté-lähtönsä, mutta kärrylähdöissä menestys ei ole ollut aivan yhtä häikäisevää.

Toto5-peli lähti käyntiin ykkössuosikki May Rosen voitolla. Rivin pikkuyllättäjä oli toisen kohteen Eko Kristall, joka sai namureissun toisessa parissa ulkona.

Jani Ruotsalainen kiritti tamman loppusuoralla ohi koko matkan johtaneen Naturgasin. Leemark’s Felicia ennätti kakkoseksi.

Tapio Perttunen otti illan ensimmäisen voittonsa One For Youn rattailla. Ruunaa valmentaa Timo Korvenheimo, joka johti jo ennen perjantain raveja Kouvolan valmentajaliigaa.

— One For You saattaa välillä painaa kovastikin ohjille. Keulapaikalta se on parhaimmillaan, valmentaja kuvaili suojattiaan.

Perttusen toinen voitto tuli illan viimeisessä lähdössä Kosen Kimalluksen rattailla.

Totoviitosen neljännen kohteen suosikiksi oli pelattu kotiradan kyvykäs Jamie Hyneman. Se jäi hankalalta lähtöpaikalta takajoukkoihin, ja kun MAS The Boss hallitsi keulapaikalla, riitti Jamie Hynemanin kiri vain hopeasijalle.

MAS The Bossin ohjastaja Antti Teivainen myönsi, että lähtöpaikka ykkösradalta oli valjakon puolella.

Toto5-rivi päättyi kolmevuotiaan Spill The Beansin näytökseen. Tommi Kylliäinen ohjasti Jukka-Pekka Hukkasen valmennettavan heti johtopaikalle, ja viimeisessä kaarteessa Kymenlaakso-ajoon tähtäävä lupaus karisti kilpasiskot kannoiltaan.

— Annoin hevosen mennä tasaisesti. Se teki itse työt ja minä vain istuin kyydissä, Kylliäinen kuvaili lähdön tapahtumia.

Toto5-pelin lopullinen arvo oli 398,50 euroa. Illan kovin kerroin saatiin päätöslähdön troikassa, jossa yhden euron panoksella tienasi 241 euroa.