MyPalle jo neljäs tappio ja maaliton peli putkeen — Myös Sudet kärsi vierastappion

Ensi viikolla Ykkösen jumbopaikkaa pitävä MyPa pelaa todellisen kuuden pisteen ottelun, kun se kohtaa perjantaina putoamisviivan päällä pisteen päässä olevan TPV:n Tampereella.

Moises Garibay

Jussi-Pekka Rämän ruuti ei kuivunut Saviniemen helteessäkään. MyPa-kärki on tällä kaudella viimeistellyt vain yhden maalin.
Jussi-Pekka Rämän ruuti ei kuivunut Saviniemen helteessäkään. MyPa-kärki on tällä kaudella viimeistellyt vain yhden maalin.

Vaikka aurinko lämmitti Myllykosken Saviniemeä ja jalkapallostadionia lauantaina yli 30 asteen edestä, ei se suonut yhtään paistetta MyPan risukasaan.

Sen sijaan helteessä rehkineistä joukkueista rutinoituneempi AC Oulu kävi hakemassa Ykkösen sarjapisteet Kouvolasta numeroin 0—2 (0—0).

Tehottomuuden syövereihin vajonnut MyPa tuskaili edelleenkin maalinteon kanssa ja neljän peräkkäisen tappionpelin maaliero on nyt lohduton 0—11.

Ensimmäinen puoliaika mentiin maalittomana ja MyPalla oli toisen jakson alussa mainio tilaisuus siirtyä johtoon. Anttoni Huttunen laukoi kuitenkin 57. minuutilla MyPalle tuomitun rangaistuspotkun ohi oululaismaalista.

Seuraavalla minuutilla AC Oulu rankaisi, kun Loorents Hertsi vei vieraat 0—1-johtoon.

Loppulukemat 0—2 viimeisteli Venicio Ferreira 73. minuutilla.

Savinimen helteeseen uskaltautui lauantaina 718 katsojaa.

MyPalla pitkä sairaslista

MyPan sairaslista on pitkä. Lauantaina olivat sivussa Heikki Pulkkinen, Tomi Räikkönen, Tomi Saarelma, Tommi Roponen, Niklas Rautomäki, Jari Hassel, Rony Huhtala ja Nuutti Laaksonen.

Lopussa kentälle vaihdettu Niko Ikävalko teki sen sijaan paluun sairastuvalta.

AC Oululle voitto oli vapauttava, sillä ennen lauantaita se oli pelannut peräti seitsemän peliä ilman voittoa.

MyPan onneksi myös putoamisviivan yläpuolella pisteen päässä oleva TPV hävisi lauantaina. Tamperelaisjoukkue kärsi 3—0-vierastappion AC Kajaanille.

Seuraavaksi MyPalla onkin edessä todellinen kuuden pisteen ottelu, sillä se matkustaa ensi viikon perjantaina Tampereelle TPV:n vieraaksi.

Susille vierastappio

Myös toinen kouvolalaisjoukkue Sudet kärsi tappion lauantaina FC Viikinkien vieraana. Kakkosen lohkon kärkijoukkueisiin kuuluva Viikingit oli vahvempi kotikentällään maalein 3—1 (2—1).

Pirteästi aloittanut Sudet meni vierasjohtoon jo 17. minuutilla Ville Majanderin 0—1-maalilla.

Viikingit hankkiutui kuitenkin keulille jo avausjakson lopulla. Lopullisen 3—1-niitin kotijoukkueelle laukoi 79. minuutilla Cheikh Toure.

Lohkonsa jumbopaikkaa pitävä Sudet esitteli lauantaina myös uuden vahvistuksen. Irlantilainen 23-vuotias keskuspuolustaja Enda O’Neill on Colorado Rapids -akatemian kasvatti ja hänellä on myös Yhdysvaltojen passi.

Viime kaudella O’Neill pelasi West Chester United SC:ssa. Aikaisemmin hän on pelannut sekä Wisconsinin että Villanovan yliopistojen joukkueissa.

Susien päävalmentaja Mike Keeney odottaa O’Neillin vahvistavan merkittävästi joukkueen alakertaa, sillä hän pystyy pelaamaan puolustuslinjassa kaikilla pelipaikoilla sekä tarvittaessa myös keskikentällä.