KPL pudotti Kiteen Pallon kyydistään ja piti kiinni kotiedusta — Välieräpaikka on katkolla lauantaina Kiteellä

Lumikki Haaja

KPL:n Juho Hacklin oli ratkaisevassa roolissa toisen jakson alun läpilyönnillään.
KPL:n Juho Hacklin oli ratkaisevassa roolissa toisen jakson alun läpilyönnillään.

Kouvolan Pallonlyöjät murskasi Kiteen Pallon torstaina Superpesiksen 3. puolivälieräottelussa.

Kolmostilanteissa 20—9 peliä hallinnut kouvolalaisjoukkue esitti jykevää ulkopeliä ja jauhoi voittonumeroiksi 2—0 (4—1, 10—1) Kouvolan pesäpallostadionilla lähes 2200 katsojan edessä.

Voitollaan KPL siirtyi ottelusarjassa 2—1-johtoon. Koplalla on mahdollisuus varmistaa välieräpaikka lauantaina Kiteellä. Jos KiPa onnistuu tasoittamaan, ratkaiseva viides puolivälierä pelataan sunnuntaina Kouvolassa.

KPL:n peliesitys ei avausjaksolla häikäissyt, mutta silti se oli selkeästi parempi joukkue. KiPa lahjoitti kouvolalaisille kaksi juoksua harhaheitoilla, ja jokeri Juha Korhonen löi toiset kaksi.

KiPan jokeri Antti-Jussi Toropainen väläytti taas lyöntitaitojaan niittaamalla 2—1-kavennuksen tyylipuhtaasti välilyönnillä.

Hacklinin kunnari lannisti KiPan

Toisella jaksolla KPL lähti karkuteille heti ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla. Juho Hacklin löi vaihtotilanteessa laittoman jälkeen ajantappolyöntinsä kakkosjatkeelle, josta se painui läpi.

Hacklinin lyönnillä tuli kunnari ja kaksi tavallista juoksua. Samalla KiPan pelillinen selkäranka alkoi natista.

Laittoman jälkeiset läpilyönnit ovat pesäpallossa aina anteeksiantamattomia virheitä ulkopelijoukkueelle. KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge ei tuoreeltaan ruvennut tukistamaan joukkuettaan.

— Hacklinin lyönti oli täydellinen, eikä meillä sitten kantti kestänyt enää. Kaverit saivat siitä ketsuppipullon auki, ja me jäimme jalkoihin. Ensimmäinen jakso oli meiltä hermostunutta peliä, Bragge kommentoi Ruutu+ Urheilun haastattelussa.

KPL mellasti toisella jaksolla kaksi neljän juoksun sisävuoroa.

Suuret numerot ja juoksukarkelot jäävät päällimmäisenä mieleen, mutta unohtaa ei sovi sitä, että KPL:n voitto perustui tukevaan ulkopeliin. Lukkari Janne Kivipelto oli jälleen elementissään, eikä koko ulkopeliyhdeksikkö antanut siimaa vastustajalle.

— Ulkokentällä oli hyvä ote. Kun sisäpeli aukeaa, se voi välillä ryöpsähtää kymmeneenkin juoksuun, KPL:n kapteeni Anssi Lammila sanoi.

Lammilan mukaan tiistainen tappio Kiteellä aiheutti joukkueelle jonkin verran pohtimista.

— Emme pelanneet huonosti tiistainakaan. Syksyn peleissä ratkaisuhetkillä on osattava tehdä tarkennuksia, ja homma on paljon kiinni korvien välistä.

Bragge: Kiteellä on meille yleisössä 13:s pelaaja

Lammila ja Bragge suuntasivat nopeasti ajatuksia lauantaina pelattavaan neljänteen osaotteluun.

— Luulen, että Kiteellä on meille yleisössä se 13:s pelaaja, Bragge sanoi.

Lammila sanoi odottavansa samankaltaista tasaista taistelua kuin tiistaina.

— En usko kymmeneen juoksuun. 25 kolmostilannettakin oli viimeksi aika kova juttu. Nyt olimme hyvin valmiita Kiteen iskuun, ja samaa tarvitaan lauantaina.

KPL sai torstain ottelussa takaisin kokoonpanoonsa Toni Laakson pitkältä sairauslomalta. Laakso oli pelannut edellisen ottelunsa yli kuukausi sitten, 17. heinäkuuta. Lyöntinumerolle neljä palannut Laakso löi ja toi yhden juoksun. Ulkopelissä hän hääri totutusti kakkospolttajana ja takatilanteissa siepparina.