Kouvot nostaa vastustajan sykkeen tappiin ja etsii vielä kahta pelaajaa — ”Ampumahiihtäjät tietävät, että on vaikeampi ampua, jos syke on liian korkea”

Viime kauden iso ja ilkeä Kouvot on alkavalla korisliigakaudella nopea ja liikkuva koripallojoukkue.

AOP/Matti Raivio

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen palasi miehistönsä kanssa Mansikka-aholle alkuviikosta. Uusi kausi alkaa Kouvojen osalta 10. lokakuuta Kotkassa.

Kouvojen edustusjoukkue oli viime kaudella Korisliigassa iso ja ilkeä, mutta nyt joukkueessa puhaltavat pelitavan suhteen muutoksen tuulet.

— Olemme alkavalla kaudella nopeampia, intensiivisempia ja liikkuvampia. Voi olla, että jopa yleisöystävällisempiä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen sanoo.

— Joukkueen rakenne on aivan erilainen kuin viime kaudella. Nyt meillä ei ole kahta isoa mörssäriä korin alla.

Lehtosen mukaan kouvolalaisjoukkue aikoo ahdistaa vastustajia koko kentän alueella.

— Meidän pitää tehdä tästä koko kentän peli ja nostaa vastustajan sykettä parikymmentä prosenttia normaalia korkeammalle. Ampumahiihtäjät tietävät, että on vaikeampi ampua, jos syke on liian korkea, Lehtonen heittää.

Kolmella amerikkalaisella kauteen

Päävalmentaja Jyri Lehtonen liikkuu vielä sekä kotimaisilla että ulkomaisilla pelaajamarkkinoilla. Tulevan kauden joukkueesta puuttuu vielä kaksi tärkeää palasta.

— Kolmella amerikkalaisella on tarkoitus pelata ensi kaudella, mutta sitten pitää tietysti harkita tilanne uudelleen, jos tulee loukkaantumisia. Haussa on yksi laitahyökkääjä ja yksi iso pelaaja.

Kouvojen kevään 2016 mestaruusjoukkueen takuumies David Gonzalvez on toistaiseksi joukkueen ainoa amerikkalaishankinta. Gonzalvezin kohdalla Lehtonen tietää tasan tarkalleen, millaisen pelaajan hän miehistöönsä saa.

— Käytössä on nyt noin 20 prosenttia isompi jenkkibudjetti kuin viime kaudella, koska menemme vain kolmella amerikkalaisella.

— Tavoitteena on löytää sellainen pari kolme vuotta jo ammattilaisena ollut pelaaja, joka on lähestymässä parhaita vuosiaan. Haussa ei ole tällä kertaa ihan nuorta tai ihan vanhaa pelaajaa.

Kahden amerikkalaisen lisäksi Lehtonen tarkkailee muutamaa nuorta kotimaista pelaajaa.

— Puhumme tässä kohtaa sellaisista nuorista pelaajista, jotka pääsääntöisesti pelaisivat Korikouvoissa, mutta harjoittelisivat edustusjoukkueen mukana.

Joukkueen rakenne on aivan erilainen kuin viime kaudella — Jyri Lehtonen

Täydellä höyryllä

Kouvojen edustusjoukkue palasi remontissa olevaan Mansikka-ahon urheiluhalliin maanantaina.

— Omatoimijakson jälkeen meillä on menossa harjoitteluun totutteluviikko. Ensi maanantaina lähdemme vetämään sitten täydellä höyryllä. Meillä on sellainen 14—15 pelaajan harjoitusryhmä.

— Tämä on pehmeä lasku. Emme vedä heti ensimmäisellä viikolla jätkiä jumiin.

Omatoimijaksolla jokaisella pelaajalla oli täysin oma suunniteltu ohjelmansa.

— Jakso kesti viisi viikkoa.

Lehtonen on tyytyväinen, että korisliigakausi alkaa Kouvojen osalta vasta 10. lokakuuta.

— Nyt on pari viikkoa enemmän aikaa harjoitella ennen kauden alkua. Tämä on erinomainen asia, ja erinomaista on myös se, että kautta venytetään siellä toisessa päässä.

Kolmella amerikkalaisella on tarkoitus pelata ensi kaudella — Jyri Lehtonen

Kouvot KTP:n vieraaksi

Korisliigan kausi 2018—2019 pelataan yhdentoista joukkueen nelinkertaisena sarjana. Kausi saa varaslähdön 7. lokakuuta Karhubasketin ja Salon Vilppaan välisellä kohtaamisella.

Runkosarjakauden varsinainen avauskierros pelataan 10.10. ottelupareilla Kataja Basket—Kobrat, Seagulls—Korihait, KTP-Basket—Kouvot ja Pyrintö—Ura Basket. BC Nokia pääsee tositoimiin torstaina 11.10. Salon Vilppaan kotiluolassa.

— Otteluohjelma on laadittu joukkueiden esittämiä toiveita mahdollisimman pitkälle mukailevasti, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm kertoo.

— Liigan runkosarja alkaa tänä syksynä hieman aiempia vuosia myöhemmin, koska halusimme antaa joukkueille maajoukkueikkunan jälkeen kolmen viikon valmistautumisjakson kauteen. Viime vuonna aikaikkuna oli vain kaksi viikkoa, ja se näkyi joukkueiden otteissa alkusyksystä.

Uutena käytäntönä Korisliiga lanseeraa helmikuussa back-to-back-kierrokset, joissa joukkueet kohtaavat toisensa parin päivän sisällä.

Luetuimmat