Jyri Lehtonen palaa Kouvojen päävalmentajaksi – Valmentajavelho oli poissa parrasvaloista kaksi kautta: "Lehtosen paluu on ensimmäinen etappi Kouvojen uudelle nosteelle"

Lehtonen on johdattanut Kouvot kertaalleen Suomen mestariksi (2016) ja hopealle (2019).

Lumikki Haaja

Jyri Lehtonen luotsaa ensi kaudella Kouvojen miesten edustusjoukkuetta Korisliigassa.
Jyri Lehtonen luotsaa ensi kaudella Kouvojen miesten edustusjoukkuetta Korisliigassa.

Jyri Lehtonen palaa Kouvojen miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi kahden vuoden tauon jälkeen. Lehtosen sopimus kattaa kauden 2021–2022.

– Kiva palata tuttuun organisaatioon, jossa on mahtava staffi. Hienoa jatkaa valmentamista pitkäaikaisessa kotikaupungissani, Lehtonen sanoo Kouvojen tiedotteessa.

Kyseessä on Lehtosen kolmas pesti Kouvojen peräsimeen. Kaksi edellistä rupeamaa sisälsivät yhteensä kahdeksan kautta.

Vaikka 47-vuotias Lehtonen on ollut kaksi vuotta sivussa Korisliigan päävalmentajan toimesta, ei koripalloa hengittävä valmentajavelho ole lajia unohtanut:

– Pari vuotta olen opiskellut koripalloa ulkomaan reissuilla ja viime aikoina television ja internetin välityksellä. Myös minipoikien valmentaminen on ollut kivaa vaihtelua ja opettanut paljon oppimisesta.

Kouvot ja Kouvola ovat tärkeässä osassa elämääni. — Jyri Lehtonen

– Osallistuin viime vuonna myös huipputasoiseen JVV -koulutukseen Kisakalliossa. Matkaan tarttui paljon oppia ja työkaluja joita pääsen käyttämään ja hyödyntämään tulevassa pestissäni.

Lukas Pearsall

Jyri Lehtonen nosteli Pantteri-patsasta Kouvolan jäähallissa keväällä 2016.
Jyri Lehtonen nosteli Pantteri-patsasta Kouvolan jäähallissa keväällä 2016.

Jyri Lehtonen on yksi Korisliigan kokeneimpia ja menestyneimpiä valmentajia. Äänekosken Huiman kasvatti on toiminut päävalmentajana yhteensä 538 pääsarjaottelussa. Tuo oikeuttaa sijaan kuusi all time -rankingissa. Tämän hetken liigavalmentajista vain Sami Toiviainen (601) ja Tomi Kaminen (555) ja ovat keränneet vyölleen enemmän otteluja.

Kouvojen päävalmentajana Jyri Lehtonen on johdattanut joukkonsa kertaalleen Suomen mestaruuteen (2016) ja hopealle (2019).

– Kouvot ja Kouvola ovat tärkeässä osassa elämääni. Vaikka viimeiset pari kautta ovat olleet Kouvoille eri syistä haastavia, uskon, että pystymme kasaamaan nuoren ja nälkäisen joukkueen tulevalle kaudelle. Joukkueen joka pelaa parasta koripalloaan kevätauringon lämmittäessä.

Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen on tyytyväinen tutun sepän paluusta ahjon ääreen

– Lehtosen paluu on ensimmäinen etappi Kouvojen uudelle nosteelle. Hänen näkemyksensä pelistä on ainutlaatuinen ja näytöt ovat kiistattomat. Hän sopii erinomaisesti strategiaamme uusien huippupelaajien luomisessa pelillisistä tavoitteista tinkimättä, Laaksonen sanoi.