MyPan puheenjohtaja Pekka Kolehmainen ei jarruttele: Jos sarjan lopussa sijoitus oikeuttaa nousukarsintaan, sitten me menemme karsintaan

Kolehmainen on ollut MyPan seuratoiminnassa mukana katkeamattomasti vuodesta 2002. Puheenjohtaja on samalla edustusjoukkueen huoltaja.

Moises Garibay

Tomi Räikkönen (oikealla) ja Jussi-Pekka Rämä (16) ovat MyPan kauden parhaat maalintekijät. Rämä johtaa koko Kakkosen maalipörssiä 20 osumallaan. Räikkönen on maalannut seitsemän kertaa.

Sarjanousija MyPan kausi jalkapallon Kakkosessa on ylittänyt seuran kaikki ennakko-odotukset.

MyPa viilettää lohkossaan neljäntenä, kun pelaamatta on enää neljä ottelua. Lohkokolmonen Pepo on tasapisteissä, kakkonen JäPS vain kaksi pistettä edellä ja keulaa pitävä Gnistan kolmen pinnan päässä.

Erot ovat kärjessä niin pienet, että tilanne saa innokkaimmat kannattajat unelmoimaan nousukarsintaotteluista Ykköseen. MyPan puheenjohtaja Pekka Kolehmainen sanoo, että asia on nostettu esille seuran hallituksen keskusteluissa.

— Jos hyvät esitykset jatkuvat ja sarjan lopussa sijoitus oikeuttaa karsintaan, sitten me menemme karsintaan. Jarrua ei ruveta painamaan, sillä siinä tapauksessa pettäisimme sekä yleisön että itsemme.

Kakkosta pelataan kolmessa lohkossa, joista voittajat etenevät suoraan karsintoihin. Neljännen karsijan paikan saa paras lohkokakkonen.

Jos MyPa jatkaa Kakkosessa ja Sudet nousee sinne Kolmosesta, Kouvolassa olisi yhtäkkiä kaksi joukkuetta samalla sarjatasolla. Tilanne olisi Kolehmaisen mielestä haasteellinen molemmille.

— On tiedossa, että pelaajia on tällä seutukunnalla hyvin rajallinen määrä. Haasteet tietysti kuuluvat urheiluun, ja siinä tapauksessa pitäisi vain toivoa molemmille kilpailukykyisiä joukkueita. Ainakin saisimme varmasti hienot Kouvolan derbyt.

Pelaajabudjetti yhä pyöreä nolla

MyPa nousi Kolmosesta sensaatiomaisesti tappiottomalla saldolla, ja kotiottelut Saviniemen jalkapallostadionilla kiinnostivat yleisöä. 540 katsojan keskiarvo oli kunnioitettava lukema sarjatasoon nähden.

Tänä vuonna katsojakeskiarvo on kiivennyt noin 750:een.

Jarrua ei ruveta painamaan, sillä siinä tapauksessa pettäisimme sekä yleisön että itsemme. — Pekka Kolehmainen

— Odotimme varovaisesti viime vuoden tasoa eli noin 500 katsojaa. Sekä pelillinen menestys että yleisömäärät ovat olleet iloinen yllätys, Kolehmainen sanoo.

Neljästä syyskuussa jäljellä olevasta ottelustaan MyPa pelaa kolme kotikentällä. Kolehmainen uskoo, että yleisön kiinnostus jatkuu, vaikka syksy alkaa painaa päälle.

— Ehkä nyt kun on lomat vietetty ja mökiltä kotiuduttu, on mahdollisuus vielä seurata jalkapalloa.

MyPan pelaajabudjetti on tälläkin kaudella pyöreät nolla euroa. Kokonaisbudjetti on kasvanut 85 000 euroon. Kolmosessa riitti 45 000 euroa.

— Olemme järjestäneet pelaajille kotipelien yhteyteen ruokailun ja pyrkineet muutenkin viemään toimintaa entistä ammattimaisempaan suuntaan. Luonnollisesti Kakkosessa kulut ovat suuremmat kuin Kolmosessa jo pelkästään pelimatkojen takia.

”Pienissä seuroissa maaleja siirtelee paikoilleen juuri puheenjohtaja”

Kolehmainen, 54, on siitä harvinainen urheiluseuran puheenjohtaja, että hän toimii samalla edustusjoukkueen huoltajana.

— Ei ole toista samanlaista tullut vastaan, mutta varmasti pienissä seuroissa maaleja siirtelee paikoilleen juuri puheenjohtaja.

Valkealasta lähtöisin oleva automaatio- ja sähköasentaja muutti Myllykoskelle vuonna 1998. MyPan seuratoiminnassa hän on ollut mukana katkeamattomasti vuodesta 2002. Tuolloin oma poika meni pallokouluun.

— Laji on erittäin rakas. Monenlaista on tullut tehtyä, ja välillä on kyllä liikaa aktiviteettia. Silti ei ole ylikuormittunut olo. Yhteenkuuluvuus seurassa ja joukkueessa on vahva ja hieno tunne. Pelipäivä on aina upea kokemus.

Uusimmat uutiset