Kouvottarien pelillinen ilme ja tekemisen meininki ovat olleet puheenjohtaja Sami Laaksosen mieleen — ”Naiskorikselle on selvästi tilausta Kouvolassa, ja tämä hype pitää käyttää hyödyksi”

Katja Juurikko

Kouvojen puheenjohtajan Sami Laaksosen mielestä Kouvottarien pelillinen ilme ja yhdessä tekemisen riemu pitäisi saada ujutettua seuran kaikkiin joukkueisiin.
Kouvojen puheenjohtajan Sami Laaksosen mielestä Kouvottarien pelillinen ilme ja yhdessä tekemisen riemu pitäisi saada ujutettua seuran kaikkiin joukkueisiin.

Kouvojen tuoreella puheenjohtajalla Sami Laaksosella on syytä tyytyväisyyteen. Seuran naisten edustusjoukkue pelaa lyhyen pääsarjahistoriansa hienointa kautta Korisliigassa.

— Kausi on ollut loistava. Sitä ilmettä ja tekemisen meininkiä on ollut kiva katsoa. Siellä on sitä iloa, mitä tarvitaan. Sen merkitys on mieletön. Sitä pitäisi saada seuraan enemmänkin, Laaksonen korostaa.

— Joukkuehenki on ollut vahva ja he selkeästi nauttivat yhdessä tekemisestä. Täytyy olla todella iloinen heidän kaudestaan.

Laaksonen kehuu Kouvottarien päävalmentajan Mika Hartosen ja apuvalmentajan Joonas Frimodigin työtä.

— He ovat tehneet todella laadukasta työtä. Ensimmäinen ajatus tietysti on, että Hartonen ja Frimodig jatkaisivat joukkueen valmentajina. Kyllä siitä pitää lähteä. Ehkä tästä kaudesta kuitenkin jää sopivasti nälkää heillekin, Laaksonen pohtii.

Valmentajat onnistuneet

Valmennusduo saa puheenjohtaja Laaksoselta kiitosta joukkueen rakentamisesta.

— Vahvistukset ovat olleet erinomaisia. En tiedä voiko parempaa kolmikkoa löytää. He täydentävät toinen toisiaan. Valmennusjohto onnistui vahvistuksien värväämisessä ihan pirun hyvin.

— Huipputakamies, hyvä laituri ja hyvä sentteri, klassinen juttu. He ovat olleet myös persoonina sellaisia, jotka soveltuvat joukkueeseen mainiosti, Laaksonen kehuu Taeler Deeriä, Camille Zimmermania ja Claire Lamunu´ta.

Eikä menestystä tietysti tule ilman kotimaisia pelaajia, joista Laaksonen nostaa esille Veera Välimaan.

— Suomalaispelaajat kasvoivat kauden aikana. Esimerkkinä Veera Välimaa, joka on pelannut uran parhaan kautensa naisten Korisliigassa.

— Naiskorikselle on selvästi tilausta Kouvolassa, ja tämä hype pitää käyttää hyödyksi.

Nuorissa tulevaisuus

Sami Laaksosen mukaan Kouvottarien ensin kauden budjettiin tuskin on tulossa isompia muutoksia.

— Luulen, että budjetti tulee pysymään samansuuruisena kuin mitä se oli tällä kaudella. Toki yritämme leikata tiettyjä kuluja, mutta muualta kuin pelaajista.

Laaksosen mukaan Kouvottaret ei tulevaisuudessakaan metsästä menestystä lompakon avulla.

— Ei ole mielestäni mitään järkeä hakea mestaruutta naisten Korisliigassa hinnalla millä hyvänsä. Hullunhyvä meininki ja kovaa yrittävä joukkue on aina kaikille vaikea vastustaja. Yleisökin tykkää sellaisesta.

— Meillä on tulossa hyviä tyttöjunioreita, joten siinä suhteessa tulevaisuus näyttää valoisalta. Siellä on pelaajia, jotka tykkäävät harjoitella kovaa. Tuota pelaajapolkua pitää vain entisestään tiivistää junioreiden ja edustusjoukkueen välillä.

Laaksonen korostaa oman juniorituotannon merkitystä. Kouvoissa tilanne on sikäli mainio, että seuralla oli edustus sekä 19-vuotiaiden että 16-vuotiaiden SM-sarjoissa.

— Ihan turha lähteä hankkimaan tänne kalliita kotimaisia pelaajia. Kyllä nuorissa on tulevaisuus. Ja meidän pitää olla ylpeitä, jos pelaaja pääsee täältä urallaan eteenpäin ja kovempiin ympyröihin, Laaksonen painottaa.