Kahdeksan pelaajan Kouvot osoitti kovaa työmoraalia Kauhajokea vastaan – Vierailija tukahdutti kotijoukkueen kirin päätösminuutilla: "Ei tässä vihainen voi olla"

Lumikki Haaja

 Kouvot Severi Kaukiainen pelasi Kauhajokea vastaan vahvan ottelun. Kaukiainen upotti 22 pistettä.
Kouvot Severi Kaukiainen pelasi Kauhajokea vastaan vahvan ottelun. Kaukiainen upotti 22 pistettä.

Vain kahdeksan pelaajaa kokoonpanoonsa saanut Kouvot pelasi perjantaina Mansikka-aholla miehekkäästi Korisliigan kärkijoukkueiden joukkoon arvioitua Kauhajoen Karhua vastaan.

Kotijoukkue väänsi voitosta viimeiselle minuutille asti, mutta vierailija oli lopulta kuusi pistettä parempi. Loppunumerot olivat 78–83 (39–36).

Kouvojen päävalmentajan Tuomas Ojan kommentti ottelun jälkeen oli paljon puhuva.

– Tältä porukalta hieno taistelu. Se ei ihan riittänyt voittoon, mutta ei tässä vihainen voi olla, Oja sanoi.

– Tämä joukkue näytti kouvolalaiselle yleisölle, että hallille kannattaa tulla uudestaankin.

Altavastaaja lähellä yllätystä

Neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa Kouvolaan saapunut Kauhajoki oli ennakkokaavailuissa ylivoimainen voittajasuosikki. Jopa niin selkeä, että Veikkaus tarjosi vieraiden voitosta pohjaan painettua 1,12-kerrointa.

Kotijoukkue tuli otteluun haastavista lähtökohdista. Alla oli rökäletappio Salossa ja rosterista puuttui peräti neljä pelaajaa: Jacoby Armstrong, Teemu Knihtinen, Henri Permanto ja Aapeli Syrjämäki.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta Kouvot teki ottelusta ottelun. Jos Kauhajoki ei olisi ladannut toisella puoliskolla 15 kolmosestaan kymmentä sisään, kotijoukkue olisi juhlinut maukasta voittoa.

– Siinä oli muutamia kovia kolmosia vastustajalta. Mutta tuli siellä muutamia meidän virheitä, joista he pääsivät heittämään, Tuomas Oja kommentoi.

Tältä porukalta hieno taistelu. — Tuomas Oja

Kauhajoen koutsi Janne Koskimies oli tyytyväinen voiton lisäksi joukkueensa kaukoheittopeliin.

– Toisella jaksolla meidän kolmen pisteen heittopeli oli hyvää. Joukkue on rakennettu niin, että meillä on heittovoimaa. Meidän pitää elää sen kanssa, että välillä ne kolmoset eivät uppoa.

Kauhajoen ykköstykit olivat Collin Malcolm (17/5), Okko Järvi (17/3), Daniel Utomi (11/3) ja Bojan Sarcevic (9/3/8s). Järvi pommitti viisi kolkkia, muut ukot kolme mieheen.

– Olen ollut tämän meidän voittoputken ajan tyytyväinen joukkuepelaamiseen hyökkäyspäässä. Pallon jakaminen on parantunut todella paljon. Nytkin meillä oli 19 syöttöä ja vain kahdeksan pallonmenetystä.

Amerikkalaisilta tuplatuplat

Jos veti Kauhajoki kolmosia kovalla tarkkuudella, kotijoukkueesta vain hienon matsin pelannut Severi Kaukiainen (22/1) kykeni vastaavaan. Kaukiainen iski kahdeksasta kolmosestaan neljä sisään, mutta vähätteli suotta iltapuhdettaan.

– Olisihan siinä voinut muutaman muunkin vielä heittää sisään, niin olisimme voittaneet, Kaukiainen lohkaisi.

Kouvojen amerikkalaiset Moses Greenwood (21/11) ja Antonio Ballard (17/12) täyttivät paikkansa. Kaksikko teki korinalustoilla jämäkkää työtä.

– Tiesimme, että Ballard ja Greenwood ovat erittäin fyysisiä korin alla. Emme pystyneet silti yhteisvoimin heitä sieltä pois sulkemaan, Karhun Antti Niskanen totesi.

Kouvot murjoi paintista 38 pistettä, kun Karhun oli tyytyminen 24:een. Kouvolalaisjoukkue hallitsi myös levypallopeliä (43–29).

– Yksi teema oli, että meidän pitää voittaa levypallot, jos aiomme kamppailla voitosta. Sen pystyimme tekemään, Tuomas Oja ilmoitti.

Ottelun ratkaisu

Kauhajoen Karhu kiskaisi päätösneljänneksen ensimmäiseen kolmeen minuuttiin kolme kolkkia, joiden turvin vierailija karkasi 10 pisteen johtoon. Kouvot nousi lopussa iholle, mutta vierailija piti pintansa.

Manskarin tähti

Kauhajoen amerikkalaisvahvistus Collin Malcolm viimeisteli kelpo prosenteilla 17 pistettä. Viime kaudella Georgian pääsarjan Batumi-RSU:ssa pelannut Malcolm esiintyi parketilla eleettömästi.

Illan donkki

Suurena altavastaajana otteluun lähtenyt Kouvot osoitti, että kova asenne ja raaka työnteko tuottaa hyvää. Nyt se ei kuitenkaan ihan riittänyt laadukasta Kauhajokea vastaan.

Näin pelattiin

Kouvot–Kauhajoki 78–83 (14–20, 25–16, 21–27, 18–20)

Kouvot: Severi Kaukiainen 22/1, Moses Greenwood 21/11, Antonio Ballard 17/12, Tuomas Hirvonen 13/1/5 syöttöä, Joel Mäntynen 3/1, Vili Nyman 2/7, Ilmari Toikkanen 0/2, Oscar Storgård 0/4.

Kauhajoki: Okko Järvi 17/3, Collin Malcolm 17/5, Daniel Utomi 11/3, Timothy TJ Holyfield 11/9, Bojan Sarcevic 9/3/8 syöttöä, Brandon Spearman 7/0, Kalle Peltonen 4/1, Antti Niskanen 3/1, Thomas Vehmanen 2/0, Eero Innamaa 2/2.

Erotuomarit: Ari Malkamäki, Joona Haaja, Mikko Tähtinen.

Yleisöä: 278.