Kouvot ja Lahti järjestivät pitkästä aikaa paikallistrillerin — Kotijoukkue paineli voittoon jatkoajan loppuhetkillä

Kouvot pysyi voittokannassa. Lahdelle tappio oli jo seitsemäs peräkkäinen.

Jussi lopperi

Kouvojen Silas Melson (takana) ja Lahti Basketballin tuore vahvistus Taylor Johns väänsivät ajoittain kovaa korin alla.
Kouvojen Silas Melson (takana) ja Lahti Basketballin tuore vahvistus Taylor Johns väänsivät ajoittain kovaa korin alla.

Kouvot ja Lahti Basketball rakensivat melkoisen koripallotrillerin Mansikka-aholla keskiviikkoiltana. Yleisölle tarjottiin viihdettä koko rahan edestä, sillä voittaja ratkottiin vasta jatkoajan jälkeen, jonka kotijoukkue vei 84—83 (27—36, 71—71, 13—12).

Kouvot voitti toisen ottelun putkeen. Pitkästä aikaa Kouvolassa vierailleella Lahdella ei sen sijaan ole kulkenut kaksisesti. Se kärsi jo seitsemännen peräkkäisen tappion.

Silas Melson (22/3), Duke Shelton (21/13) ja David Gonzalvez (21/1) vastasivat Kouvojen tehoista. Derrick Barden (12/15) oli vahva korin alla.

Lahtelaisten ylivoimainen ykkönen oli peräti 33 pistettä pommittanut Devante Wallace. Jerry Evans Jr. kuittasi tehot 15/10.

Lahden takamies Tuomas Hirvonen (9/3) pelasi kelpo iltapuhteen entisessä kotisalissaan.

Kouvot nousi voitolla 18 pisteeseen, jossa sen lisäksi sijoilla 4—7 ovat myös KTP, Pyrintö ja BC Nokia.

Kouvot matkustaa perjantaina Kobrien vieraaksi Lapualle. Ensi viikon maanantaina Mansikka-aholle saapuu Joensuu Kataja.

Ottelussa mentiin ylösheitosta loppuvihellykseen melkoista vuoristorataa. Lahti sai peliin hyvän lähdön ja se vei aloitusviisikon voimin Kouvoja ensimmäisen kympin alun. Kouvot pääsi juoneen kiinni, mutta vieraat repivät jaksojohdoksi 10—19.

Tauolle asti mentiin tasapäisesti (17—17) ja Lahti johti 20 minuutin jälkeen 27—36.

Kouvot tuli vahvasti toiselle puolikkaalle ja nuiji Lahtea Manskarin parkettiin kolmannen kympin ajan (24—7). Loppujaksolle siirryttiin pisteissä 51—43.

Lahti tuli kovaa loppukympille (20—28) ja näytti jo vievän sarjapisteet. Severi Kaukiainen pelasti kuitenkin Kouvot jatkoajalle. 40 minuutin jälkeen taululla olivat numerot 71—71.

Lahti paineli johtoon jatkoajan alussa. Kouvot ajoi takaa ja puristi pinnalla ohi kolme sekuntia ennen jatkoajan täyttymistä Silas Melsonin kolmen pisteen korilla.

Lahden Jerry Evansilla oli vielä ratkaisun avaimet käsissä kaksi sekuntia ennen summeria. Kolmonen pomppi kuitenkin ulos raudoista ja Kouvot vei jatkoajan 13—12.

Uusimmat uutiset