Loukkaantumisten rasittama KPL vailla mahdollisuuksia kärkipelissä — Vimpeli takoi hurjat 19 juoksua kotikentällään

Kopla pelasi ilman loukkaantuneita Anssi Lammilaa, Toni Laaksoa ja Sasu Toikkaa.

Katja Juurikko

Matti Latvala löi kaksi juoksua, mutta se ei paljon kouvolalaisia lohduttanut.
Matti Latvala löi kaksi juoksua, mutta se ei paljon kouvolalaisia lohduttanut.

Vimpelin Veto oli väkevä kotikentällään Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan Superpesiksen keskiviikkoillan kierroksella. Loukkaantumisten rasittava KPL oli vailla mahdollisuuksia ja Veto piti kärkipelin pisteet Vimpelissä kouvolalaisittain liiankin rumin 2—0 (10—3, 9—1) -lukemin.

KPL menetti sunnuntain SiiPe-pelissä kolme runkopelaajaa, kun Anssi Lammila, Toni Laakso ja Sasu Toikka putosivat kaikki kolme kokoonpanosta loukkaantumisen takia. Kaikki ovat poissa pelikentiltä toistaiseksi.

Hurjat lukemat eivät silti selity pelkällä miehistötilanteella, kuten asian näki myös pelinjohtaja Matti Iivarinen.

— Kova pettymys, vaikka tulimmekin peliin altavastaajina. Meiningin piti silti olla sellaista, että kilvoittelemme pelin voitosta, mutta se ei mennyt sinnepäinkään.

— Pienet hönkäykset kävivät jaksojen aluissa, mutta sitten homma lopahti. Vaikka vastustaja pelasi hyvin, harmittaa eniten ettemme päässeet edes kilvoittelemaan, Iivarinen summasi

KPL oli kutsunut Iiro Nokkalan takaisin kokoonpanoon Oulun Lipon paidasta, sekä yhden ottelun Superpesistä kaudella 2017 KPL:n paidassa pelanneen Antti Tuhkanen jokeriksi.

Matti Latvala löi kaksi KPL:n juoksuista ja Antti Hartikainen toi kotipesään saman verran.

Latvala oli Koplan ykköspalkittu.

— Vaikka saimme hyvän alun, oli esitys munaton, palloa haettiin joesta liian monta kertaa. Kanalakin pääsi pelin alussa yllättämään meikäläisen, mutta ei auta itku markkinoilla. Olimme toki senkin jälkeen vielä taistossa kiinni, mutta sitten repesi.

— Täytyy toki muistaa, että kova joukkue oli vastassa, ja nyt tulos oli tällä kertaa tällainen, Latvala ruoti.

Vimpelin pommitusta johtivat Perttu Ruuska (1+6) ja Matias Rinta-aho (3). Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä oli tyytyväinen.

— Kokonaisuutena erinomainen suoritus, sillä Kouvola on hyvä joukkue. Ulkopelimme oli selkäranka siitä lähtien, että saimme pidettyä Tommi Mäentaustan kentällemenot tehoissa 3/6 ja Matti Saukon 2/5, luvut kertovat homman toimimisesta alusta saakka.

— Olimme tasaisen hyviä koko ajan, emme tehneet mitään erikoista. Se riitti nyt selkeään eroon, Hylkilä pohti.

Juhannuksen jälkeen KPL pelaa tiistaina Imatralla ja torstaina Kankaanpäässä. Seuraavan kerran Kopla pelaa kotikentällä sunnuntaina 30. kesäkuuta Kempeleen Kiriä vastaan.

Uutista päivitetty kello 21.32 pelaajien ja pelinjohtajien kommenteilla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut