Moilanen, Iltanen ja Huusari illan nimet Kouvolassa – Helppo Toto5-rivi palautti vain reilun kympin

Pia Huusarin valmennustiimin kaikki kolme totolähtöihin osallistunutta hevosta matkusti kotiin Neuvottomaan voitto vyöllään.

Satu Pitkänen

Västerbo Highball on Pinja Iltasen ensimmäinen oma kilpahevonen. Ari Moilanen otti saman tallin hevosilla kolme voittoa Kouvolassa.
Västerbo Highball on Pinja Iltasen ensimmäinen oma kilpahevonen. Ari Moilanen otti saman tallin hevosilla kolme voittoa Kouvolassa.

Jo ravi-illan aloittaneet ponilähdöt antoivat viitettä tulevaan torstaina Kouvolan kaviouralla. B-ponien mailin ryhmäajossa Pia Huusarin tytär Pinja Iltanen ajoi valmentamallaan ja omistamallaan Minatyrillä sen uran 60. voiton.

Hiljalleen hevosiin siirtyvä Iltanen osti ensimmäisen oman hevosensa syyskuussa Ruotsista. Nelivuotias Västerbo Highball on Iltasen ensimmäinen itse valmentama hevonen, ja se teki Suomen debyyttinsä Kouvolassa Ari Moilasen ohjastuksessa. Tuloksena oli varma voitto.

Jatkoa seurasi ravien loppupäässä ja Toto5-pelin päätöskohteessa. Äiti-Huusarin valmennuslistoilla oleva oma kasvatti Special Point sai myös rattailleen Moilasen.

Lähtönsä suursuosikki leikitteli voittoon ajalla 17,3. Päätöslähdössä Moilasen ajokki ja Huusarin valmennettava oli nimeltään My Radio Gaga. Se oli niinikään suursuosikki, ja voittoaikakin oli sama.

Toinen illan suurmenestyjä oli orimattilalainen L.M.V. Stable Oy. Heidän omistamistaan hevosista ykkösiksi ylsivät Toto5-lähdöissä No Limit Star ja Liinan Säihke. Kimppatallin illan kolmas starttihevonen Ierikka pilasi tällä kertaa juoksunsa laukkaan.

Vakuuttavin voittaja oli kenties Metsärinteen Rambo. Sen kasvattajalle Sirpa Kippilälle ilta oli myös lähes sataprosenttinen, sillä Metsärinteen Valta oli lähtönsä kakkonen. Molempien valmennuksesta ja ohjastuksesta huolehtii Timo Tuominen.

Kun Target Kronoskin voitti Toto5-lähtönsä ykkössuosikkina tuli oikean T5-rivin arvoksi vain 10,92 euroa. Kotiradalle voiton toi vielä Talli-Niepan Tuuskanen, jolle voitto oli jo vuoden neljäs.