Tehoton MyPa jätti tekopaikkansa käyttämättä AC Kajaania vastaan – Vieraiden Gullit Zolameso huitoi itsensä punaisella ulos: "Emme saaneet hyödynnettyä miesylivoimaamme"

Moises Garibay

MyPan Nathael Ishii oli vauhdikkaalla pelipäällä AC Kajaania vastaan. Vain maali jäi tekemättä.
MyPan Nathael Ishii oli vauhdikkaalla pelipäällä AC Kajaania vastaan. Vain maali jäi tekemättä.

MyPan päävalmentajalla Ilkka Mäkelällä riittää pohdittavaa. Ensimmäistä voittoaan jalkapallon Ykkösessä hakeva MyPa sai lauantaina Saviniemen stadionilla oivan tilaisuuden täyden pistepotin kuittaamiseen, mutta se ei onnistunut hyödyntämään toisen jakson miesylivoimaansa.

MyPan tapaan sarjan takkuisesti aloittanut AC Kajaani väänsi lopulta matkaevääkseen pisteen 0–0-tuloksella. MyPalle pinna oli kauden ensimmäinen.

MyPa pääsi ylivoimalle toisen jakson alkupuolella, kun vieraiden puolustaja Gullit Zolameso huitaisi kaksinkamppailutilanteen jälkeen MyPan Nuutti Laaksosta kasvoihin. Erotuomari Mikko Leinolla ei ollut muuta tehtävää kuin näyttää kuumakallelle punaista korttia.

Zolamesolle ulosajo ei ollut uutta. Vajaat kaksi vuotta sitten vahva patukka ajettiin ulos tämän tönäistyä MyPa–Gnistan -ottelussa erotuomaria. Zolameso sai tästä tempusta kuuden ottelun pelikiellon.

– Tuntui siltä, että ensimmäinen jakso oli tasavoimalla parempi kuin toinen jakso. Emme saaneet hyödynnettyä miesylivoimaamme, Ilkka Mäkelä harmitteli.

Kelpo paikkoja, mutta ei maaleja

MyPalla oli ottelussa omat tekopaikkansa, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa. Joukkue on tehnyt nyt kauden neljässä ottelussa vain yhden maalin.

– Kenttäpelissä, kun ruvetaan hallitsemaan palloa, olisin toivonut vähän parempia ratkaisuja. Nyt siellä tuli sellaisia, että kuljetetaan ja kuljetetaan, ja kestää ja kestää ja lopulta syötetään kaverin lapaan.

– Tokihan siellä oli ne tietyt paikat, joista maali olisi voinut syntyä, Mäkelä pohti.

Avausjakson paras paikka oli Ismail Mekhalfalla, jonka pusku meni vain niukasti kainuulaisten maalin ohi. Kentälle palannut Arjan Goljahanpoor antoi tilanteessa hyvän keskityksen oikealta.

– Se oli muutenkin hieno hyökkäys.

– Nyt oli kyllä aika laadukkaita paikkoja viimeisteltäväksi. Niitä tuli sellaiset 5–7, joista olisi voitu maali tehdä.

AC Kajaani pärjäsi alivoimastaan huolimatta kakkospuolikkaalla varsin kelvollisesti.

– Toisella jaksolla meille tuli rikkeitä ja kaveri sai erikoistilanteita. Silloinhan miesmäärällä ei ole mitään merkitystä, kun tulee paljon kulmapotkuja tai sivuvapareita.

– Tällaisessa tilanteessa se ratkaisu olisi voinut kääntyä heille erikoistilanteista.

Kovatahtinen elokuu

MyPan Arjan Goljahanpoor ja Ismail Mekhalfa olivat avausjaksolla kotijoukkueen näkyvimmät pelaajat. Myös Nathael Ishii pelasi pirteästi.

FC Lahden lainapelaaja Lassi Forss esiintyi laitapuolustajan tontillaan mallikkaasti. Forss joutui jättämään leikin kesken toisella jaksolla takareisivaivan takia.

– Se oli harmi, että kolmesta vaihtotapahtumasta kaksi meni loukkaantumisen takia. Miehiä oli valmiina kentälle vaikka kuinka monta, mutta vaihtotapahtumia ei enää ollut jäljellä.

MyPa pelaa elokuun aikana kaikkiaan seitsemän ottelua, joista seuraava odottaa jo keskiviikkona Kotkassa.

– Nyt sitä leveyden laatua mitataan, Mäkelä sanoi.

AC Kajaanilla on ollut MyPan tapaan ongelmia maalinteon kanssa. MyPaa vastaan joukkue oli saanut mukaan Valkeakosken Hakasta Ykkösen viime kauden maalipörssin voittajan Salomo Ojalan ja keskikentän Maximus Tainion, mutta helpotusta ei maalituskaan tullut heidänkään avulla.

Vieraiden ykkönen oli viiden Suomen mestaruuden mies Erfan Zeneli.

Ottelun ratkaisu

MyPa ja AC Kajaani tuhlasivat tekopaikkansa tekopaikan jälkeen. Tehottomuus ja molempien joukkueiden maalivahtien torjunnat tuottivat maalittoman tasurin.

Saviniemen tähti

Arjan Goljahanpoor palasi pitkän tauon jälkeen tositoimiin. 25-vuotias keskikenttäpelaaja oli heti näkyvässä roolissa AC Kajaania vastaan.

Illan saksari

AC Kajaanin näppärä laitapuolustaja Gullit Zolameso pelasi kelpo iltaa Saviniemessä, mutta toisella jaksolla miehen jakelukeskus pimeni.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset