Skytän talliin kaksi voittoa Kouvolan raveista — Scarlet Collection oli illan suurin yllättäjä lähes 37:n voittajakertoimella

Satu Pitkänen

Scarlet Collection oli illan suurin yllätysvoittaja. Jarmo Saarela ohjasti Arsi Skytän valmentamaa ruunaa.
Scarlet Collection oli illan suurin yllätysvoittaja. Jarmo Saarela ohjasti Arsi Skytän valmentamaa ruunaa.

Kouvolan perjantairavien kolmannen Toto4-kohteen pelatuin hevonen oli Matias Salon tallin O.P.Roc. Kun se laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, oli kenttä avoin yllätyksille.

Jarmo Saarela luovi isänpäivästä asti Arsi Skytän valmennuksessa Selänpäässä olleen Scarlet Collectionin sisäradalle. Sieltä valjakko pääsi nousemaan ulkopariin juoksun puolivälin tienoilla, ja kiri lopussa vauhdikkaasti ohi johtaneen Mamajuanan.

Scarlet Collectionin voittajakerroin oli 36,91 ja sitä oli nelosessa pelattu vain prosentin verran. Rivin arvo nousi 1 614 euroon.

Rivin aloitti pikkuyllättäjä I.P. Vapari, jonka kilpailuita ovat laukat sotkeneet. Nyt se pysyi ravilla, vaikka ohjastaja Harri Kotilainen paljastikin, että laukka kävi monta kertaa lähellä. Loppusuoralla I.P. Vapari puristi ohi suosikin Kilhakan.

Toisessa kohteessa saatiin kotivoitto, kun 12 hevosesta pätevin oli Maija Ripattilan valmentama ja Marko Heikarin ohjastama Gold Arrow Web. Midleton pääsi loppusuoralla lähelle ja jopa ohikin, mutta Gold Arrow Web vastasi vielä piirun verran sisäradalla, ja työnsi turpansa ensimmäisenä maalikameraan.

— Viimeinen kaarre piti ottaa varman päälle. En uskaltanut vielä silloin käskeä, ettei tule laukka. Maaliviivalla oli kuitenkin tunne, että Gold Arrow Web tuli uudelleen ohi, Marko Heikari kertasi.

Skytälle toinen

T4-rivi päättyi entisen valkealalaisen Bean Dead Certin voittoon. Nykyisen omistajan Talli Varma Nakin kotipaikka on Iitti, ja tamman valmentaja on lahtelainen Christa Packalén. Luottokuski Hannu Torvinen haki johtopaikan viimeisellä takasuoralla johtopaikan, ja valjakko erkani lopussa helppoon voittoon hyvällä talviajalla 14,3a. Nelosrivin arvoksi tuli lopulta 3 551,30 euroa.

Nelosrivin ratkettua nähtiin vielä toinen selänpääläisvoitto. Kenttä kääntyi loppukaarteessa täysin, kun molemmat johtohevoset laukkasivat.

Niiden takaa saatiin kiritilaa, ja terävimmin kiri lopulta sisärataa Fundover Match. Sen rattailla istui toistamiseen voittajaesittelyyn kaartanut Jarmo Saarela, ja myös tämän hevosen valmennuksesta huolehtii Arsi Skyttä.

— Harvinaista herkkua. Tämä on kyllä ollut sellainen epäonnen hevonen, Skytän tytär Heli Taipale riemuitsi tallikaarteessa.