Koronakriisi iski karusti KPL:ään: Seura lopettaa toistaiseksi palkanmaksun pelaajilleen – Puheenjohtaja Harri Lehto: "Rahaa ei yksinkertaisesti ole"

Jussi Lopperi

Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtajan Harri Lehdon mukaan sopeuttamistoimia oli pakko tehdä koronakriisin takia.
Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtajan Harri Lehdon mukaan sopeuttamistoimia oli pakko tehdä koronakriisin takia.

Koronakriisi koettelee kovalla kädellä myös Superpesiksen Kouvolan Pallonlyöjiä. Puheenjohtaja Harri Lehdon mukaan seuran palkanmaksu pelaajille keskeytyy toistaiseksi huhtikuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

– Pelaajille on annettu tästä ennakkoilmoitus. Maksamme palkat sovitusti tavalla tai toisella seuraavana palkanmaksupäivänä eli 31. maaliskuuta, mutta sen jälkeen rahaa ei yksinkertaisesti ole, Lehto sanoo.

– Kyllähän tämä tilanne on talouden kannalta hirvittävän haastava.

Korona iskee myös kouvolalaisseuran toimistoon ja sen neljään työntekijään.

– Osalle toimiston henkilökunnasta on ilmoitettu lomautuksista, jotka alkavat huhtikuun alussa.

Vaikea tilanne

Harri Lehdon mukaan KPL:ssä ei voida jäädä tuleen makaamaan.

– Sopeuttamistoimia on pakko tehdä. Elämme siinä uskossa ja toivossa, että kausi alkaa 1. kesäkuuta. Uuden sarjaohjelman kanssa pystymme tulemaan toimeen.

– Mutta kukaanhan ei pysty sanomaan, mitä tässä välissä tapahtuu.

Kyllähän tämä tilanne on talouden kannalta hirvittävän haastava. — Harri Lehto

Koronakriisi vaikuttaa myös KPL:n yhteistyökumppaneihin, jotka painivat samanlaisten ongelmien kanssa.

– Tukijoista iso osa on paikallisia yrityksiä. Sieltä on tullut viestiä, että mukana ollaan, jos yrityksen tilanne antaa siihen taloudellisesti mahdollisuuden. Eli jos firma on vielä pystyssä.

– Ymmärrettävää on myös se, että kaiken tämän jälkeen joku tai jotkut tukijat joutuvat jäämään pois, Lehto toteaa.

Uusi otteluohjelma

Pesäpalloliitto ruuvasi kauden alkua sekä sarjasysteemiä koronaviruksen takia. Superpesiksen runkosarjasta karsittiin pois neljä lisämatsia, joten ensi kaudella pelataan vain kaksinkertainen sarja.

Uuden otteluohjelman mukaisesti sarjakausi alkaa Kouvolassa, Kempeleessä, Kiteellä ja Raahessa 2. kesäkuuta. KPL kohtaa Kouvolan pesäpallostadionilla Siilinjärven Pesiksen, jos pandemia on selätetty siihen mennessä.

Pesäpalloliitto perui jo viikko sitten superpesiskauden avausottelut, jotka oli määrä pelata Espanjan Fuengirolassa 25. ja 26. huhtikuuta.

Sekä naisten superpesisottelu Lapuan Virkiä–Porin Pesäkarhut että miesten matsi Vimpelin Veto–Kouvolan Pallonlyöjät siirrettiin pelattavaksi Suomessa myöhempänä ajankohtana.

KPL oli raivannut tiensä hallipesiksen SM-lopputurnaukseen Kuortaneelle, mutta tämä peruttiin jo aiemmin pandemian takia. Lopputurnaukseen olivat selviytytyneet Koplan lisäksi viime vuoden mestari Joensuun Maila, Pattijoen Urheilijat ja Vimpelin Veto.

KPL hankki riveihinsä tulevalle kaudelle kaksi todellista lajilegendaa, kun lyöjätilaston ykkönen Jere Dahlström ja kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen liittyivät kouvolalaisjoukkueen kokoonpanoon.