KooKoo antoi kenkää Tuomas Tuokkolalle — Mikko Heiskanen nousee päävalmentajaksi

— Joukkueen tuloskunnon romahtaminen pakotti meidät reagoimaan. Valmentajan vapauttaminen ei koskaan ole mieluisa ratkaisu, mutta emme nähneet muitakaan vaihtoehtoja, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi

Katja Juurikko

Mikko Heiskanen nousee KooKoon päävalmentajaksi.

Jääkiekon Liigassa viimeistä edelliseksi pudonnut KooKoo erotti tiistaina päävalmentajansa Tuomas Tuokkolan.

Apuvalmentaja Mikko Heiskanen nousee päävalmentajan paikalle.

— Joukkueen tuloskunnon romahtaminen pakotti meidät reagoimaan. Valmentajan vapauttaminen ei koskaan ole mieluisa ratkaisu, mutta emme nähneet muitakaan vaihtoehtoja, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi seuran tiedotteessa.

Loka-marraskuussa hyvän jakson pelannut KooKoo kävi parhaimmillaan Liigan kärkikuusikossa. Marraskuun lopulla suunta kääntyi laskuun. 14 viimeisimmästä ottelustaan KooKoo on hävinnyt peräti 11.

Lovro Bajc ja maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen jatkavat normaalisti KooKoon valmennusryhmässä.

Heiskasen tulikaste KooKoon päävalmentajana tapahtuu keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Oulussa Kärpät. Testi on kovin mahdollinen, sillä Kärpät johtaa sarjaa selkeällä 11 pisteen erolla toisena olevaan TPS:ään.

Heiskanen pelasi Liigaa Lahdessa

Joroisista lähtöisin oleva Heiskanen, 33, työskentelee ensimmäistä kauttaan kouvolalaisseurassa ja liigatasolla.

KooKoohon Heiskanen tuli keuruulaisesta KeuPa HT:stä, jonka päävalmentajana hän toimi kaksi kautta. Heiskasen ohjauksessa KeuPa voitti viime keväänä Mestiksen mestaruuden ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan.

Puolustajana pelannut Heiskanen lopetti pelaajauransa keväällä 2015 Nokian Pyryssä Suomi-sarjassa. Mestiksessä hän kiekkoili LeKissä, D-Teamissä, HeKissä, KooKoossa ja TuTossa. KooKoota hän edusti kaudella 2008—09.

Liigakokemusta Heiskaselle kertyi 18 ottelun verran Lahden Pelicansista.

Heiskanen on valmistunut luokanopettajaksi Tampereen yliopistosta. Lisäksi hän on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon.

Tuokkola: Katkeruus on huono voimavara

Tuokkola palkattiin KooKoohon kesken kauden marraskuussa 2016. Tuolloin seura oli erottanut uuden liiga-aikansa ensimmäisen päävalmentajan Petri Mattilan.

Jussi Lopperi

Tuomas Tuokkolan sopimus olisi päättynyt kuluvan kauden aikana.

Nyt runsaat kaksi vuotta myöhemmin Tuokkolalle kävi samoin kuin Mattilalle.

— Harmitus on päällimmäisenä. Täydellä palolla tehtiin töitä. Hävisimme paljon pelejä, joten ei tästä ratkaisusta mitään jossiteltavaa jää. Se on tämän homman raakuus, Tuokkola sanoo.

Tuokkola sai tiedon työsuhteen päättymisestä maanantaina illalla. Hän tyhjensi asuntonsa Kouvolassa ja ajoi yön aikana kotiinsa Ylöjärvelle. Hän ei ole katkera KooKoolle.

— Katkeruus on huono voimavara. Seurasta ja sen ihmisistä ei jää huono maku. Sen sijaan jää paska maku niistä kaikista vastoinkäymisistä, joita jouduimme joukkueena kohtaamaan tämän ja viime kauden aikana.

Tuokkola puhuu loukkaantumisista. Muutamia viikkoja sitten vierasottelukiertueen aikana vakiokokoonpanosta puuttui yhdeksän pelaajaa. Harjoituskaudella loukkaantumisia ei sattunut lainkaan. Ennen viime kauden alkua kahdeksasta puolustajasta peräti puolet putosi sivuun treenikaudella.

Omaa toimintaansa Tuokkola sanoo miettineensä joka päivä.

— Omia valintoja olen tarkastellut jatkuvasti ja miettinyt hyökkäys- ja puolustuspelimme tasapainoa. Parhaimmillamme pelasimme hyvin, mutta sitten tulivat vastavoimat, Tuokkola sanoo ja viittaa jälleen loukkaantumisiin.

Tuokkolan uralla potkut ovat kolmannet. Elokuussa 2012 tuli lähtö KalPasta ja tammikuussa 2016 Ilveksestä.

— Yksi sivu on pantu kiinni. Se tarkoittaa, että seuraavan voi avata. Elämä jatkuu. Tutkailen seuraavaa liikettä. Valmentaminen minua kiinnostaa edelleen. Olen tehnyt sitä 20 vuotta.