Kouvojen kokenut kapteeni Ville Kaunisto ei sorru Salo-tappioissa itsesääliin — ”Välillä häviää ja välillä voittaa, ei siinä mitään ylipääsemistä tarvita”

Kouvoilla on vielä sanansa sanottavana, jotta semifinaalit venyvät äärimmilleen seitsemänteen otteluun tiistaiksi Saloon.

Moises Garibay

Kouvojen ja Vilppaan välieräsarjaa on kuvattu sanalla fyysinen. Ville Kaunistokin on joutunut korin alla ahtaalle, kuten kuvassa Juho Nenosen ja Riku Laineen käsittelyssä.
Kouvojen ja Vilppaan välieräsarjaa on kuvattu sanalla fyysinen. Ville Kaunistokin on joutunut korin alla ahtaalle, kuten kuvassa Juho Nenosen ja Riku Laineen käsittelyssä.

Kouvojen kapteenin Ville Kauniston mielestä Korisliigan välieräsarja Salon Vilpasta vastaan ei ole tarjonnut mitään erikoisen yllättävää.

Viiden kotivoiton siivittämänä tilanne on Vilppaan eduksi 3—2, ja runkosarjan ylivoimaisella ykkösellä on mahdollisuus lunastaa kolmas peräkkäinen finaalipaikka tänään sunnuntaina Kouvolan jäähallissa.

— Välierät ovat olleet hienoa koripalloa, Kaunisto kiteyttää.

Kouvot on voittanut semifinaaleissa molemmat Kouvolan jäähallissa pelatut kamppailut.

Kotietu on ollut kovaa kamaa tässä otteluparissa, jossa on painittu vastakkain 250 kilometrin välimatkasta joka toinen päivä viime viikon torstaista.

Kouvolan jäähalli on ollut ylipäätään Kouvoille hyvä paikka.

Mestaruuskeväänä 2016 Kouvot siirtyi puolivälierien jälkeen Mansikka-aholta Sumulaaksoon ja pelasi välierissä ja finaaleissa BC Nokiaa ja Tampereen Pyrintöä vastaan yhteensä kuusi ottelua jäähallissa.

Viisi niistä päättyi Kouvojen voittoon.

Fyysistä mutta rehtiä taistelua

Fyysisyydestään huolimatta Vilpas-sarjan kamppailut ovat pysyneet rehtinä meininkinä, eikä kummallakaan joukkueella ole läikkynyt yli äyräiden.

Tunnepuolella Kaunisto sanoo, ettei hänellä ole erityislatausta Saloa kohtaan.

Ei, vaikka kyseessä on naapurista Turusta lähtöisin oleva Kaarinan Uran kasvatti.

— Kotkaa vastaan playoff-sarja olisikin ihan eri asia, Kaunisto viittaa Kymenlaakson hegemoniaan.

Kotkassa on saatu jo aloittaa valmistautuminen pronssiotteluun, sillä hallitseva mestari Kauhajoen Karhu kepitti KTP-Basketin välierissä puhtaasti 4—0.

Kouvoilla on vielä sanansa sanottavana, jotta semifinaalit venyvät äärimmilleen seitsemänteen otteluun tiistaiksi Saloon.

Katja Juurikko

Ville Kaunisto on yksi Kouvojen kannattajien suurimmista suosikeista.
Ville Kaunisto on yksi Kouvojen kannattajien suurimmista suosikeista.

”Tiukat ottelut ovat urheilun suola”

Kouvot hävisi ensimmäisen ja kolmannen mittelön Salohallissa täpärästi pisteellä.

Avausottelussa Kaunistolla oli vapaaheittoviivalla mahdollisuus varmistaa voitto, mutta kahden ohiheiton seurauksena Vilpas pääsi rokottamaan.

Erikoista oli se, että Kaunisto jäi ottelussa tyystin pisteettä.

Viimeksi näin oli käynyt keväällä 2015. Tuolloin hänen pistetilastonsa näytti nollaa, kun Kouvot hävisi kotonaan puolivälierien toisessa ottelussa Loimaan Bisonsille 80—83.

Kaunisto ei tarvinnut karvaiden tapahtumien läpikäyntiin erityiskäsittelyä.

— Tiukat ottelut ovat urheilun suola. Välillä häviää ja välillä voittaa. Ei siinä mitään ylipääsemistä tarvita. Omaa joukkuetta voi auttaa monella tavalla, mutta ei varmasti omassa itsesäälissä rypemällä.

Kiireinen kevät

Viimeistä kauttaan ammattilaisena koripalloilevan Kauniston kevät on ollut kiireistä aikaa.

Yksi tavoite toteutui jo, kun hänet valittiin kansanedustajaksi.

Kalenterin muokkaaminen viime viikkoina kahden työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseksi on ollut Kaunistosta pelkästään upeaa.

— Kaikki kiireeni ovat itse aiheutettuja ja positiivisia asioita. Niiden voi nähdä olevan toisiaan tasapainottava kokonaisuus tai jatkuva taakka. Käytännössä tämä on tarkoittanut öitä ja päiviä Helsingissä, mutta aina olen harjoituksiin ja perheen pariin ehtinyt.

Katja Juurikko

Kouvojen kapteenin Ville Kauniston unelma olisi kohdata KTP finaalissa.
Kouvojen kapteenin Ville Kauniston unelma olisi kohdata KTP finaalissa.

”Jokainen peli voi olla viimeinen”

Kaksi SM-kultaa kouvolalaisseurassa saavuttanut Kaunisto pelaa Kouvoissa kymmenettä kauttaan.

Se, että kuluva kausi on viimeinen, ei saa 37-vuotiasta levypallorohmua nostalgiselle tuulelle.

— Urheilun parhaita puolia on hetkessä eläminen. Jokainen peli voi olla viimeinen. Sinänsä mikään ei ole muuttunut. Taaksepäin ehtii katsomaan sitten kun pelit ovat ohi.

Kaikki kiireeni ovat itse aiheutettuja ja positiivisia asioita. — Ville Kaunisto

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen sanoi ennen välieriä, että joukkueessa on samanlaista nälkää ja itseohjautuvuutta kuin kolmen vuoden takaisessa mestarijoukkueessa.

Kaunisto allekirjoittaa tämän, mutta lisää analyysiin oman filosofisen kulmansa.

— Urheilussa tykätään kirjoittaa voittajien historiaa. Välillä unohtuu, että moni hävinnytkin olisi ansainnut tai voinut voittaa. Nälkä voittaa on usein myös hävinneellä osapuolella.

Vilpas johtaa voitoin 3—2

2.5. Vilpas—Kouvot 87—86

4.5. Kouvot—Vilpas 85—77

6.5. Vilpas—Kouvot 92—91

8.5. Kouvot—Vilpas 88—71

10.5. Vilpas—Kouvot 89—73