KooKoon bussi hyytyi jo Sumulaaksossa hallin pihalle — Ykkösylivoimatykiksi nousseen Haatajan mukaan siitä olisi saanut hyvän selityksen, jollei peli olisi kulkenut

Voitto oli KooKoolle toinen peräkkäinen, mutta ensimmäinen voitto varsinaisella peliajalla viiteen otteluun.

Heikki Westergård

Anrei Hakulinen vei avauserässä KooKoon 0—1-johtoon ylivoimalla.
Anrei Hakulinen vei avauserässä KooKoon 0—1-johtoon ylivoimalla.

Kouvolan KooKoo kaatoi jälleen Ässät — tällä kertaa varsinaisen peliajan puitteissa. Juha-Pekka Haatajan lavasta lähtenyt voitto-osuma oli hyökkääjän kaikkien aikojen 95:s maali ylivoimalla.

— Onhan tämä siistiä ja taatusti maistuu. Onhan niitä ylivoimamaaleja tullut yritettyä, mutta nyt on tullut onnistumisia kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Kiekko on tallessa ja menee kotona erityiselle paikalle, Haataja kertoi.

Onhan niitä ylivoimamaaleja tullut yritettyä, mutta nyt on tullut onnistumisia kahdessa peräkkäisessä ottelussa. — Juha-Pekka Haataja

Maali oli oululaislähtöiselle Haatajalle liigauran 95:s maali ylivoimalla. Hänestä tuli kaikkien aikojen eniten ylivoimamaaleja tehnyt liigapelaaja. Ennen tätä osumaa Haataja jakoi ennätyksen Tappara-legenda Janne Ojasen kanssa.

KooKoo lähti vierasreissulleen jo tiistain puolella. Lähtö oli kaikkea muuta kuin onnekas, sillä joukkueen bussi hajosi ennen kuin joukkue oli edes kunnolla päässyt liikkeelle.

— Siitä olisi saanut hyvän selityksen, miksi ei tänään kulkenut. Nyt ei kuitenkaan tarvitse selitellä, vaan pelasimme hyvän ja ehjän pelin. Kaksi ylivoimamaalia antoi kivasti happea 5—5-peliin, Haataja totesi.

”Saimme nyt ansaitun voiton”

KooKoon vierailut Porissa ovat viime vuosina tuottaneet vähintään yhden voiton kautta kohden. Tämän liigakauden ensimmäinen vierailu tuotti selvänumeroisen voiton maalein 5—1.

Unkarilaishyökkääjä Vilmos Gallo viimeisteli Isomäellä kaksi maalia.

— Onhan Gallolla ollut paikkoja läpi kauden, mutta nyt mies tuntui onnistuneen. Olen tyytyväinen viiteen tehtyyn maaliin ja tietysti Haatajan ylivoimaennätykseen, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

Voitto oli KooKoolle toinen peräkkäinen, mutta ensimmäinen voitto varsinaisella peliajalla viiteen otteluun. Voiton myötä kouvolalaisjoukkue nousi jälleen kuudenneksi.

— On tärkeää, että neljässä aiemmassa ottelussa olemme pystyneet raapimaan pisteitä ja pelimme on ollut hyvää. Saimme nyt ansaitun voiton, vaikkei ero ehkä ollut ihan näin suuri, Ahokas sanoi.

Luetuimmat