Päivän peli: ”Nyt pitää löytyä asennetta ja munaa” — MyPan Jussi-Pekka Rämän mukaan enää ei kannatta tuijottaa vastustajien nimiä tai sarjasijoituksia

MyPa kohtaa seuraavaksi peräkkäin kolme Ykkösen kärkijoukkuetta: FC Hakan, TPS:n ja Jaron.

Moises Garibay

Alkukauden keskikentällä kymppipaikalla pelannut Jussi-Pekka Rämä on pelannut kaksi viimeistä peliä selkeänä hyökkääjänä ja heti on tuntunut paremmalta.
Alkukauden keskikentällä kymppipaikalla pelannut Jussi-Pekka Rämä on pelannut kaksi viimeistä peliä selkeänä hyökkääjänä ja heti on tuntunut paremmalta.

Ykkösen jumbona olevalla Myllykosken Pallolla on kymmenen peliä aikaa säilyttää sarjapaikkansa Ykkösessä. Kauden päätteeksi sarjasta putoaa Kakkoseen vain yksi joukkue ja putoamisviiva on tällä hetkellä MyPan edellä neljän pisteen päässä.

— Ei tämä ole vielä katastrofi. Nyt pitää löytyä asennetta ja munaa. Siitä lähdetään, lukee MyPa-hyökkääjä Jussi-Pekka Rämän reseptissä.

MyPa hävisi viime perjantaina tärkeän pelin Tampereella TPV:lle, joka 3—1-voitolla venytti eron MyPaan jo neljään pisteeseen.

— Emme olleet lähelläkään parhaimmillamme. Se saattoi jopa olla meiltä kauden huonoin peli. Olimme haluttomia, huolimattomia, annoimme harhasyöttöjä, emmekä menneet palloihin, listaa Rämä epäonnistumista.

MyPan pelit eivät jatkossa helpotu, päinvastoin. Seuraavaksi vastaan tulee Ykkösen kärkikolmikko FC Haka, TPS ja Jaro. Valkeakoskelaiset MyPa kohtaa perjantaina Saviniemessä.

— Kolme pahaa peliä tulee peräkkäin, mutta enää ei kannata tuijottaa vastustajien nimiä tai sarjasijoituksia. Meidän pitää vaan pystyä repimään itsestämme kaikki irti, tietää Rämä.

Ilmeen ja pelin pitääkin muuttua melkoisesti, sillä MyPa on voittanut viimeksi 19. kesäkuuta. Sen jälkeen se on pelannut yhden tasapelin ja kuudesti on tullut turpaan.

Ykkösen kova taso tuli yllätyksenä

Rämä mätti viime vuonna Kakkosessa maaleja miten tahtoi. 23 maalilla irtosi Kakkosen maalipörssin piikkipaikka.

— Kakkosen ja Ykkösen välinen tasoero on todella suuri. Se näkyy pelaajien henkilökohtaisissa taidoissa ja etenkin joukkuepelaamisessa. Meille se tuli isona yllätyksenä.

Alkukauden ajan pikkuvammoista kärsinyt Rämä on joutunut pelaamaan oudossa roolissa keskikentällä kymppipaikalla.

— Pelipaikka ei ole minulle ihan se omin. Viimeiset kaksi peliä olen saanut pelata hyökkääjänä ja heti on tuntunut paremmalta, sanoo tällä kaudella kahdesti viimeistellyt Rämä.

Maalinteko on ollut ongelma koko MyPan joukkueelle. 17 pelissä on syntynyt vain 13 maalia. Seitsemän viime pelin maaliero on murskaava 3—21.

— Emme ole pystyneet luomaan maalipaikkoja. Myös pitkien hyökkäysten luominen on ollut vaikeaa. Hyökkääminen on koko kauden ollut liikaa yksin yrittämistä, myöntää Rämä.

MyPa—FC Haka, jalkapallon Ykköstä Saviniemen jalkapallostadionilla perjantaina Klo 18.30.

Luetuimmat

Kommentoidut