Kouvot viritti väkevän loppukirin Korisliigan kakkosta Tampereen Pyrintöä vastaan, mutta vierailija piti pintansa – Teemu Knihtiseltä kauden paras esitys: "Itseluottamus oli todella korkealla ja niin sen pitää olla koko loppukauden"

Jussi Lopperi

Kouvojen Vili Nyman nostaa kakkosen Pyrinnön puolustuksen ahdisteluista piittaamatta. Nyman heitti ottelussa seitsemän pistettä ja raapi kahdeksan levypalloa.
Kouvojen Vili Nyman nostaa kakkosen Pyrinnön puolustuksen ahdisteluista piittaamatta. Nyman heitti ottelussa seitsemän pistettä ja raapi kahdeksan levypalloa.

Kouvojen koripallomiehistö esitteli keskiviikkona sitkeyttään miesten Korisliigassa. Kotijoukkue oli suurimmillaan jo 23 pistettä tappiolla sarjakakkosta Tampereen Pyrintöä vastaan Mansikka-aholla, mutta kiri lopulta seitsemän pisteen päähän päätösneljänneksen loppurykäisyllään.

Kouvojen neljäs peräkkäinen tappio tuli lukemin 87–94 (38–46). 

Voitto oli vahvaa kautta pelaavalle tamperelaisryhmälle jo kahdeksas peräkkäinen. Edellisen kerran Miikka Sopasen nippu on hävinnyt Korisliigassa marraskuun alussa. Viime kierroksilla Pyrintö on latonut voitot niin Lahti Basketballista, Salon Vilppaasta kuin KTP-Basketista.

– Se seitsemän pistettä oli varmaan näiden joukkueiden välinen tasoero. Ei yhtään enempää, eikä yhtään vähempää. Kokonaisuutena olen tyytyväinen vierasvoittoon. On kiva voittaa, vaikka esitys ei ollutkaan paras mahdollinen, Miikka Sopanen sanoi.

– Tulimme peliin hyvin. Ei ollut asennevammaa, eikä valmistautuminen ollut huono. Olimme hereillä, kun peli lähti käyntiin. Mutta keskittymisen jänne ei kestänyt koko pelin ajan.

Pyrintö pelasi Mansikka-aholla täydet 40 minuuttia 1–3–1-paikkapuolustusta. Kouvot oli sen kanssa ongelmissa ottelun alussa ja tauon jälkeen.

– Ensimmäisen ja kolmannen neljänneksen alut koituivat kohtaloksemme. Hävisimme pariin synkkään runiin, tunnusti kauden parhaan pelinsä pelannut Teemu Knihtinen (15/1).

– Itseluottamus oli todella korkealla ja niin sen pitää olla koko loppukauden, Knihtinen kommentoi omaa esitystään.

Jussi Lopperi

Teemu Knihtinen pelasi kauden parhaan pelinsä.
Teemu Knihtinen pelasi kauden parhaan pelinsä.

Pirteästä lopusta hyvä jälkimaku

Kouvojen päävalmentaja Antti Hurri löysi tappion siemenen niin ikään kahdesta heikosta pätkästä ottelun sisällä.

Siellä oli muutama synkkä hetki, jotka maksoivat meille paljon. — Antti Hurri

– Siellä oli muutama synkkä hetki, jotka maksoivat meille paljon. Synkkinä hetkinä olemme huononnäköinen joukkue. Emme puhu, emme toteuta, eikä edes taistella.

– Siitä hattu pois päästä pojille, että jostain he sen taisteluilmeen taas kaivoivat. Jäi vähän parempi maku suuhun.

Hurrin mukaan Kouvot oli valmistautunut Pyrinnön paikkapuolustuksen murtamiseen huolella.

– Purku onnistui huonosti ja hyvin. Valmentaja epäonnistui siinä, että se teki purkamisesta alkuun liian monimutkaista. Palasin sitten siihen, mitä joskus toistakymmentä vuotta sitten olin oppinut. Sen jälkeenhän me pelasimme ihan hienosti, Hurri mainitsi.

Hyviä heittopaikkoja riittämiin

Kouvot sai Pyrinnön paikkaa vastaan riittävän määrän laadukkaita heittopaikkoja, mutta nyt suma ollut aivan kohdallaan. Tuomas Hirvonen (19/3/6s) ja Teemu Knihtinen osuivat kaukaa mainiosti. Knihtinen hyödynsi kulmapaikat vahvasti ja teki sieltä paljon pisteitä.

– Olisimme voineet heittää muutaman heiton enemmän sisään, mutta enemmän tämä kulminoituu siihen, että meidän pitää saada paremmin stoppeja toisessa päässä, Hurri painotti.

Severi Kaukiainen (18/8/3s) ja Byron Zeigler (14/9) osuivat kakkosissa, mutta kaaren takana oli nihkeämpää.

Pyrinnön yllättäjäksi on helppo nostaa Lassi Kilpinen (21/5/4s), joka naulasi pisteensä 67 prosentin sihdillä. Kouvot-matsi oli 27-vuotiaalle pelintekijälle kauden toinen, jossa pistesarake näyttää yli 20 pojoa.

– Aika nihkeä peli. Kouvot oli aggressiivinen ja jouduimme taistelemaan koko 40 minuuttia. Emme päässeet missään vaiheessa helpolla, siitä kaikki kunnia Kouvoille.

Näin pelattiin

Kouvot–Pyrintö 87–94 (17–22, 21–24, 23–29, 26–19)

Kouvot: Tuomas Hirvonen 19/3/6 syöttöä, Severi Kaukiainen 18/8, Teemu Knihtinen 15/1, Byron Zeigler 14/9, Joel Mäntynen 10/2, Vili Nyman 7/8, Aapeli Syrjämäki 2/0, Ilmari Toikkanen 2/3.

Pyrintö: Lassi Kilpinen 21/5, Marcus Lewis 19/4/5 syöttöä, Shawn Hopkins 16/7/6 syöttöä, Panu Peltokangas 12/3, Brady Skeens 10/12, Valtteri Leppänen 7/3, David Gonzalvez 6/4, Tomas Pihlajamäki 2/4, Shaquille Thomas 1/2.

Erotuomarit: Ari Malkamäki, Lauri Jäämaa, Juha Penttilä-Metso.

Ottelun ratkaisu

Kouvot oli vielä tauolla hyvissä iskuasemissa, mutta kolmannen neljänneksen alku meni pipariksi ja Pyrintö raapaisi karkumatkalle.

Manskarin tähti

Pyrinnön Lassi Kilpinen oli erinomaisessa hyökkäysvireessä Mansikka-aholla. Kilpinen nakutti 26 minuutissa 12 pelitilanneheitostaan kahdeksan sisään. Pistesaldonsa 21 oli miehelle kauden toiseksi suurin.

Illan donkki

Tuomas Hirvosella on ilmiömäinen kyky vetää kolkkeja pohjaan hurjilta etäisyyksiltä. Pyrintöä vastaan Hirvosen yksi kolmonen lähti kaksi metriä kaaren takaa ja putosi ihan keskelle. Huima kiskaisu!

Uusimmat uutiset