KPL:n lyöjäjokeri Jere Dahlström pudottaa kiloja ja lisää pelivuosia Superpesiksessä – "Vaikea sanoa, kuka on joukkueen vitsikilpailun kolmonen, mutta ne kaksi parasta olisi kyllä parempi laittaa omaan bussiin ja pukukoppiin!"

Jere Dahlström, 40, kertoi Kouvolan Sanomille pelaavansa Superpesiksessä vielä ainakin pari kautta.

Tapio Ahlroth

Jere Dahlström jäi perjantaina Kouvolan pesäpallostadionin lyöntipaikalle valmennusryhmään kuuluvan Petri Federleyn kanssa vielä siinä vaiheessa, kun muu joukkue lähti jo pakkaamaan tavaroita Joensuun-matkaa varten.
Jere Dahlström jäi perjantaina Kouvolan pesäpallostadionin lyöntipaikalle valmennusryhmään kuuluvan Petri Federleyn kanssa vielä siinä vaiheessa, kun muu joukkue lähti jo pakkaamaan tavaroita Joensuun-matkaa varten.

Palloilulajien pudotuspeleihin liittyy yleensä hyvän urheiluhengen mukaista vastustajan provosointia ja omien lihasten pullistelua.

Superpesiksen kuluvan kauden lyöjätilaston kolmonen, KPL:n Jere Dahlström ei kuitenkaan halua aloittaa henkistä sodankäyntiä lehtien palstoilla, kun välieräsarja Joensuun Mailan ja kouvolalaisjoukkueen välillä pyörähtää vauhtiin tänään lauantaina Mehtimäellä Joensuussa.

– Ei JoMassa ja Joensuussa ärsytä oikeastaan mikään. Tai no, Joensuussa on kyllä aina mäkäräisiä, mutta ei kai niitä enää ole, Dahlström sanoo nauraen Kouvolan keskuskentällä tehdessään palauttavaa harjoitusta perjantaina.

Dahlström, 40, toi hersyvän naurunsa lisäksi Koplalle tällä kaudella runkosarjassa 0+70 lyötyä juoksua.

Lukema oikeutti Vaasan Mailan kasvattien hallitsemassa lyöjätilastossa pronssiin Jukka-Pekka Vainionpään ja Patrik Wahlstenin jälkeen.

Jymy-Jussien Vainionpää ja Kossun Wahlsten pelasivat täyden runkosarjan eli 24 ottelua, mutta Dahlströmiltä jäi kaksi matsia väliin vaivojen takia.

– Talvesta alkaen on sattunut pieniä tai isompia vaivoja. Miten sen nyt haluaakaan muotoilla. Siihen nähden olen varsin tyytyväinen omaan runkosarjaani. Mutta pelithän jatkuvat edelleen ja pyrin juoksujen lyömisellä auttamaan joukkuetta niin pitkälle kuin mahdollista.

Jussi Lopperi

6643656.jpg

Parhaita jalkoja kolmoselta kotiin

Dahlströmin kotiutusprosentti runkosarjassa oli 45,8.

Puolivälierissä Kiteen Palloa vastaan se oli 61,1.

Hän on kotiuttanut Koplan parhaat etenijät Matti Saukon ja Tommi Mäentaustan kummankin 14 kertaa.

Kymmenen kertaa Dahlströmin lyönnillä on kotipesään juossut Juho Hacklin.

Koko kauden onnistumisprosentti kotiuttajana on parempi kuin viime kauden seurassa IPV:ssä ja samaa tasoa kuin toissa kaudella samassa osoitteessa.

Kausina 2016 ja 2015 Koskenkorvalla Dahlström otti äijää tupaan 52–53 prosentin teholla.

Lumikki Haaja

6635053.jpg

Uutta voi oppia vanhanakin. Olen oppinut valmistautumaan otteluihin eri tavalla, kun tiedän, etten välttämättä pääse heti alussa peliin sisään. — Jere Dahlström

– Välillä olen ollut ensimmäinen kotiuttaja, välillä toinen ja välillä mitä sattuu. Omaa pelitapaa on haettu ja hinkattu sitä parasta mahdollista kotiutusjärjestystä. Imatralla olin aika raa'asti aina käytännössä ensimmäinen, eli muutos on ollut suuri. Olen sopeutunut siihen hyvin, ja tietenkin jokaisella pelinjohtajalla on oma tapansa peluuttaa.

– Uutta voi oppia vanhanakin. Olen oppinut valmistautumaan otteluihin eri tavalla, kun tiedän, etten välttämättä pääse heti alussa peliin sisään.

Jussi Lopperi

6643666.jpg

Mitalipelejä viimeksi 2012

Dahlströmin palkintokaapissa on Superpesiksestä yksi kulta, kaksi hopeaa ja kolme pronssia.

Mestaruuden hän ratkaisi 2010 täpötäydellä Vimpelin Saarikentällä juuri KPL:ää vastaan.

Mitalipelejä kolminkertainen Vuoden jokeri on päässyt jauhamaan viimeksi syksyllä 2012 nimenomaan ViVessä.

Kaudet 2013–2017 hän pelasi Kossussa ennen siirtoa Imatralle.

– Muistelin, että 2014 olisi ollut mitalipelejä, mutta 2012 se todellisuudessa oli. On julmaa sanoa, että eivät nämä ole sen kummempia pelejä kuin runkosarja, mutta on näillä suurempi merkitys, kun vain voitoilla on väliä. Oma panos ja suhtautuminen pitää olla sen mukaisella tasolla. Vaikka seitsemän kertaa epäonnistuisi, se yksi onnistuminen oikeassa paikassa riittää.

Moises Garibay

6613890.jpg

Pesispiireissä on jo kuiskittu Jyväskylässä asuvan Dahlströmin pelaavan pääsarjauransa viimeisiä pelejä Koplassa.

Kaudesta 2001 Superpesistä pelannut nelinkertainen lyöjäkuningas ja kaikkien aikojen lyöjätilaston ykkönen käsittelee kuitenkin nämä puheet jäteveden mukana.

– Olen ottanut tälle kaudelle vähän painoa pois ja tarkoitus on ottaa jatkossakin, koska halu ja tavoite on jatkaa superpesisuraa. Otan fysiikkaa vielä mukaan ja huollan kroppaa entistä paremmin, niin eiköhän tässä vielä muutama vuosi pelata.

Lumikki Haaja

6635052.jpg

Dahlström ja Hacklin ihastuttivat (tai vihastuttivat) viime talvena Koplan Facebook-sivulla vitsikilpailussa.

Suurelle yleisölle ei ole siis jäänyt epäselväksi, ketkä ovat joukkueen kaksi hauskinta miestä, mutta kenelle kuuluu kolmossija?

– Kolmoseksi onkin aika monta pyrkijää. Kohonen on ilman muuta yksi. Hän on viimeisen päälle huumorimiehiä. Lammila, Toikka, Mäentausta, Saukko, Pesu, Löppönen... Vaikea sanoa, kuka on kolmonen, mutta ne kaksi ekaa olisi kyllä parempi laittaa omaan bussiin ja pukukoppiin!