Kouvolan Pallonlyöjien keskipalkki takoo tarvittavan määrän juoksuja, kun vaihtajien pompot osuvat ruutuun — KPL jatkaa alkukautta täysin pistein voitettuaan Hyvinkäällä Tahkon

AOP/Juha Tamminen

KPL:n Toni Laakso on aloittanut kauden räväkästi. Kahdessa ottelussa Laakso on lyönyt yhteensä seitsemän juoksua.
KPL:n Toni Laakso on aloittanut kauden räväkästi. Kahdessa ottelussa Laakso on lyönyt yhteensä seitsemän juoksua.

Jos oli Kouvolan Pallonlyöjien kotistartissa Superpesiksessä vielä tyhjäkäynnin tuntua, oli toinen ottelu Hyvinkään Pihkalassa selkeä askel eteenpäin.

KPL jatkaa täysin pistein pidettyään Tahkon kurissa voittolukemilla 2—0 (5—3, 4—3).

Toisella jaksolla Kopla ajoi takaa viime kauden jokerikotiuttajansa Juha Korhosen läpilyönnin (1+2) seurauksia.

Kun mausteena on keväiseksi varsin luotettava ulkopeli, oli voitto hallittu.

Koplan lyöntijärjestyksen numerot 3—7 pommittivat kahdeksan juoksua kolmesti kotiuttaneen Toni Laakson johdolla.

Kultakypärästä kiinni pitävä Laakso löi avausjakson voittojuoksun kakkosrajanäpäyksellä ja toisella jaksolla ottelun voittojuoksun kolmoskumurana.

— Moni joukkue olisi iloinen, jos saisi samanlaisen keskipalkin kuin meillä on, viittasi numeroa viisi hihassaan kantava Laakso KPL:n pitkään kotiutusosastoon.

— Päällimmäisenä on ehdottomasti ilo kolmesta pisteestä, kun pystyimme voittamaan toisellakin jaksolla kolmen juoksun takamatkasta. Tiukoista lukemista huolimatta oli hitusen hallinnan olo, kiteytti pelinjohtaja Matti Iivarinen.

Pystyimme voittamaan toisellakin jaksolla kolmen juoksun takamatkasta. — Matti Iivarinen

Toikka löi avausjuoksut molemmilla jaksoilla

Kumpikin jakso oli puolivälissään lukemissa 3—3. Koplan esitys oli jäntevämpää loppuun asti.

Kummallakin jaksolla viimeiset juoksut löivät Laakso ja Matti Latvala. Nelosta hihassaan kantava Sasu Toikka löi puolestaan joukkueen avausjuoksut.

Kotiutusosaston miehillä oli työtä, kun sisäpelin kärjessä Tommi Mäentausta (6 kärkilyöntiä/6 yritystä), avauspelissä pomppojaan laittomiksi työntänyt Anssi Lammila (7/8) ja Antti Hartikainen (6/8) rakensivat takuuvarmasti tilanteita.

— Sisäpelimme todellakin rullasi aivan riittävän hyvin, Laakso kuvaili.

Itseluottamuksensa kouvolalaisjoukkue osoitti noustuaan Korhosen kakkospesän päältä, Laakson ja Latvalan välistä, ilkeällä iskulla toisen jakson alkuun lyömästä kunnarista.

Pallo pomppi kuuluisan muuntajan taakse ja tuotti Korhoselle hänen runkosarjauransa 82. kunnarin. KPL:n ahkerin kunnaristi on 38 kunniajuoksua kiertänyt Latvala.

— Pikkasen peli harmittaa. Pitää katsoa videolta, olinko sijoittunut ”Kore” lyönnissä väärin, Laakso kuittasi.

Tahkon sisäpeli ei rullannut lähellekään Koplan tahtiin. Kotijoukkue rakensi neloselleen Teemu Nikkaselle (7/8) ensimmäisen kotiutuspaikan pelin viimeiseen lyöntivuoroon.

Nikkanen löi palottomassa ajossa, joka päättyi hyvinkääläisittäin nolosti. Matalaksi jäänyt kumura upposi merkittä kolmosväliin.

Koppari Juho Hacklin heitti palon kotipesään, josta Nikkanen oli irti. Nikkanen astui takaisin kotipesään ja paloi, jonka jälkeen pesilleen jääneistä etenijöistä saatiin ottelun päättänyt kolmas palo.

Luetuimmat