Laajalla arsenaalilla pelaava Kopla pariloi kolme pistettä Hyvinkäältä ja palkitsi vierasvoittonsa grilliruoalla – "Ainakin alun perusteella voi sanoa, ettei tämä mies ole yhden kauden ihme"

Lehtikuva/Vesa Moilanen

KPL:n Matti Saukko syöksyi avausjaksolla kotipesään ja toi joukkueensa viidennen juoksun. Tahkon lukkarin Kalle-Tapio Huuskon venyttelyt eivät hyvinkääläisjoukkuetta auttaneet.
KPL:n Matti Saukko syöksyi avausjaksolla kotipesään ja toi joukkueensa viidennen juoksun. Tahkon lukkarin Kalle-Tapio Huuskon venyttelyt eivät hyvinkääläisjoukkuetta auttaneet.

Pelinjohtaja Iiro Haimin puheet Kouvolan Pallonlyöjien sisäpelin pelaamisesta laajasti koko arsenaalilla ovat toteutuneet Superpesiksen sarjakauden alkuvaiheissa.

Tiistaina Hyvinkään Pihkalassa KPL:n yhdeksällä juoksulla oli kuusi eri lyöjää ja seitsemän eri tuojaa, kun kouvolalaisjoukkue nitisti Tahkon 0–2 (2–6, 1–3).

Keski-iältään 30,7-vuotias KPL:n joukkue leimattiin useissa asiantuntija-arvioissa ikämiesryhmäksi, jossa etenijät ja nopeat jalat eivät tiukassa ottelutahdissa riitä.

Kolmen ottelun perusteella tämä näkemys on täyttä puppua.

Jo yhdeksän KPL-pelaajaa on viilettänyt tällä kaudella etenijätilastoon.

Nolla tuotua on Jere Dahlströmillä, Janne Kivipellolla ja Toni Kohosella, eli oikeastaan niillä, joilta tuotuja vähiten odotetaankin.

– Selkeä vahvuutemme on laadukas arsenaali, eli yhdeksikkö ja jokerit, jossa voi kierrättää saman roolin pelaajia. Kierrättäminen antaa myös sopivasti happea niin, että paine ei ole joka pelissä samoilla pelaajilla. Kausi on alkanut ihan suunnitelman mukaan, Haimi ynnäili.

Tappiollisessa kenraaliharjoituksessa IPV rakensi 15 kolmostilannetta, ja supervuoroon venyneessä sarja-avauksessa Manse PP vei ukon kolmoselle 25 kertaa.

Kahdessa viime ottelussa KPL on tiivistänyt räpylätyöskentelyään ja antanut vastustajalle molemmissa matseissa 13 tilannetta.

– Olemme vahvoilla aina kun saamme pidettyä vastustajan tilanteet 10–15:ssä. Ulkokentästämme on vaikeaa lyödä juoksuja, Haimi sanoi.

Puskista tullut Löppönen ei usko toisen kauden kiroukseen

Haminasta lähtöisin oleva KPL:n kasvatti Santeri Löppönen, 21, on aloittanut kauden kahden tuodun juoksun keskiarvolla.

Löppönen (0/3, kl 3/5) tuli Pihkalassa kotiin Matti Latvalan (1/0, kl 2/2) ja Sasu Toikan (2/1, kl 8/9) lyönneillä sekä kerran harhaheitolla.

Löppönen ilmestyi hieman puskista Superpesikseen viime kaudella Matti Iivarisen vetämässä KPL:ssä tilastoilla 1+4/25.

– Tunnen olevani aika samanlaisessa juoksukunnossa kuin vuosi sitten. Muuttunut otteluohjelma muutti myös harjoittelua, jossa on nyt tehtävä aika paljon punttia ja fysiikkaa koko ajan ohessa. Jalat tuntuvat sen takia hieman juntturaisilta, mutta tärkeintä on olla herkimmillään ratkaisupeleissä syyskuussa.

Iiro Haimin pelitavassa etenijäjokeri Löppöselle on varattu muutakin roolia kuin ykköspesän täyttöä kärjen takana.

– Selvät sävelet on siihen, että kierrätyksessämme tulee enemmän kärkietenijän hommia. Usein puhutaan toisen kauden kirouksesta, mutta ainakin alun perusteella voi sanoa, ettei tämä mies ole yhden kauden ihme, Löppönen kuvaili.

Löppönen, Dahlström (2/0) ja Iiro Nokkala (1/1, kl 4/5) muodostivat Koplan viekkaan jokeriosaston.

Nokkala teki yhdeksikköön tilaa Matti Saukolle (0/1, kl 5/8).

Hyvinkään-keikan kolme sarjapistettä kruunattiin Koplalle harvinaisella grillireissulla Sveitsin kaupunginosassa.

Makkaraperunat kaikilla mausteilla ahmaissut Löppönen on omaksunut jokerin roolin pääsarjatasolla.

– Junnuna tuli pelattua paljon ulkokentällä, mutta tähän uuteen rooliin on jo tottunut. Jokerina korostuu henkinen valmius joka tilanteessa.

Laakso oli jo penkillä

Keväällä hyllyllä käynyt nelinkertainen Itä–Länsi-pelaaja Toni Laakso, 32, liittyi Hyvinkäällä mukaan joukkueeseen ja otti jo paikan vaihtopenkiltä.

Aiemmin Haimi ennusteli Laakson pelaavan heinäkuussa.

– Viikon päästä, kuun puolivälissä ollaan varmasti siinä asiassa pidemmällä. Hän on hyvässä kunnossa, joten joukkueeseen on tulossa paljon puhuttua laajuutta entisestään lisää, Haimi vinkkasi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset