Liigassa näyttäytynyt Joonas Oden värkkäsi KooKoon A-nuorille jatkoaikavoiton

Jussi Lopperi

Joonas Oden on tehnyt A-nuorten SM-liigassa kahdeksan maalia 11 ottelussa.

Edustusjoukkueessa kuuden liigaottelun ajan pelannut Joonas Oden teki KooKoon molemmat maalit perjantaina jääkiekon A-nuorten SM-liigassa.

KooKoo kukisti Hämeenlinnan Pallokerhon jatkoajalla 2—1 (0—0, 1—0, 0—1, 1—0) Lappeenrannassa pelattavan kolmepäiväisen turnauksen avauksessa.

Oden vei KooKoon johtoon toisen erän viimeisellä minuutilla. Jatkoaikaa oli pelattu hieman alle kolme minuuttia, kun Oden livautti voittomaalin. Molemmissa osumissa syöttöpisteet kirjattiin Jiri Parviaiselle ja Santeri Salmelalle.

KooKoo palasi nuorten liigassa voittokantaan kolmen peräkkäisen tappion jälkeen. Kauden jatkoaikatilasto näyttää hyvältä, sillä kolmesta jatkoaikaratkaisusta voitto on tullut joka kerta KooKoolle.

Vastuuvalmentaja Jari Kauppila kiitteli joukkueen panosta puolustuspelissä. Kauppilan mukaan KooKoo pelasi kärsivällisesti ja loi yksittäiseen otteluun eniten maalintekopaikkoja koko kaudella.

— Iloinen esitys koko joukkueelta. Paikkoja oli niin paljon, että olisimme voineet ratkaista pelin jo varsinaisella peliajalla, mutta ainakin tuli ansaitut kaksi pistettä.

Kauppilaa hieman harmitti HPK:n Valtteri Sunin tekemä tasoitusmaali kolmannessa erässä. Valmentajan silmiin epäselvältä näyttänyttä tilannetta ei kuitenkaan voitu viedä videotarkistukseen, koska Lappeenrannan harjoitushallissa ei ole maalikameroita.

Yöt kotonaan viettävä KooKoo matkustaa viikonlopun aikana valtatie 6:ta edestakaisin. Lauantaina se kohtaa Tapparan ja sunnuntaina Tuton.