Välähdys, Juliette Lax ja Sokru — Kolme kymenlaaksolaista hevosta on Kuninkuusravien rankingin kärkisijoilla

Lahden Jokimaan kunkkuraveihin on aikaa enää reilut kaksi viikkoa.

Satu Pitkänen

Tammojen puolella listan ykköspaikkaa hallitsee elimäkeläisen Jussi Suomisen valmentama Juliette Lax.
Tammojen puolella listan ykköspaikkaa hallitsee elimäkeläisen Jussi Suomisen valmentama Juliette Lax.

Kolme kymenlaaksolaista hevosta on rankingin kärkisijoilla, kun Lahden Jokimaan Kuninkuusraveihin on aikaa enää reilut kaksi viikkoa. Viimeinen kuninkuusraviranking valmistui tilanteessa, jossa kuningas- ja kuningatarkilvan paikkoja jaetaan kiihkeästi uusiksi.

Tammojen puolella listan ykköspaikkaa hallitsee elimäkeläisen Jussi Suomisen valmentama Juliette Lax. Kakkosena tammojen listalla on puolestaan Iitissä asuvan Matti Mäki-Mattilan luotsaama Sokru.

Rankingin laatii sitä varten koottu, mutta vuosittain vaihtuva raati.

Kotkalaisen Ville Korjuksen tallin Välähdys on oriiden rankingissa toisena, vain pisteen päässä Tähen Toivomuksesta.

Kuningatar vaihtuu varmuudella

Lahden kuningatarkilpailuun ei ole pyrkimässä yhtään aiemmin tittelin voittanutta tammaa. Juliette Lax on ravannut lähes täydellisen kauden ja pitää tammojen rankingin kärkipaikkaa. Juliette Laxin ainoa huolenaihe onkin, miten se selviää ratkaisevasta kolmen kilometrin päätösmatkasta.

Kesän mittaan osakkeitaan nostanut Sokru on rankingissa toisena ennen kovaan lentoon lähtenyttä Liisan Tulilintua.

Kuningaskisassa haastajat Tähen Toivomus, Välähdys ja Vixen ovat rankingissa kirineet hallitsevan kunkun Costellon ohi. Kotkalainen Välähdys vakuutti viimeisimmässä startissaan, mutta alkukauden laukat kummittelevat vielä mielessä. Orien taiston tasaisuudesta kertoo se, että viisi rankingin laatijaa nimesi toisistaan tietämättä yhteensä vain 14 oria listalle.

Ranking on spekulatiivinen

Rankingin laatii sitä varten koottu, mutta vuosittain vaihtuva raati. Tänä vuonna raatiin kuuluvat kengitysseppä ja kuninkaallisten hoitaja Maija Ala-Vannesluoma, raviääni Jere Törmänen, Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton puheenjohtaja ja suomenhevoskasvattaja Antti Karhila, ravitoimittaja Harri Lind sekä Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen.

Raatilaiset ovat listanneet mielestään 12 parasta tammaa ja oria. Ykkönen saa 12 pistettä, kakkonen 11 pistettä ja niin edelleen. Hevosten yhteispistemäärä on laskettu kunkin raatilaisen asettaman listasijoituksen mukaan. Maksimipistemäärä on 60 pistettä. Ranking on spekulatiivinen, eikä sido lopullisia valintoja tekevää ravien päätoimikuntaa.

Hevosten ilmoittaminen Kuninkuusraveihin päättyy ensi maanantaina 22. heinäkuuta ja päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 24. heinäkuuta.

Kuninkuusraviranking 17.7.

Oriit:

● 1) Tähen Toivomus 56, 2) Välähdys 55, 3) Vixen 49, 4) Costello 42, 5) Välkyn Tuisku 41, 6) A.T. Veeti 29, 7) Rokin Maxi 26, 8) Rapin Aatos 24, 9) Vixus 23, 10) Larvan Hurmos 19, 11) Joriini 15, 12) Metkutus 8.

● Muut pisteitä saaneet: Caijus 2 ja Vaellus 1.

Tammat:

● 1) Juliette Lax 57, 2) Sokru 42, 3) Liisan Tulilintu 40, 4) Huimariina 37, 5) Vieskerin Virva 36, 6) Poikolan Neito 34, 7) Virin Camilla 34, 8) Ryti-Tyttö 22, 9) Sävel-Taika 21, 10) Hetviina 16, 11) Julianne Dahlia 10, 12) Piskon Pouta 10.

● Muut pisteitä saaneet: Marmardu 7, Annin Vappu 6, Naputus 5, Taruntuuli 4, R.R. Valssitar 3, Vilma Lyydia 3, Loikkaus 2 ja Turon Linda 1.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut