Nyt tuli rumaa jälkeä, kun Kouvot katsoi pohjat välierissä Vilpasta vastaan — Sarja on katkolla äitienpäivänä Kouvolassa

AOP/Matti Raivio

Severi Kaukiainen oli tehnyt ennen perjantaita Vilpas-sarjassa neljässä ottelussa yhteensä 12 pistettä. Pelintekijänä Tuomas Hirvosta tuurannut Kaukiainen syttyi viidennessä matsissa ja latoi viidellä kolmosella 15 pistettä. Arkistokuva.
Severi Kaukiainen oli tehnyt ennen perjantaita Vilpas-sarjassa neljässä ottelussa yhteensä 12 pistettä. Pelintekijänä Tuomas Hirvosta tuurannut Kaukiainen syttyi viidennessä matsissa ja latoi viidellä kolmosella 15 pistettä. Arkistokuva.

Kouvojen kolmas käynti Salohallissa Korisliigan välierissä oli huomattavasti ankeampi kuin kaksi aiempaa.

Kouvot oli hävinnyt kahdesti yhdellä pisteellä Salossa, mutta perjantaina semifinaalien viidennessä otatuksessa kouvolalaisjoukkue ei ollut lähelläkään voittoa.

Pahimmillaan 31 pisteen tappioasemassa tarponut Kouvot kaunisteli lukemia ottelun toisella puoliskolla ja hävisi 89—73 (59—32).

Kahden viime kauden hopeamitalisti Vilpas johtaa välieräsarjaa 3—2. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa, joten Vilppaalla on mahdollisuus katkaista sarja sunnuntaina eli äitienpäivänä Kouvolan jäähallissa.

Kouvojen hyökkäyspeli tukehtui pahemman kerran perjantaina. Ensimmäisellä puoliskolla Kouvoille tilastoitiin tylyt 11 pallonmenetystä, kun taas Vilpas selvisi yhdellä menetyksellä.

Hyökkäyspäässä pallo pysähtyi, ja pelaaminen oli kauttaaltaan väkinäistä.

Levypallokahinassa Kouvot oli hyvin mukana koko ottelun (puoliajalla 19—17, koko ottelu 39—36).

Vilpas ratkaisi ottelun käytännössä jo ensimmäisellä puoliskolla, kun se upotti kakkoset 68-prosenttisesti ja kolmoset 43 prosentin teholla.

Rannikko kentän kunkku

Keskiviikkona Kouvolassa ottelun loukkaantumisen takia kesken jättänyt Teemu Rannikko tuli takaisin sarjaan ja näytti, mikä hän on pelimiehiään.

Rannikko (29/1/6) säkitti jo taukoon mennessä 19 pinnaa. Kakkosensa Rannikko pussitti 66 prosentilla ja kolmosetkin 60 prosentilla. Rannikko teki mitä tahtoi ja yleensä vielä onnistui.

Antonio Ballard (23/10) oli toinen Vilppaan tähti.

Hirvonen sivussa, Kaukiainen säväytti

Kouvojen pelintekijä Tuomas Hirvonen oli ilmoitettu kokoonpanoon, mutta hän ei ottelussa pelannut. Tuuraaja Severi Kaukiainen kellotti lähes 37 minuuttia ja pelasi mainion matsin. Kaukiainen (15/3/6) heitti viisi kolmosta kuppiin 62 prosentin sihdillä.

Vilpas sai Juho Nenosen ja Jamie Skeenin ansiosta hyydytettyä Thomas Gipson III:n (16/6), joka turhautui kolmannella 10-minuuttisella ja otti näkyvästä protestoinnista teknisen virheen.

Gipson pääsi mellastamaan ja lyömään palloa alaspäin koriin vasta siinä vaiheessa, kun ottelu oli jo ratkennut.

Vilpas on tällä kaudella pelannut kotihallissaan 25 ottelua ja voittanut niistä 23. Perjantaina salolaista koripallohuumaa oli luomassa 1793 katsojaa.

Jäähalli ollut Kouvoille hyvä paikka

Kouvot on voittanut semifinaaleissa molemmat Kouvolan jäähallissa pelatut kamppailut, joten kotietu on ollut kovaa kamaa tässä otteluparissa, jossa painitaan vastakkain 250 kilometrin välimatkasta joka toinen päivä.

Kouvolan jäähalli on ollut ylipäätään Kouvoille hyvä paikka. Mestaruuskeväänä 2016 Kouvot siirtyi puolivälierien jälkeen Mansikka-aholta Sumulaaksoon ja pelasi välierissä ja finaaleissa BC Nokiaa ja Tampereen Pyrintöä vastaan yhteensä kuusi ottelua jäähallissa. Viisi niistä päättyi Kouvojen voittoon.

Vilpas johtaa voitoin 3—2

2.5. Vilpas—Kouvot 87—86

4.5. Kouvot—Vilpas 85—77

6.5. Vilpas—Kouvot 92—91

8.5. Kouvot—Vilpas 88—71

10.5. Vilpas—Kouvot 89—73

Luetuimmat

Kommentoidut