Kouvottarien rosterissa tuttua ja turvallista, mutta myös uutta ja innokasta — Päävalmentaja Mika Hartonen: ”Joukkueen rakentaminen oli raskas ja haasteellinen savotta niin kuin aina ennenkin”

Juha Vesala

Elli Salovaara on aloittamassa ensimmäistä kauttaan Kouvottarien riveissä. Viime kausi meni pieleen loukkaantumisen takia.
Elli Salovaara on aloittamassa ensimmäistä kauttaan Kouvottarien riveissä. Viime kausi meni pieleen loukkaantumisen takia.

Kouvottarien päävalmentajana jatkava Mika Hartonen on tyytyväinen mies. Syytä tyytyväisyyteen onkin, sillä valmennus on rakentanut yhdessä edustusjoukkueen taustaryhmän kanssa taas kerran kilpailukykyisen joukkueen naisten Korisliigaan.

— Se, että olemme pystyneet kokoamaan tällaisen joukkueen Kouvolaan, on kieltämättä hatunnoston arvoinen suoritus. Naisten taustaryhmä teki esimerkiksi aivan loistavan työn, että viime kaudelle meillä pelanneet vahvistukset Camille Zimmerman ja Claire Lamunu tulevat takaisin, Hartonen sanoo.

— Onhan se eri asia etsiä vain yhtä vahvistusta kuin kolmea. Nyt piti löytää vain takamieheksi isompi pelaaja kuin viime kaudella.

Kouvottarien pelaajarinki alkaa olla kasassa. Neljännen kautensa Kouvottarien päävalmentajana aloittavan Hartosen mukaan joukkueen pelaajamäärä tulee liikkumaan 13—14:n kieppeillä.

— Joukkueen rakentaminen oli raskas ja haasteellinen savotta niin kuin aina ennenkin. Pelaajarekrytoinnissa mukana olleet apuvalmentaja Joonas Frimodig ja Olli Kaijansinkko tekivät kesän alussa ison työn pelaajien listauksessa, Hartonen kiittelee.

Juha Vesala

Kouvottaret jatkaa tutun valmentajakaksikon alaisuudessa. Mika Hartonen (oikealla) ja Joonas Frimodig luotsaavat joukkuetta kohti menestystä alkavalla kaudella.
Kouvottaret jatkaa tutun valmentajakaksikon alaisuudessa. Mika Hartonen (oikealla) ja Joonas Frimodig luotsaavat joukkuetta kohti menestystä alkavalla kaudella.

Nelikosta liikkeelle

Kouvottarien viimevuotisista pelaajista sopimuksen olivat allekirjoittaneet Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski.

— Siinä oli nelikko, mistä lähdimme liikkeelle. Olisimme halunneet pitää Veera Välimaan, mutta hän muutti Tampereelle.

Välimaan lisäksi joukkueesta siirtyivät muualle Juuli Piiroinen, Hanna Aho ja Emma Virtanen.

Kouvottaret löysi kotimaisilta pelaajamarkkinoilta Yasmine Blofeltin ja Jemina Airaksisen. Blomfelt pelasi Helmi Basketin paidassa 1.divisioonaa, kun taas 185-senttinen Jemina Airaksinen edusti menneellä kaudella Espoon Honkaa.

— Blofelt on kakkospaikan pelaaja. Nelosena pelaava Airaksinen tuo heittopeliin oman lisänsä.

Viime kaudella loukkaantumisten takia sivussa olleet Elli Salovaara ja Karoliina Kaikko päättivät jatkaa Kouvolassa kuten myös seuran oma kasvatti Tuulia Marttinen. Roberta Björnman liittyi Kouvottariin Peli-Karhujen A-tyttöjen joukkueesta.

Juha Vesala

Jemina Airaksinen siirtyi Kouvottariin Espoon Hongasta.
Jemina Airaksinen siirtyi Kouvottariin Espoon Hongasta.

Neljä treenimatsia

Kouvottarien vahvistuksista Camille Zimmerman ja Claire Lamunu tiedetään viime kauden perusteella laatupelaajiksi. Zimmerman tilastoi keskiarvoikseen 18,4 pistettä ja 8,4 levypalloa ottelua kohden.

Ugandalainen Lamunu puolestaan kirjautti 17,2 pisteen lisäksi hurjat 14,2 levypalloa per matsi. Lamunu rouhi peräti 28 ottelussa tupla-tuplan.

Kouvottaret haarukoi päävalmentaja Hartosen johdolla kansainvälisiltä pelaajamarkkinoilta mielenkiintoisen amerikkalaisen pelintekijän Ameryst Alstonin, jolla on kokemusta muutaman ottelun verran jopa naisten NBA:sta.

— Alston oli sellainen pelaaja, jonka halusimme. Jos hän on yhdellä kaudella ollut Espanjan pääsarjan kolmanneksi paras korintekijä niin kyllähän se jotain jo kertoo.

Hartonen oli sopimusneuvottelujen alkuvaiheessa valmis nostamaan kätensä pystyyn Alstonin kohdalla.

— Sanoin jo, että eiköhän tämä ollut tässä. Naisten taustaryhmän johto sanoi kuitenkin, että katsotaan nyt vielä. Se kannatti.

Alston saapuu Kouvolaan syyskuun 1. päivänä.

— Pelaamme ennen kauden alkua neljä harjoitusottelua. Kohtaamme kahdesti hallitsevan mestarin Peli-Karhut ja kahdesti hopeajoukkue Lappeenrannan Catzin.

Kouvottarien pelaajasopimukset naisten Korisliigassa 2019—2020:

Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen, Henriikka Vähäuski, Claire Lamunu (UG), Camille Zimmerman (USA), Yasmine Blomfelt, Jemina Airaksinen, Elli Salovaara, Karoliina Kaikko, Tuulia Marttinen, Roberta Björnman ja Ameryst Alston (USA).

Luetuimmat

Uusimmat uutiset