Se oli alkukauden parasta peliä, KooKoo! – Kolmatta kauttaan Kouvolassa kiekkoileva Kasperi Ojantakanen teki maalin marraskuussa 2019 ja nyt heti perään toisen

Kouvolalaisjoukkue löi liigaa johtavan ja kuuden voiton putkessa Sumulaaksoon saapuneen Rauman Lukon maalein 7–2 (0–0, 4–1, 3–1).

Ella Taponen

Kasperi Ojantakanen teki KooKoon toisen maalin ottelun 29. minuutilla. Kolmatta kauttaan KooKoossa pelaavalle Jokerien kasvatille se oli vasta viides maali kouvolalaisseurassa.
Kasperi Ojantakanen teki KooKoon toisen maalin ottelun 29. minuutilla. Kolmatta kauttaan KooKoossa pelaavalle Jokerien kasvatille se oli vasta viides maali kouvolalaisseurassa.

KooKoo lankuttaa ensimmäistä kertaa kuluvalla jääkiekon SM-liigakaudella kolmen ottelun voittoputkessa.

Kouvolalaisjoukkue löi liigaa johtavan ja kuuden voiton jonossa Sumulaaksoon saapuneen Rauman Lukon Juha-Pekka Haatajan ja Siim Liivikin pelinumeroa kunnioittaen lukemin 7–2 (0–0, 4–1, 3–1).

Lukolle vasta kauden toisen tappion aiheuttaneesta KooKoosta tuli TPS:n jälkeen toinen joukkue, joka on tänä syksynä tehnyt raumalaismiehistön verkkoon yli kaksi maalia yhdessä ottelussa.

Toisen erän maalikarkelossa siimat soivat viidesti viiden minuutin ja 18 sekunnin aikana.

KooKoo toi makoisassa kotivoitossa kuluvaan liigakauteen peräti neljä uutta maalintekijää, kun Kasperi Ojantakanen, Erik Karlsson, Joni Tuulola ja Aleksi Ainali avasivat tilinsä.

Teemu Engbergille (0+2) kuulutettiin kauden ensimmäinen täysosuma, joka kuitenkin vaihtui tilastoryhmän videotarkistelussa syöttöpisteeksi.

Sentterit Karlsson (2+0) ja Ainali (1+1) komistelivat alkukauden tilastojaan ihan reippaasti.

Samaa voidaan sanoa Vilmos Gallosta (1+2), joka tinttasi Lukkoa vastaan yhtä paljon tehopisteitä kuin seitsemässä aiemmassa ottelussa yhteensä.

Vain neljä minuuttia ylivoima-aikaa pelannut KooKoo teki kaikki seitsemän maaliaan tasaviisikoin, mikä on nykykiekkoilussa ja Lukon tasoista huippujoukkuetta vastaan huikea juttu.

Ella Taponen

Ottelun 45. minuutilla kuohahti, kun Lukon Pavol Skalicky (17) taklasi selästä KooKoon Martin Bergeriä (oikealla ilman kypärää). Molemmat saivat tilanteesta 2+10 minuutin rangaistuksen, sillä taklauksesta suivaantunut Berger muksi nyrkeillään jäässä maannutta slovakialaista Skalickya.
Ottelun 45. minuutilla kuohahti, kun Lukon Pavol Skalicky (17) taklasi selästä KooKoon Martin Bergeriä (oikealla ilman kypärää). Molemmat saivat tilanteesta 2+10 minuutin rangaistuksen, sillä taklauksesta suivaantunut Berger muksi nyrkeillään jäässä maannutta slovakialaista Skalickya.

Ojantakanen teki maalin marraskuussa 2019 ja nyt heti perään toisen

Kolmatta kauttaan KooKoossa pelaava Helsingin Jokerien kasvatti Kasperi Ojantakanen, 25, teki KooKoo-vuosiensa viidennen maalin.

Ojantakanen on asettunut neljän Connecticutin yliopistovuoden jälkeen Kouvolaan, joka on hänelle hyvä paikka.

Äidin puolen suku on kotoisin Valkealan Sopaselta.

– Kyllähän sitä toivoo, että tekisi enemmänkin maaleja, ja jos ei onnistu, niin siitä tulee pieni peikko. Oma pelini ei kuitenkaan perustu tehtyihin maaleihin. Toivottavasti seuraavaa maalia ei silti tarvitse odottaa vuotta, Ojantakanen naurahti ja tarkoitti sitä, että maalasi viimeksi 29.11.2019 ottelussa Ilves–KooKoo.

Nelosketjun sentterinä tyypillisesti ahertava Ojantakanen on osoittanut monikäyttöisyytensä myös laiturina, mutta ulkoa katseltuna hän kilpailee peliajasta toisen sentterin Jere Fribergin kanssa.

– Sisäinen kilpailu on hyväksi. Se auttaa yksilöitä puskemaan eteenpäin. En ajattele kilpailuasetelmaa mitenkään erityisesti häneen nähden. Olen pienikokoisempi pelaaja kuin hän ja pyrin käyttämään luisteluani enemmän hyväksi. Minun pelilleni on elinehto pysyä liikkeessä, 180-senttinen rightin Ojantakanen vertaili itseään 185-senttiseen leftin Fribergiin.

Ojantakanen muistutti, että kaikissa hyvissä joukkueissa on kilpailua pelipaikoista ja KooKoon harrastama kierrätys on tehnyt muutenkin hyvää.

Jos kilpailua ei olisi, pelaajista voisi tulla laiskanpulskeita.

Ella Taponen

Entinen KooKoo-pelaaja Anrei Hakulinen kavensi kolmannen erän alussa tilanteeksi 4-2. Hakulinen on tehnyt kauden kolmesta maalistaan kaksi KooKoon verkkoon.
Entinen KooKoo-pelaaja Anrei Hakulinen kavensi kolmannen erän alussa tilanteeksi 4-2. Hakulinen on tehnyt kauden kolmesta maalistaan kaksi KooKoon verkkoon.

Oppia Äijänsuolta

KooKoo hävisi Lukolle vastikään Raumalla 1–4 lähinnä erikoistilannemaalien takia.

Ojantakasen mukaan KooKoo oli myös Raumalla hyvin pelissä mukana tasakentällisin.

– Tappiopelistä tuli sellainen ohjenuora, että pitää pysyä liikkeessä ja pitää pysyä kiekossa ja siten tappaa Lukon kiekkokontrolli. Seitsemän tehtyä maalia varmaan vapauttaa kundeja. Kaikki tässä yrittävät joka ilta laittaa kaikkensa likoon, ja nyt tuli palkintoja päivittäin tehdystä työstä.

KooKoolla on koossa keski-iältään liigavuosiensa nuorin joukkue (24,5 vuotta), jossa pelaa peräti 15 viimekautista kookoolaista.

Ojantakasen mielestä miehistö on – jos mahdollista – vieläkin entistä luisteluvoimaisempi ja urheilullisempi.

– Pelisysteemi on monelle viime kaudesta tuttu, ja totta kai uudet persoonat tuovat aina oman lisänsä. Luistelua yritämme edelleen hyödyntää paljon. Tämäkin voitto osoitti taas, että meillä on kaikki mahdollisuudet.

Setäselle helisi kuusi kertaa

Lukon maalivahti Oskari Setänen oli ennen Kouvolan-reissua päästänyt tällä kaudella vain kuusi maalia, mutta nyt häkki heilui yhtä monta kertaa 60 minuutissa.

Joni Tuulolan maalin Setänen (21/27 torjuntaa) katseli vaihtoaitiosta, kun hänet oli vaihdettu kuudenteen kenttäpelaajaan.

KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas yltyi vuolaasti ja täysin aiheellisesti kehumaan joukkueensa tiistaista esitystä alkukauden parhaaksi peliksi.

Ahokkaan mielestä KooKoon pelistä jäi pakottaminen pois ja kaikki neljä kenttää pääsivät jylläämään.

– Edelliseen Lukko-peliin verrattuna meillä oli nyt järkevyyttä siinä, milloin paineistetaan ja milloin ohjataan. Kiekollisena emme ruvenneet roiskimaan. Pelasimme Lukon hyökkäyspelin pois. Valintamme pelissä tulivat luonnostaan ja intuitiolla.

Näin pelattiin

KooKoo–Lukko 7–2 (0–0, 4–1, 3–1)

1. erä: maaliton.

2. erä: 26.44 Vilmos Gallo (Aleksi Ainali) 1–0, 28.26 Kasperi Ojantakanen (Joonas Oden-Teemu Engberg) 2–0, 29.21 Kyle Platzer (Kasper Björkqvist-Arttu Pelli) 3–0, 30.14 Pavol Skalicky (Lukas Klok-Vili Saarijärvi) 3–1, 32.02 Erik Karlsson (Oden) 4–1.

3. erä: 40.17 Anrei Hakulinen (Eetu Koivistoinen) 4–2, 54.01 Engberg (Gallo) 5–2, 56.31 Joni Tuulola 6–2 av, tm, 57.09 Aleksi Ainali (Oskari Manninen-Gallo) 7–2.

Maalivahtien torjunnat: Victor Brattström K 6+3+8=17, Oskari Setänen L (pois 55.25–56.31) 7+8+6=21.

Rangaistukset yhteensä: KooKoo 2x2 min ja 1x10 min, Lukko 3x2 min ja 2x10 min.

Päätuomarit: Riku Brander, Kristian Vikman.

Yleisöä: 1 967.

Ottelun ratkaisu

KooKoo laukoi toisessa erässä 16 kertaa ja teki neljä maalia. Tehokkuus tasaviisikoin oli huimaavaa, kun otetaan huomioon, että Lukko oli kolmessa aiemmassa ottelussa päästänyt yhteensä vain kolme maalia.

Sumulaakson tähti

Koko KooKoon joukkue. Maalintekijöitä löytyi kaikista neljästä kentästä, ja maalareina tuuletti kuusi eri pelaajaa. Onnistuminen laajalla rintamalla sarjakärkeä vastaan tekee gutaa ja on omiaan kohottamaan jo ennestään vahvaa joukkuehenkeä.

Illan lämäri

Korona kiusaa ja kurittaa, mutta kannattajaryhmä Kuudes Kenttäpelaaja seisoo omiensa takana maskit naamalla. Kun KKP aikoinaan aloitteli toimintaansa, Kouvolan Sanomat otsikoi juttunsa Pääty herättää hallin henkiin. Samat sanat pätevät edelleen, kun yleisöä on poikkeusoloissa vain noin 2000.