Kotipelien ottelutuotoilla todella merkittävä vaikutus MyPalle – Heikki Pulkkinen: "Yhteistyösopimusten määrä on jäämässä selvästi budjetoidusta koronatilanteen takia"

MyPan puheenjohtajan mukaan osittain tyhjille katsomoille pelattavan sarjan läpivienti olisi käytännössä taloudellisesti mahdotonta.

Lumikki Haaja

MyPan puheenjohtajan Heikki Pulkkisen mukaan osittain tyhjille katsomoille pelattavan sarjan läpivienti olisi MyPan näkökulmasta käytännössä taloudellisesti mahdotonta.
MyPan puheenjohtajan Heikki Pulkkisen mukaan osittain tyhjille katsomoille pelattavan sarjan läpivienti olisi MyPan näkökulmasta käytännössä taloudellisesti mahdotonta.

Myllykosken Pallon puheenjohtajan Heikki Pulkkisen mukaan hallituksen keskiviikkoinen linjaus yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kiellon jatkumisesta heinäkuun loppuun asti ei tullut yllätyksenä.

– Julkisessa keskustelussa on jo muutaman viikon ajan ollut esillä, että kun koronaan liittyvä rajoitteita aletaan purkamaan niin yleisötapahtumat ovat viimeisenä listalla.

Pulkkisen mukaan MyPassa on tehty kovasti töitä jalkapallon Ykkösen kauden eteen sekä edustusjoukkueen että ottelutapahtumien järjestämisen ja hallinnon puolella.

– Nyt joudumme odottamaan huomattavasti pidempään sarjakauden alkamista.

Julkisessa keskustelussa on pohdittu jalkapallokauden aloittamista tyhjille katsomoille tai rajatuille yleisömäärille. Tätä on mietitty myös Palloliitossa.

– MyPan kannalta tämä ei ole kuitenkaan taloudellisesta näkökulmasta hyvä vaihtoehto, koska kotipelien ottelutuotoilla on todella merkittävä vaikutus seuralle.

– Mikäli kausi aloitettaisiin viimeistään heinäkuun alkupuolella tyhjille katsomoille, ehtisi siinä vaiheessa pelaamaan vielä kaksinkertaisen sarjan eli 22 ottelua tiiviillä ottelutahdilla.

Liitolta suoraa taloudellista tukea

Heikki Pulkkisen mukaan MyPan yhteistyösopimusten määrä on jäämässä selvästi budjetoidusta koronatilanteen takia.

Toivottavasti viimeistään elokuun aikana pääsemme nauttimaan Saviniemen tunnelmasta. — Heikki Pulkkinen

– Osittain tyhjille katsomoille pelattavan sarjan läpivienti olisi käytännössä taloudellisesti mahdotonta ja edellyttäisi esimerkiksi Palloliiton suunnalta tulevaa suoraa taloudellista tukea sekä merkittäviä sopeutustoimia valmentajien ja pelaajien korvausten osalta.

Jos kausi alkaisi vasta elokuussa, pelimäärä jäisi olemattomiin.

– Kolmessa kuukaudessa lokakuun loppuun mennessä ehdittäisiin todennäköisesti pelata vain yksinkertaisen sarja, mikä Ykkösen tapauksessa tarkoittaisi vain 11 ottelua.

Pulkkinen muistuttaa, että täysin urheilullisesta näkökulmasta katsoen Ykkösen sarjakauden tehtävänä on saada joukkueet järjestykseen sekä seuloa Veikkausliigan nousija- ja karsijajoukkue sekä kolme Kakkoseen putoavaa joukkuetta.

– Yksinkertaisen sarjan kautta joukkueiden keskinäinen järjestys saadaan kyllä selville, mutta vain 11 ottelun kaudessa sattumalla tulisi toki olemaan selvästi suurempi merkitys kuin vähintään kaksinkertaisessa sarjassa.

Pelaajien motivaatio?

Pulkkisen mukaan elokuinen sarja-avaus koettelisi varmasti myös pelaajien motivaatiota keskikesällä.

– Miten motivoituneina pelaajat pysyvät pitkän kevään ja kesän ennen tosipelien alkamista? Sillä olisi tässä tapauksessa iso merkitys.

– MyPa on parina viime vuonna ollut syksyn joukkue, ja toivotaan, että sama trendi jatkuu tulevalla kaudella, Pulkkinen heittää.

– Toivottavasti viimeistään elokuun aikana pääsemme nauttimaan Saviniemen tunnelmasta sekä MyPan menestyksestä kotiyleisön edessä, Pulkkinen tuumaa.