Pohjalla käynyt Toni Laakso tuli jo takaisin, mutta Sasu Toikka ja Anssi Lammila jatkavat Kouvolan Pallonlyöjien sairastuvalla — ”Levollisin mielin voi tällä hetkellä seurata sivusta”

Katja Juurikko

Neljättä kauttaan KPL:ssä esiintyvä Toni Laakso ei ole selvinnyt yhdestäkään Kouvolan-vuodesta täysin ilman loukkaantumisia.
Neljättä kauttaan KPL:ssä esiintyvä Toni Laakso ei ole selvinnyt yhdestäkään Kouvolan-vuodesta täysin ilman loukkaantumisia.

Superpesiksen kärkikahinoissa odotetusti pelaava Kouvolan Pallonlyöjät saa edelleen tulla toimeen ilman kahta avainpelaajaansa.

Jalkavaivainen Sasu Toikka ja sairauskohtauksen saanut Anssi Lammila ovat olleet poissa kokoonpanosta kesäkuun 16. päivästä lukien.

Toikka loukkaantui tuolloin Siilinjärven Pesistä vastaan pelatussa ottelussa Kouvolassa, ja Lammila sai verenkiertohäiriön saman ottelun alkulämmittelyssä.

KPL kertoi torstaina verkkosivuillaan, että Toikka on mahdollisesti pelikuntoinen elokuun alussa.

Lammilan tilanne on se, että hän odottaa pääsyä jatkotutkimuksiin pääsyä. Tähän mennessä tehdyissä tutkimuksissa ei ole löytynyt oireille selkeää syytä.

— Tutkimuksia on tehty, mutta mitään vakavampaa ei ole löytynyt. Päivä kerrallaan mennään eteenpäin. Pelihimo on kova, mutta tässä vaiheessa mennään rauhassa ja odotellaan, että pelilupa tulee. Mukava on ollut katsoa, miten nuoret pojat ovat ottaneet vastuuta. Levollisin mielin voi tällä hetkellä seurata sivusta, Lammila kommentoi KPL:n nettisivuilla.

KPL:llä oli viiden ottelun ajan sairaslistalla jopa kolme luottopelaajaa, kun Toikan ja Lammilan lisäksi sivussa oli Toni Laakso.

Jalkavaivasta kärsinyt Laakso palasi kokoonpanoon toissa päivänä tiistaina, kun KPL möyhensi SiiPen Siilinjärvellä 0—2 (4—12, 3—4).

Jokerina pelannut Laakso löi ottelussa kolme juoksua.

Tänään torstaina KPL kohtaa Imatralla IPV:n. Laakso siirtyy kasvattajaseuraansa vastaan pelattavassa ottelussa takaisin ulkokentälle, sillä KPL:n ilmoittamassa kokoonpanossa hän on numero viisi ja kakkospolttaja.

Laakso on kuluvalla kaudella pelannut KPL:ssä ulkokentällä vain viidessä ottelussa.

Kuudessa matsissa hän on toteuttanut jokerikotiuttajan tehtäviä.

Neljättä kauttaan KPL:ssä esiintyvä Laakso, 31, ei ole selvinnyt yhdestäkään Kouvolan-vuodesta täysin ilman loukkaantumisia. Tänään torstaina Laakso kertoi Iltalehdessä kärsineensä viime kaudella niin henkisistä kuin fyysisistä ongelmista.

Laakso oli pitkään poissa pelikentiltä, kun selästä löydettiin kaksi välilevyn pullistumaa ja yksi repeämä. Myös kentän ulkopuolella oli ankeaa avioeron, masennuksen ja peliriippuvuuden takia.