Korisliigan pelitauko ei tehnyt hyvää Kouvoille, joka taipui toisen kerran Mansikka-aholla BC Nokialle – Tuomas Oja: "Me ei olla tällä hetkellä ihan hirveän hyviä"

Vieraiden 33 pistettä takonut Stacy Davis oli kentän stara.

Jussi Lopperi

Avery Woodsonilla oli heikko ilta hyökkäyskorilla. Tavallisesti kolmosia solkenaan naulaava amerikkalainen veti nyt kaikki seitsemän kolkkiaan rautoihin.
Avery Woodsonilla oli heikko ilta hyökkäyskorilla. Tavallisesti kolmosia solkenaan naulaava amerikkalainen veti nyt kaikki seitsemän kolkkiaan rautoihin.

Kouvojen korisliigamiehistö palasi vajaan kahden viikon maaottelutauolta vaatimattomasti. Kotijoukkueen esitys oli kauttaaltaan tahmaista, eikä BC Nokialla ollut juurikaan vaikeuksia kuitata kuluvan kauden toista pistepottia Mansikka-aholta. Loppunumerot olivat nyt 75–94 (35–46).

Kouvojen pelistä on vaikea löytää positiivisia asioita. Hyökkäyskorilla joukkueen kaukopommittajat ampuivat haulikolla ja puolustuksessa viisikko oli pääasiassa sekalaista seurakuntaa.

Kouvolalaisten heikon esityksen allekirjoitti myös päävalmentaja Tuomas Oja.

– Me ei olla tällä hetkellä ihan hirveän hyviä. Ei toteuteta hyökkäyksessä, meillä ei ole pelaajat oikeilla paikoilla, eivätkä he tee oikeita asioita. Pelaaminen on staattista, Oja murehti.

Ojalla riittää lähipäivien ja tulevien viikkojen aikana vielä runsaasti tekemistä saadakseen joukkueestaan uskottava play off -kokoonpano. Seuraava tulikoe odottaa lauantaina Turussa, jossa vastustajaksi asettuu Kaarinan Ura Basket. Kaarinalaisyhdistelmä istui keskiviikkona infernaalisessa turpasaunassa, kun Salon Vilpas takoi kotijoukkueen häkkiin peräti 130 pistettä.

– Tekemistä on viisi vastaan viisi -puolustuksessa. Isoin ongelma oli se, että Nokia pääsi juoksemaan kenttää ja helppoja koreja tuli karmiva määrä, Oja sanoi.

Davis mätti ja mätti

BC Nokian Stacy Davis (33/8/5s) otti homman haltuunsa avausjaksolla, jolla amerikkalainen heitti 23 pistettä lähes 82 prosentin tarkkuudella. Toisella puoliskolla Davisin tahti hieman hiipui, mutta silti mies oli voittajien avainpelaaja.

– Itse käytin hyväkseni viimeiset pari päivää harjoituksissa ennen ja niiden jälkeen, ja se näkyi myös tänään. Pelasimme hyvin joukkueena ja tiesimme tauolla sen, ettei peli ollut vielä ohi, Davis tuumi.

Nokialaisten päävalmentaja Greg Gibson oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

Me ei olla tällä hetkellä ihan hirveän hyviä. — Tuomas Oja

– Olen ylpeä pelaajista etenkin viimeisen neljänneksen osalta. Kun kotijoukkue tuli lähelle, jatkoimme pelaamista joukkueena hyvin.

Kouvot pääsi päätöskympillä kahdesti neljän pisteen päähän, mutta ei lähemmäksi. Viimeinen viitonen oli BC Nokian hallintaa.

– Nokia pelasi hyvin. Varsinkin viimeiset viisi minuuttia, jotka menivät heille laskujeni mukaan 18–5, Tuomas Oja kertasi.

– Tulimme vielä siihen etäisyydelle, mutta sitten menetimme palloa ja annoimme muutaman helpon korin. Ja taisi siellä tulla muutama kori hyökkäyslevypalloistakin.

Ratkaisuvaiheessa nokialaisista nousi esille Ladarius Tabb (16/5), joka tukahdutti osaltaan Kouvojen kirivaihetta. Tabb upotti kahdessa ja puolessa minuutissa kahdeksan pistettä, kun vierailija karkasi uudelleen kymmenen pisteen johtoon.

– Kolmannella neljänneksellä toteutimme vaiheittain hyvin puolustuksessa, mutta sitten siellä tuli viime hetken nukahduksia. Tällaiset syövät aika paljon, kun teet ensin 22 sekuntia hyvää duunia ja sitten tulee joku helppo suoritus, Oja kommentoi.

Barden 16 pistettä kakkosjaksolla

Kouvojen kokoonpanosta Derrick Barden Jr. (21/7) syttyi pelaamaan toisella puolikkaalla. Sen sijaan tarkkakäsi Avery Woodson (6/1) oli koko lailla ulkona. Woodson heitti 11 laakistaan vain kaksi sisään – kaikki seitsemän kolmosta menivät harakoille.

– Pelasin huonosti tänään. Pitää katsoa peiliin ja pelata jatkossa paremmin. Nokia tuli peliin keskittyneenä ja valmiina pelaamaan, Woodson kommentoi.

David Gonzalvez (19/4) veti hyvän matsin. Severi Kaukiainen (14/3/4s) onnistui myös kohtuullisesti.

Näin pelattiin

Illan donkki

BC Nokian sitkeä puolustus aiheutti Kouvoille ongelmia hyökkäyspäässä. Kotijoukkue kehitteli laadukkaita kolmen pisteen heittopaikkoja riittävästi, mutta onnistumisprosentti jäi vajaaseen 28:een. Viimeisen viiden minuutin aikana BC Nokia oli joukkueista kypsempi.

Nokialaisten amerikkalaisvahvistus Stacy Davis oli parketin ykkösmies. Davis heitti Manskarilla kauden kovimmat pisteensä (33) kovalla 73,7 prosentin tarkkuudella. Davis on viimeistellyt tällä kaudella reilun 17 pisteen keskiarvolla.

Tämä osasto omistetaan myös Stacy Davisille, ja varsinkin hänen avauspuolikkaan huippuesitykselle. Davis hurjasteli vajaassa 18 minuutissa muhkeat 23 pistettä lähes 83 prosentin sihdillä. Se oli huikea heittoshow!

Luetuimmat