MyPan liigavuosilta tuttu Mike Keeney palaa Kouvolaan ja ryhtyy Susien päävalmentajaksi Kakkosessa — ”Hänen mukaantulonsa on lisäarvo koko seuralle ja Kouvolan alueen jalkapallolle”

Lukas Pearsall

Susien uusi päävalmentaja Mike Keeney muistetaan Kouvolassa MyPan apuvalmentajan tehtävistä. Arkistokuva tammikuulta 2015.
Susien uusi päävalmentaja Mike Keeney muistetaan Kouvolassa MyPan apuvalmentajan tehtävistä. Arkistokuva tammikuulta 2015.

Yhdysvaltalainen Mike Keeney on tehnyt kaksivuotisen päävalmentajasopimuksen kouvolalaisseura Susien kanssa jalkapallon Kakkosessa.

Keeney, 44, saapuu Kouvolaan liigaseura Kuopion Palloseuran valmennusryhmästä.

Kouvola on Keeneylle tuttua aluetta, sillä hän työskenteli Myllykosken Pallossa seuran liigavuosina apuvalmentajan tehtävissä 2009—2011 ja 2014.

Uudessa työtehtävässään Keeneylle kuuluu myös Kouvolan Jalkapallon B-poikien valmennusvastuu.

Tammisaaren ja Slovakian kautta Kuopioon

Työt alkavat virallisesti ensi viikon torstaina. Susien tiedotteen mukaan Keeney on jo alustavasti kartoittanut alueen pelaajistoa ja aloittaa sopimusneuvottelut pelaajien ja valmennuksen taustatiimin kanssa mahdollisimman pian.

MyPan kaaduttua konkurssiin alkuvuodesta 2015 Keeney löysi päävalmentajan paikan Kakkosesta Ekenäs Sport Clubista. Sen jälkeen hän valmensi Slovakiassa. FC Samorinian päävalmentajana Keeney veti joukkueen maan 1. divisioonaan.

Joulukuussa 2016 Keeney liittyi KuPSin valmennustiimiin.

Susien puheenjohtaja Merja Larikka sanoo, että Keeneyllä on raudanluja ammattitaito.

— Hänellä on myös halu kehittää seuraa kokonaisvaltaisesti. Uskomme, että Miken mukaantulo on lisäarvo koko seuralle ja Kouvolan alueen jalkapallolle, ei pelkästään Susien edustusjoukkueelle, Larikka kommentoi.

Sarjanousijalle kilpailukykyä

Sudet nousi tappiottoman kauden ansiosta Kolmosesta nopeasti takaisin Kakkoseen.

Keeney sanoo haluavansa rakentaa nousijasta joukkueen, joka on kilpailukykyinen uudella sarjatasolla.

— On ilo palata Kouvolaan ja aloittaa työt Susissa. Pyrin jatkamaan nousujohteisen joukkueen menestystä. Joukkueeni edustaa Kouvolaa ja sen ihmisten tekemää kovaa työtä jalkapallon hyväksi, Keeney sanoo.

Keeney on valmennusurallaan tottunut toimimaan nuorten pelaajien kehittäjänä. Siksi hän pitää KJP:n B-poikien valmentamista itselleen avaintekijänä Susien edustusjoukkueen rinnalla.

— Nuorten pelaajien kehittäminen on minulle erittäin tärkeä asia. Juniorityön kehittäminen on avainasemassa sekä Susien että KJP:n pitkän aikavälin menestyksessä, Keeney painottaa.