HIFK rankaisi kovaa ylivoimalla — KooKoo kärsi vierastappion Nordiksella

KooKoolle tehtiin ensimmäisen kerran enemmän kuin yksi maali varsinaisella peliajalla sitten syyskuun lopun.

Matti Raivio

Joonas Oden sai tuta keskiviikkona Ville Varakkaan ja Nordiksen kovuuden.
Joonas Oden sai tuta keskiviikkona Ville Varakkaan ja Nordiksen kovuuden.

Hyvään vireeseen Liigassa päässyt HIFK katkaksi KooKoon kahden ottelun voittoputken tasaisessa keskiviikkoillan kamppailussa Helsingin jäähallissa. Kotijoukkue paineli kolmannessa erässä ohi ja piti kolme pinnaan numeroin 3—2 (0—1, 1—1, 2—0).

Joukkueiden jäähyillessä myös neljä ottelun viidestä maalista tehtiin ylivoimalla. KooKoo sortui myös kohtalokkaasti jäähyihin, sillä HIFK osui kahdesti kuudesta ylivoimasta.

Myös KooKoon molemmat maalit syntyivät viidellä neljää vastaan.

KooKoo putosi sarjataulukossa seitsemänneksi, mutta se on vain kolmen pisteen päässä kolmantena olevasta Rauman Lukosta.

Nordiksen illassa KooKoolle tehtiin myös ensimmäisen kerran enemmän kuin yksi maali varsinaisella peliajalla peräti yhdeksään otteluun.

KooKoolla vahva alku

KooKoo aloitti ennakkoluulottomasti, mutta avauserä mentiin hienokseltaan HIFK:n komennossa. Kumpikin joukkue pääsi erässä kahdesti ylivoimalle ja KooKoo onnistui jälkimmäisessä. Erik Karlsson laukoi siniviivan tuntumasta hyvän maskin takaa kiekon ohi Frans Tuohimaan. Syöttöpisteet merkittiin Peetro Seppälälle ja Vilmos Gallolle.

Toisessa erässä mentiin edelleenkin kovaa päädystä päätyyn. KooKoo oli ensimmäiset minuutit niskan päällä, mutta HIFK tuli tasoihin Juho Keräsen kauden avausmaalilla.

KooKoon kakkosylivoima toimi kuitenkin keskiviikkona ja 1—2-maali syntyi heti ottelun puolivälin jälkeen. Maalin eteen aivan yksin jätetty Toni Kähkönen tuuletti kauden avausmaalia Erik Karlssonin ja Vilmos Gallon tarjoilusta.

Ylivoimat toimivat

Myös HIFK:n 2—2-tasoitus syntyi ylivoimalla, kun Otto Paajasen ohjaus upposi Henrik Haukelandin taakse.

KooKoo jäähyili ja HIFK:n ylivoima toimi. Vajaat kolme minuuttia myöhemmin verkkoa heilutti Teemu Turunen ja kotijoukkue siirtyi ensimmäisen kerran johtoon numeroihin 3—2.

KooKoo painoi vahvasti koko viimeisen kympin, mutta ei saanut valmista eikä juurikaan vaarallisia tilanteita aikaiseksi.

Päätöserän viimeiset neljä minuuttia KooKoo pääsi yrittämään ylivoimalla. Kiekko liikkui komeasti, mutta sopivaa reikää sille ei löytynyt.

KooKoo pelaa ennen ensi viikon EHT-taukoa vielä kaksi ottelua. Perjantaina se matkustaa Rinkelinmäelle hallitsevan mestarin HPK:n vieraaksi. Lauantaina Sumulaaksoon saapuu puolestaan JYP.