Forssan Alku jatkaa Kouvottarien peikkona — Päävalmentaja Mika Hartonen: ”Fyysisyydessä jäimme jalkoihin”

Kouvottaret ei pystynyt vastaamaan vieraiden fyysisyyteen naisten Korisliigan puolivälierien avauspelissä. Kotijoukkue sortui heikkoon kaukoheittopeliin.

Moises Garibay

Kouvottarien Camille Zimmerman ajaa korille ohi Forssan Alun Hanna Vapamaan. Vasemmalla tilanteen kehittymistä seuraa vieraiden toinen tehopelaaja Emily Kinneston.
Kouvottarien Camille Zimmerman ajaa korille ohi Forssan Alun Hanna Vapamaan. Vasemmalla tilanteen kehittymistä seuraa vieraiden toinen tehopelaaja Emily Kinneston.

Naisten Korisliigan runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Forssan Alku on ollut kuluvalla kaudella paha pala Kouvottarille. Alku voitti runkosarjassa kaikki joukkueiden välistä kolme ottelua, eikä tämä kaava rikkoutunut tiistainakaan Mansikka-ahon urheiluhallissa.

Kotiedun menettäminen oli kova kolaus Kouvottarille. Nyt se tarvitsee välieräpaikan saavuttamiseen ainakin yhden voiton Forssassa, jossa se ei ole voittanut kolmeen vuoteen.

— Tämä peli oli ihan samankaltainen kuin aiemmat kolme otteluamme Forssaa vastaan. Hävisimme samoihin asioihin kuin ne aikaisemmatkin pelit, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen manasi.

Hartosen mukaan Alku oli edelleen fyysisesti vahvempi. Myös toisen jakson heikko levypallopeli sai kouvolalaisluotsin kulmat kurttuun.

— Fyysisyydessä jäimme jalkoihin. Sitä kuvaa hyvin se, että Forssa sai 12 hyökkäyslevypalloa toisella puolikkaalla. Ne maksoivat meille 15 pistettä.

Kaaren takana vaikeaa

Kouvottaret sai riittävän laadukkaita tekopaikkoja panna palloa häkkiin kolmen pisteen kaaren takaa, mutta osumatarkkuus oli heikko: 26 yritystä ja vain viisi pohjaan.

— Toivottavasti osumme perjantaina bonuskaaren takaa paremmin kuin tässä pelissä, Kouvottarien Roosa Frimodig huokaili.

Osumia todellakin tarvitaan, sillä Alku sumputtaa korinalustaa tehokkaasti. Kauden aiemmissa Alku-matseissa yli 20 pisteen keskiarvolla viimeistellyt Claire Lamunu jäi nyt kahdeksaan pisteeseen vieraiden Ella Salmisen ja Elli Koskisen vartioinnissa.

Lamunu on Kouvottarille tärkeä sisäpelaaja, jolta odotetaan huomattavasti enemmän.

— Puolustuksemme toimi suhteellisen ehjästi koko 40 minuuttia. Hyökkäyspäässä oli takkuilua. Saimme kuitenkin viimeisellä kympillä muutaman onnistumisen oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan, Alun luotsi Risto-Matti Rousku mainitsi.

Mia Loydin (27/5) ohella voittajien avainpelaajaksi on helppo nostaa pelintekijä Emily Kinneston (21/8).

— Loyd—Kinneston -kaksikko satutti meitä aika paljon. Emme pystyneet löytämään lääkkeitä heidän pysäyttämiseksi, Hartonen myönsi.