Kouvot latasi akkuja Korisliigan pelipaussin aikana – "Menimme harjoittelussa yksilökohtaisesti"

Miesten Korisliigassa kahdeksantena oleva Kouvot on valmis runkosarjan lopun tiukkaan rypistykseen.

Jussi Lopperi

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja johdattaa joukkonsa miesten Korisliigan runkosarjan loppupuolelle kahdeksannelta sijalta.
Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja johdattaa joukkonsa miesten Korisliigan runkosarjan loppupuolelle kahdeksannelta sijalta.

Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin kaksi EM-karsintaottelua aiheuttivat miesten Korisliigaan vajaan kahden viikon pelipaussin. Kouvojen päävalmentajan Tuomas Ojan mukaan miehistönsä käytti tauon akkujen lataamiseen ja harjoitteluun.

– Toivottavasti siinä oli oikeassa suhteessa lepoa ja treeniä. Menimme harjoittelussa yksilökohtaisesti. Viime harjoitukset ovat olleet hyviä tapahtumia, Oja kertoi tiistaina.

– Joukkue on aika lailla terve. Tomi Lommin sormi on vielä paketissa, mutta Oscar Storgård alkaa tulla takaisin. Hän pelasi jo Korikouvojen riveissä. Katsomme pelikohtaisesti, miten hän tulee mukaan.

Oja ehti seurata luonnollisesti Susijengin molempien matseja. Avausottelussa Serbiaa vastaan lunta tuli porstuaan oikein kunnolla, mutta Sveitsissä Suomi nousi toisella puoliskolla elintärkeään voittoon.

– Susijengin pelit näyttivät juuri siltä, että oli kaksi päivää treenattu yhdessä. Eihän se missään nimessä parasta susijengiä ollut.

Sveitsiä vastaan Susijengin viimeistely ontui pahemman kerran avauspuolikkaalla. Jälkimmäisellä jaksolla parrasvaloihin astui Sasu Salin.

– Salinin onnistumiset vapauttivat energiaa paitsi hänelle itselleen niin myös koko joukkueelle. Tuska ei ollut enää niin kova korintekemiseen.

– Se on kolikonheittoa sitten seuraavat karsintapelit marraskuussa. Vielä ei voi tietää, pelaako esimerkiksi Sasu Salin ensi kaudella Euroliigaa vai ei. Se on iso kysymysmerkki.

Suomi kohtaa marraskuussa Georgian kotonaan ja Serbian vieraissa.

Katja Juurikko

Kouvojen Teemu Knihtinen pelaa keskiviikkona neljännen matsinsa paluunsa jälkeen.
Kouvojen Teemu Knihtinen pelaa keskiviikkona neljännen matsinsa paluunsa jälkeen.

Maaliskuussa yhdeksän matsia

Miesten Korisliigassa kahdeksantena oleva Kouvot valmistuu tiukkaan runkosarjan lopun rypistykseen. Kuluvan kuukauden aikana kouvolalaisjoukkue kohtaa BC Nokian Kouvolassa ja matkustaa lauantaina Kaarinan Uran vieraaksi Turkuun.

Maaliskuussa pitääkin sitten kiirettä, sillä Ojan porukka lataa 27 päivään yhdeksän matsia.

– Harjoittelun kestosta joudutaan pudottamaan, koska pelimäärä on tuollainen. Toivottavasti pystymme kuitenkin harjoittelemaan intensiivisesti ne pätkät, kun niiden aika on.

Tärkeää on se, kuinka hyviä olemme silloin, kun play off -pelit alkavat. — Tuomas Oja

Huhtikuussa Kouvot pelaa kahdesti ja runkosarjan onkin sen jälkeen taputeltu.

– Näiden otteluiden aikana peli on saatava hiottua kuntoon, jos se on kuntoon tullakseen, Oja tuumi.

– Tärkeää on se, kuinka hyviä olemme silloin, kun play off -pelit alkavat. Tällä hetkellä ei ole syytä miettiä mahdollista vastustajaa. Ja sinne pleijareihinkin täytyy selviytyä, Oja muistutti.

Huonot hetket pois

Kouvojen kokoonpano vahvistui tämän kuun alussa Teemu Knihtisellä, joka palasi pitkältä sairauslomalta takaisin parketille. Tuomas Ojan mukaan Knihtinen on tärkeä palanen kouvolalaisjoukkueen rosteria.

– Knihtinen tuo meille valtavasti oikeanlaista energiaa ja taistelua molempiin päihin.

Toinen iso palanen on amerikkalaisvahvistus Kevin Johnson Jr. (12,8/11,0), joka liittyi Kouvojen vahvuuteen 22. tammikuuta.

– Johnson tekee paljon sellaisia oikeita joukkuetta edistäviä asioita silloinkin kun hänellä ei ole pallo kädessä. Hän syöttää hyvin ja tuo lisämausteen kolmen pisteen heitollaan. Olen ollut häneen tyytyväinen.

– Johnson on tuonut luottoa joukkueen puolustukseen. Siihen on ollut helppo lähteä rakentamaan lisää ja teroittaa tiettyjä yksityiskohtia. Johnson sopii meidän palettiin erittäin hyvin.

Ojan mukaan Kouvot on valmis haastamaan sarjan kärkikolmikon Seagullsin, Vilppaan ja Kauhajoen, jos se pystyy tasaisuuteen.

– Lyhyetkin huonot hetket pitää saada karsittua pois, jotta pärjäämme sarjan kolmen kärjelle.

Kouvot aloittaa runkosarjan loppusuoran kotimatsilla BC Nokiaa vastaan. Nokialaiset kaatoivat Kouvot Mansikka-aholla marraskuun alussa, mutta kouvolalaiset kuittasivat tilit tasoihin 28. joulukuuta Nokialla.

– Vastassa on erittäin isokokoinen joukkue ja sarjan paras hyökkäyslevypallojoukkue. Haastetta riittää, Tuomas Oja painotti.