Korisliigan kuukauden valinnat Kouvolaan — Shelton ja Lamunu arvostettiin lokakuun ykköspelaajaksi

Katja Juurikko

Duke Shelton valittiin kuukauden pelaajaksi Korisliigassa.
Duke Shelton valittiin kuukauden pelaajaksi Korisliigassa.

Kouvot dominoi täydellisesti miesten ja naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja -valintoja. Kauden ensimmäiset tittelit menivät Kouvojen sentterille Duke Sheltonille ja Kouvottarien korinaluspelaajalle Claire Lamunulle.

Viime kauden hopeajoukkue voitti kauden seitsemästä ottelustaan viisi. Lokakuussa Kouvojen saldo oli viisi voittoa ja ainoastaan yksi tappio. Shelton tilastoi lokakuun aikana keskiarvoikseen komeat 22,6 pistettä, 10,0 levypalloa sekä 3,2 syöttöä.

208-senttinen Shelton on toiminut heti alkukaudesta joukkueensa sytyttäjänä. Lähes neljä hyökkäyslevypalloa ottelua kohden kaapinut Shelton on osoittautunut Kouvoille monipuoliseksi joukkuepelaajaksi ja väsymättömäksi taistelijaksi.

Syyskuu mukaan luettuna Sheltonin alkukausi on sujunut 20,9 pisteen, 10,4 levypallon ja 2,9 syötön keskiarvoilla.

Katja Juurikko

Claire Lamunu lukeutuu naisten Korisliigan eliittiin.
Claire Lamunu lukeutuu naisten Korisliigan eliittiin.

Lamunu rohmunnut

Claire Lamunu pokkasi palkinnon lokakuun pelaajana Naisten Korisliigassa. 185-senttisen korinaluspelaajan kauden kovin yksittäisen ottelun suoritus irtopallojen metsästämisessä on peräti 20 levypalloa. Saldo kertyi sarjakakkosta Forssan Alkua vastaan. Keskiarvoksikin on tähän mennessä vakiintunut vaikuttavat 13,3. Pisteitä on syntynyt keskiarvolla 14,7, syöttöjä 2,7 ja torjuntoja 1,7.

Kouvottaret on tällä hetkellä Naisten Korisliigassa ykkösenä täysin puhtaalla pelillä. Kuuden ottelun jälkeen voittoja on kuusi.

Claire Lamunu voitti Kouvottarien riveissä kuukauden pelaajan palkinnon viimeksi viime kauden maaliskuussa eli sarjan viimeisenä runkosarjakuukautena, joten tämänkertainen palkinto muodostaa hänelle lupaavan jatkumon.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset