LK: PS Kemi jätti lisenssihakemuksen Ykköseen — MyPa kärkkyy paikkaa, jos kemiläiset eivät täytä lisenssiehtoja

Täydennysmenettelyn kautta nousua Ykköseen havitteleva MyPa joutuu odottamaan lopullista päätöstä loppiaiseen asti.

Katja Juurikko

MyPa pelasi Saviniemessä viime kaudella menestyksekkäästi Kakkosta. Nousijajoukkueen kausi päättyi lohkovoittoon ja Ykkösen karsintapeleihin.
MyPa pelasi Saviniemessä viime kaudella menestyksekkäästi Kakkosta. Nousijajoukkueen kausi päättyi lohkovoittoon ja Ykkösen karsintapeleihin.

MyPa jätti tällä viikolla lisenssihakemuksen jalkapallon Ykköseen ensi kautta varten. Perjantaina lisenssihakemuksen jätti myös PS Kemi, kertoo Lapin Kansa.

Jalkapalloliigasta pudonnut PS Kemi on ajautunut pahoihin talousvaikeuksiin. Seura pohti pitkään, hakeeko se edes paikkaa Ykköseen. Lisenssihakemusten takaraja oli perjantai 23. marraskuuta.

Ykkösen karsintapeleihin asti viime kaudella edennyt MyPa olisi Ykkösen täydennysmenettelyssä ensimmäinen joukkue, jos joku liigan tai Ykkösen joukkueista joutuisi luopumaan sarjapaikastaan.

— Palloliitto on pyytänyt tämän viikon perjantaihin mennessä lisenssihakemukset kymmeneltä urheilullisin perustein Ykkösen sarjapaikan ensi kaudelle lunastaneelta seuralta, sekä kahdelta täydennysmenettelyssä seuraavina olevalta Kakkosen joukkueelta, Palloliiton seuralisenssipäällikkö Mikko Aitkoski avaa.

MyPan lisäksi Kakkosen joukkueista lisenssihakemus pyydettiin niin ikään karsinnoissa pudonneelta Kokkolan GBK:lta.

Palloliitto ei tiedota lisensseistä ennen kuin kaikkien 12 seuran hakemukset on asianmukaisesti käsitelty ja lisenssikomitea on tehnyt päätöksen lisenssien myöntämisestä. Lopullista päätöstä joudutaan Aitkosken mukaan odottelemaan loppiaisen tienoille asti.

MyPalla valmiudet Ykköseen

MyPa ilmoitti jo aikaisemmin, että se on kiinnostunut pelaamaan ensi kaudella Ykkösessä, mikäli paikka sinne tulee tarjolle. MyPa-talolta on oltu yhteydessä Kemiin tällä viikolla.

— Jätimme lisenssihakemuksen tällä viikolla, vahvistaa MyPan tuore puheenjohtaja Mika Kaleton.

Puheenjohtaja Kaletonin mukaan MyPalla on valmiudet ottaa sarjapaikka vastaan. Tämä on otettu huomioon myös ensi kauden budjettia laadittaessa.

— Pelaajarunko tulee koostumaan joka tapauksessa viime kauden pelaajista. Jos nousu tapahtuu, joudumme varmasti vahvistamaan joukkuetta. Pelaajia emme kuitenkaan ryhdy ostamaan, varsinkaan ulkomailta, vakuuttaa Kaleton.

Nousijajoukkue MyPa voitti lähes nappiin sujuneen kauden jälkeen oman lohkonsa Kakkosessa ja eteni Ykkösen karsintoihin asti. Tie nousi kuitenkin pystyyn kaksiosaisessa karsinnassa tamperelaista TPV:tä vastaan.